Brevstemmeafgivning

Du kan allerede nu brevstemme i Borgerservice eller på bibliotekerne, hvis du ikke har mulighed for at stemme på selve valgdagen den 21. november. Du kan brevstemme frem til den 17. november 2017.

Hvis du er forhindret i at sætte dit kryds på selve valgdagen den 21. november 2017 – eller det bare passer dig bedre en anden dag, kan du brevstemme allerede nu.

Det gælder også for ældrerådsvalget, hvis du er fyldt 60 år. 

Du kan også ansøge om at brevstemme i eget hjem.

Her kan du brevstemme

Du kan brevstemme i Borgerservice eller på kommunens biblioteker frem til og med fredag den 17. november 2017, som er sidste chance for at afgive din brevstemme.

Du kan stemme i Borgerservice på Halsnæs Rådhus inden for normal åbningstid i perioden op til valget, samt ekstraordinært lørdag den 4. november kl. 10-13, lørdag den 11. november kl. 10-13 og fredag den 17. november kl. 10-16.

Du kan også brevstemme på bibliotekerne i Frederiksværk, Torvet 41, og Hundested, Nørregade 61, i den betjente åbningstid – også på lørdage. Bemærk dog, at stemmeboksene på bibliotekerne lukker en time før lukketid. Se bibliotekernes åbningstider på hjemmesiden: bibliotekerne.halsnaes.dk.

Hvis du som handicappet gerne vil brevstemme, og i den forbindelse har brug for et hæve-/sænkebord, skal du stemme i Borgerservice på Rådhuset, hvor dette forefindes.

Hvad skal jeg have med for at brevstemme?

Det er nemt. Du skal blot huske at tage legitimation med, når du vil brevstemme. For eksempel pas, kørekort eller sundhedsbevis. Du behøver ikke at vente på at få dit valgkort med posten. 

Hvis du fortryder din brevstemme

Hvis du fortryder den brevstemme, du afgav før den 21. november, kan du nå at ændre den frem til den 17. november.

Stemme i eget hjem

Du kan brevstemme i eget hjem, hvis du på grund af sygdom eller manglende førlighed ikke kan møde frem på valgstedet den 21. november 2017.

Ansøgning om at brevstemme i hjemmet kan fra tirsdag den 24. oktober 2017 afleveres til Halsnæs Kommune.

Sidste frist for at aflevere ansøgning om at stemme i hjemmet til Halsnæs Kommune er torsdag den 9. november 2017 kl. 18. Ansøgningen skal afleveres til Borgerservice/Folkeregisteret, Rådhuspladsen 1, 3300 Frederiksværk.

Du kan sende ansøgningen pr. post, aflevere den personligt eller indscannet på e-mail til mail@halsnaes.dk

Du kan ringe til Borgerservice på telefon 47 78 40 00 og få tilsendt et ansøgningsskema - eller hente det her:

Hent ansøgningsskema om at brevstemme i eget hjem 

Du kan også hente ansøgningsskemaet elektronisk fra Økonomi- og Indenrigsministeriets valghjemmeside www.valg.oim.dk. Klik på Valgmyndigheder - og dernæst på Valg til kommunalbestyrelser og regionsråd 2017. Her finder du skemaet øverst i højre kolonne.

Læs mere om at brevstemme og stemme i eget hjem på borger.dkSidst opdateret 24. november 2017

Kontakt

Valgsekretariatet
Halsnæs Kommune
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk
Telefon 47 78 40 00 
E-mail mail@halsnaes.dk