Pleje Plus er gået konkurs

30. juni 2017

Plejefirmaet Pleje Plus ApS er fredag gået konkurs. Halsnæs Kommune overtager straks plejen af de borgere, der hidtil har været tilknyttet Pleje Plus ApS.

Plejefirmaet Pleje Plus ApS meddelte fredag til Halsnæs Kommune, at firmaet er gået konkurs. Konkursen berører 11 borgere i Halsnæs Kommune, der hidtil har valgt at få personlig pleje eller praktisk hjælp fra virksomheden.

Men ingen borgere skal som følge af konkursen i Pleje Plus ApS være bekymrede for, om de nu får nogen hjælp.
 
Det understreger Birgit Gundorph-Malling, chef for Sundhed, Ældre og Kultur i Halsnæs Kommune.

"Vi har iværksat en plan, der betyder, at Halsnæs Kommunes hjemmepleje straks overtager hjælpen af de borgere, der har været tilknyttet Pleje Plus ApS. Det betyder, at hjemmeplejen allerede i dag kommer ud til de borgere, der har brug for personlig pleje," siger Birgit Gundorph-Malling.

Ifølge hende har Halsnæs Kommune ellers haft et godt samarbejde Pleje Plus ApS.

Har man som borger hidtil fået praktisk hjælp af Pleje Plus ApS for eksempel til rengøring, vil også de opgaver blive overtaget af den kommunale leverandør - dog kan der være lidt tidslige forskydninger i opstarten.

De berørte borgere vil få direkte besked - også om deres fremtidige muligheder for frit valg af plejeleverandør.

Konkursen hos Pleje Plus ApS ærgrer Ole S. Nielsen (O), formand for Udvalget for Ældre og Handicappede.

"Vi er desværre ikke herre over, om en leverandør går konkurs. Men når det sker, er det vigtigt, at vi som kommune hurtigt er klar til at hjælpe, så vi sikrer trygheden hos alle berørte borgere," udtaler Ole S. Nielsen.
 
Fakta:
11 borgere i Halsnæs Kommune har hidtil fået hjælp fra Pleje Plus ApS. Heraf har syv borgere fået personlig pleje.
Halsnæs Kommunes hjemmepleje overtager straks forpligtelserne over for de berørte borgere, der også vil blive informeret om deres muligheder for valg af leverandør.
Følgende leverandører yder både personlig og praktisk hjælp: Halsnæs Kommunens hjemmepleje, Estrids Pleje og Hjemmeservice og Vika Pleje ApS.
Følgende leverandører yder kun praktisk hjælp: Helt Rent Hjemmeservice, Halsnæs Hjemmeservice ApS og Dignity Care ApS. Desuden yder Berendsen Textil Service A/S og Trasbo tøjvaskeordning for borgere uden adgang til vaskemaskine.