Følg Nordkystens Fremtid på nettet

16. maj 2017

Nu kan alle følge projektet om beskyttelse af Nordkysten tæt på en ny hjemmeside, der er søsat af de tre kommuner Halsnæs, Gribskov og Helsingør. Hjemmesiden indeholder fakta om det store, fælles kystbeskyttelsesprojekt Nordkystens Fremtid, og man vil løbende kunne følge med i hvordan projektet skrider frem.

Hvor langt er kystbeskyttelsesprojektet Nordkystens Fremtid? Hvilke rapporter og undersøgelser baserer kommunerne arbejdet på, og hvad skete der egentlig på de borgermøder, der er blevet holdt?

Alt det og mere kan du få svar på ved at gå ind på Halsnæs, Gribskov og Helsingør kommuners nye fælles hjemmeside nordkystensfremtid.dk. Hjemmesiden indeholder en lang række oplysninger, som gør det muligt for alle at holde sig opdateret, og det er vigtigt med stor åbenhed om projektet, forklarer borgmester i Halsnæs Kommune Steen Hasselriis. 

”Kystbeskyttelsen har en stor bevågenhed, ikke mindst fra de borgere der bor langs med og lige ud til Nordkysten, hvilket er fuldt forståeligt. Der er et stort behov for at kunne følge med i udviklingen og vide, hvad der sker. Derfor er vi nu gået i luften med den nye, fælles hjemmeside, hvor alle oplysninger om projektet Nordkystens Fremtid løbende bliver gjort tilgængelige for alle, og hvor borgerne kan finde svar på relevante spørgsmål,” siger Steen Hasselriis. 

Hjemmeside rummer alle fakta om projektet

På hjemmesiden er alle fakta om projektet lagt frem, så alle kan sætte sig ind i, hvad projektet går ud på, og hvor langt kommunerne er nået med det. Man kan for eksempel finde den omfattende kysttekniske undersøgelse fra COWI, som slår fast, at det teknisk og juridisk er muligt at gennemføre kystbeskyttelsesprojektet - og ikke mindst uden at skade naturen nævneværdigt.

COWI-undersøgelsen konkluderer også, at selve beskyttelsen bedst sker ved en kombination af strandfodring med sand, grus og ral samt skråningsbeskyttelse af sten. 

Nordkystensfremtid.dk giver også eksempler på andre steder i landet, hvor man med succes har beskyttet af kysten. Man kan også finde fakta om sandsugning og svar på en række af de spørgsmål, som kommunerne oftest får i forbindelse med projektet. 

Gå til Nordkystensfremtid.dk