Klar til flere kaffeture med udsigt

21. april 2017

Halsnæs Kommune gentager succesen med aftenvandringer hver måned fra april til august under overskriften Kaffe med udsigt. Første tur i år går til Ølsted Grusgrav og Rakenhøj den 27. april.

En af de populære Kaffe med udsigt-ture gik i august sidste år til Syvhøje ved Melby.

Tag vandreskoene på og ta' med, når Halsnæs Kommune for tredje år i træk arrangerer de populære aftenture til flere storslåede landskaber og naturområder - og hør, hvad der gør disse områder til noget ganske særligt. 

Som noget nyt, vil der i år blive quizzet undervejs, og på hver tur udpeges en quizvinder, der som præmie modtager en Oplev Halsnæs-termokande.

Halsnæs Kommune er et attraktivt sted at bo og besøge. Her er spændende natur og storslåede landskaber med udsigt til hav, sø og fjord i hele kommunen.

Netop derfor inviterer Halsnæs Kommune igen på aftenvandringer guidet af natur- og landskabsmedarbejdere, der fortæller om stedernes historie samt om natur- og landskabspleje. Der bliver naturligvis serveret kaffe og te til de store udsigter, der traditionen tro afslutter turene.

Årets første kop

Den første kop kaffe med udsigt i 2017 finder sted torsdag den 27. april kl. 19, og går fra Ølsted Grusgrav til Rakenhøj. Vandringen vil indeholde fortællinger om landskabet ved Ølsteds naturlige dannelse. Deltagerne vil også komme til at se på den menneskelige påvirkning af området med flere årtiers grusgravning.

”Ildsjælene Ølsted Grusgrav” indleder arrangementet med et lille oplæg om det lokale borgerinitiativ med omdannelsen af grusgraven til et rekreativt område. 

På turen bliver der god mulighed for at få pulsen op, da der er 40 meters højdeforskel fra bunden af grusgraven til toppen af gravhøjen Rakenhøj. Rundturen bliver på cirka 2,5 km, og bliver guidet af landskabsarkitekt Stine Holm. 

Tid: Torsdag den 27. april kl. 19.
Mødested: P-pladsen ved Ølsted Kirke ud mod Hovedgaden og hjørnet af H.J. Henriksens Vej - overfor vejen Rakenhøj (GPS: H.J. Henriksens Vej 1, 3310 Ølsted).

Årets øvrige udsigter

Programmet for Kaffe med udsigt – 2017 ser efterfølgende sådan ud:

• Tirsdag den 23. maj kl. 19: Nationalparken fra Frederiksværk Lystbådehavn til Hanehoved - Det lave fjordland og strandengene. 

• Torsdag den 29. juni kl. 19: Ølsted Strand med blomsten fra byvåbnet – Find grenet edderkopurt på skrænterne ned mod Roskilde Fjord, der er udpeget som særligt Natura-2000 område.

• Torsdag den 27. juli kl. 19: Fra Kikhavn til Spodsbjerg – Oplev Nordkystens landskab, Kikhavns kulturhistorie og udsigten ved Spodsbjerg Fyr.

• Torsdag den 31. august kl. 19: Kappelhøjkilen på Arrenæs – Oplev bynære natur ved Frederiksværk, hør om landskabsfredning og nationalpark, og nyd udsigten fra Maglehøj, kommunens højeste punkt.  

Alle aftenvandringer starter kl. 19 og slutter cirka kl. 21. 

Nærmere information om de enkelte arrangementer følger på et senere tidspunkt.