Stor interesse for forårets sommerhusejermøde

Følg trenden - udlej dit sommerhus

På fem år er antallet af udlejninger af feriehuse i Halsnæs fordoblet – men den store efterspørgsel på feriehuse i området betyder, at vi sagtens kan udleje meget mere. Sådan lød konklusionen på weekendens sommerhusarrangement, hvor særligt mulighederne for udlejning var i fokus.

En solbeskinnet rådhussal dannede lørdag den 9. april 2016 ramme om et velbesøgt sommerhusarrangement. 300 sommerhusejere og stadeholdere havde taget plads til mødet, der blandt andet havde muligheder for udlejning af sommerhuset på programmet.

”Vi vil meget gerne have et tæt samarbejde med jer sommerhusejere, for selv om I måske ikke bor i Halsnæs hele året, så er vi alligevel også jeres kommune,” sagde formand for Udvalget for Vækst og Erhverv Helge Friis i sin velkomst og fortsatte:

”Vi har som mål at skabe lokal vækst og et middel hertil kan være i samarbejde med jer at skabe bedre muligheder for overnatninger og dermed besøg i Halsnæs. Hvis vores cirka 8.500 sommerhuse udlejes mere, så kan det have en positiv effekt på for vores lokale handelsdrivende, turismeaktører og håndværkere – og så er det naturligvis noget, som I som ejere kan tjene på.”

Herefter stod repræsentanter for sommerhusbureauer og den internationale udlejningsportal Airbnb klar til at fortælle om de forskellige udlejningsmodeller, som de hver især tilbyder.

Oplevelser og affald

For at få succes med udlejning af sommerhuse er god internetdækning i dag en forudsætning. Derfor havde Halsnæs Kommune sendt invitationer til mødet bredt ud i telebranchen. TDC og YouSee valgte at deltage – og det ikke uden udbytte. Da dagen var omme kunne de tage hjem med intet mindre end 30 aftaler om at undersøge mulighederne for bedre netdækning.

Også renovation var på programmet, da Jacob Kaare Lind Nordqvist fra Halsnæs Forsyning præsenterede en forbedret model for affaldsafhentning. Det er som noget nyt – muligt for sommerhusejere at tilkøbe ugentlig affaldsafhentning for 100 kr. (ekskl. moms) om måneden i juni, juli og august med tilmeldingsfrist senest 17. maj 2016. En model, som Carlos Villaro Lassen fra Feriehusenes Brancheorganisation roste i sit oplæg. Han henviste samtidig til, at udleje af sommerhuse forudsætter et udbud. I forhold hertil har Halsnæs fordel af at være tæt på Købehavn, og have sommerhuse af høj kvalitet i rolige omgivelser til leje.

Et oplæg fra afdelingsleder i Håndværksrådet Frank Korsholm satte spot på mulighederne for håndværkerfradrag for sommerhusejere. Mens Halsnæs Kommune satte fokus på lokale oplevelser med et oplæg om, hvordan man kan bruge oplevelsesportalen oplevhalsnaes.dk.

Netop oplevelser var i fokus, da borgmester Steen Hasselriis præsenterede Halsnæs nye vision.

”Vi kan noget særligt i Halsnæs. Vi er mestre i at skabe rå og autentiske oplevelser – oplevelser med og for hinanden. Og det er netop de rå og autentiske oplevelser, der skal danne grundlag for udviklingen af fremtidens Halsnæs. Alle os, der på den ene eller anden måde har tilknytning til Halsnæs, har en rolle i at virkeliggøre visionen, for det er vores fælles vision – og dermed også jeres,” fortalte Steen Hasselriis.

Mødet sluttede af med en brunch og mulighed for yderligere videndeling.

Oplæg fra mødet, links og andre relevante oplysninger

Slides fra mødet: 


Sommerhusudlejningsbureauer:

Feriepartner Liseleje
Adresse: Liselejevej 60, 3360 Liseleje
Telefon: 4774 6334
Kontaktpersoner: Christina Rolsted, Lene Pedersen og Ditte Jørgensen
www.feriepartner.dk/liseleje 

Dansommer + Novasol
Adresse: Smidstrup Strandvej 59, 3250 Gilleleje
Telefon: 3914 3020 
Kontaktpersoner: Servicebureauleder Anne-Marie von Vultejus og eje rådgiver Lisbeth Thomsen 
www.dansommer.dk 
www.novasol.dk 

Sol og Strand  
Adresse: Smidstrup Strandvej 45, 3250 Gilleleje
Telefon: 4831 7311
Kontaktpersoner: Birgit Jahnel, bureauchef + ejerrådgiver Finn Jensen
www.sologstrand.dk  

Dancenter Gilleleje 
Adresse: Tinkerup Strandvej 32, 3250 Gilleleje
Telefon: 4835 5776
Kontaktperson: Bureauchef Lasse Nørgaard 
www.dancenter.dk 

Internetdækning

TDC:
Rikke Schultz 
Telefon: 2074 7245

Sidst opdateret 2. maj 2017

Kontakt

Vækst og Udvikling:
Nana Vestergaard Eriksen

Vækst- og Udviklingskonsulent
Telefon 23 27 54 27
naver@halsnaes.dk