Klima og energi

Virksomheder, der laver et klimaregnskab får et godt udgangspunkt for at spare energi - og penge!

Vindmøller

Et klimaregnskab viser den samlede produktion af klimagasser målt i tons og giver overblik over, hvor virksomheden har et væsentligt energiforbrug. Klimaregnskabet danner også grundlag for virksomhedens videre arbejde med at spare CO2 og dermed forbedre bundlinjen.

Brug Klimakompasset.dk til at beregne CO2-udledningen. 

 

Fokusér indsatsen med en klimastrategi

Ved at udarbejde en klimastrategi kan en virksomhed sætte fokus på de områder, hvor der ifølge virksomhedens klimaregnskab er noget at komme efter. En strategi kan f.eks. handle om at effektivisere virksomhedens transport, medarbejdernes rejser, varme- og elforbrug mv. Find hjælp til klimastrategien på erhvervslivets klimaportal, Klimakompasset.dk.

Få hjælp og inspiration til klimatiltag

Go' Energi skal fremme effektiv brug af energi. På hjemmesiden finder du blandt andet oplæg til medarbejderkampagne, kurveknækkeraftale og Go’ Energi-tjek, der kan være med til at spare din virksomhed for mange tusind kr. årligt.

Energiguiden.dk er en del af elselskabernes kampagne, der er målrettet små og mellemstore virksomheder inden for henholdsvis erhverv, det offentlige og landbruget. Her kan du finde gode råd om besparelser på el, vand, varme og gas. Rådene er tilpasset, så de er enkle og lette at implementere.

Dansk Landbrugsrådgivning har lavet en energiside, som fungerer som portal for emner som energiafgrøder, biogas, forbrændingsmuligheder og alternativ energi samt mulige besparelser, når der påtænkes nye investeringer i f.eks. opvarmning, transport, foderblanding og ventilation.

Sidst opdateret 23. juni 2016