Sommerhusferie i Halsnæs på 5. plads

20. juli 2017

Halsnæs ligger på femtepladsen over Danmarks mest populære kommuner at holde ferie i, hvis man måler på udlejede af sommerhuse.

Foto af sommerhus
Det viser tal fra sommerhussøgemaskinen campaya.dk, som har samlet størstedelen af de danske udlejningssommerhuse fra både bureauer og private på deres hjemmeside, og derfor har særligt indblik i den aktuelle udlejningssituation.

På hjemmesiden er der pt. samlet 111 sommerhuse i Halsnæs Kommune, og i denne uge (uge 29) har der kun været tre ledige, og i næste uge (uge 30) er kun ét ledigt sommerhus, som så til gengæld ligger i den dyre ende. 

De to uger betegnes som den absolutte sommerferiehøjsæson. Det vil sige, at minimum 97,22 procent af sommerhusene i Halsnæs er optaget i perioden. Det er et meget højt niveau for tidspunktet, og faktisk placerer det Halsnæs som landets femte mest populære sommerhuskommune i perioden.

Også flere udlejninger uden for højsæsonen

”I år ser vi samtidig flere holde sommerferie uden for den absolutte højsæson. Der blev for eksempel udlejet betydelig flere sommerhuse i Halsnæs i juni, sammenlignet med sidste år, og i øjeblikket er der også udlejet flere huse i september, end hvad tilfældet var på samme tidspunkt sidste år,” oplyser Jesper Kamp Kruse fra Campaya.

Udviklingen betyder, at sommerhusudlejningen i sommerperioden i Halsnæs samlet set ser ud til at toppe sidste års resultat med godt fem procent flere udlejede huse.

”Det er skønt, at så mange ferieglade mennesker retter blikket mod vores dejlige Halsnæs, og gerne vil holde deres ferie her. Det kan man jo ikke fortænke dem i. Det viser, at vi er på rette vej med vores vækststrategi inden for udviklingen af turismen i kommunen. Og det kunne sikkert også blive til endnu flere udlejninger, hvis flere af vores sommerhusejere valgte at leje deres sommerhus ud, når de ikke selv bruger det, som vi har arbejdet på at få flere til de sidste par år,” siger borgmester Steen Hasselriis. 

”Samtidig siger tallene også noget om, at vi desværre stadig generelt mangler overnatningspladser til det stigende antal turister, der kommer til Halsnæs, og her taler jeg ikke kun om sommerhusgæster. Der er slet ikke kapacitet nok, og det er trist, når flere turister må gå forgæves, og finde overnatning andre steder uden for kommunen,” fortsætter borgmesteren. 

De populære sommerhuskommuner

Den aktuelle opgørelse over populære sommerhuskommuner i Danmark er baseret på alle sommerhuse i campaya.dks søgemaskine, og viser, hvor der pr. den 14. juli 2017 er færrest ledige sommerhuse til leje i uge 29 og 30. Opgørelsen er således lavet lige inden uge 29.

Den omfatter alle kommuner, hvor campaya.dk har minimum 100 udlejningssommerhuse på hjemmesiden.

Procentangivelsen bag hvert kommunenavn viser, hvor stor en del af udlejningssommerhusene i kommunen, der minimum er optagede og utilgængelig for udlejning i højsæsonsugerne.

De mest populære sommerhuskommuner i højsæsonen 2017

1. Fanø - 98,85 %

2. Hedensted - 98,746 %

3. Gribskov - 98,74 %

4. Syddjurs - 98,46 %

5. Halsnæs - 98,19 %

6. Aabenraa - 98,00 %

7. Odsherred - 97,98 %

8. Bornholm - 97,75 %

9. Kalundborg - 97,63 %

10. Læsø - 97,58 %

Kilde: campaya.dk