Flagdag for Danmarks udsendte 2017

28. august 2017

Halsnæs Kommune marker igen i år den nationale flagdag for Danmarks udsendte den 5. september, for at hædre vores udsendte soldater, politifolk, beredskabsfolk, sundhedspersonale og andre, der har været udsendt i international tjeneste.

Situation fra flagdagen i 2016.

Derfor inviterer Halsnæs Kommune til en spændende og inspirerende eftermiddag og aften tirsdag den 5. september 2017 kl. 15-20 ved Fyrgården, Fyrstien 1, 3390 Hundested.

Denne gang vil det være med fokus på den aktuelle sikkerhedspolitiske situation i Europa - og konsekvenserne for det danske forsvar. Der bliver også sat fokus på det forsvarsforlig, der skal forhandles til efteråret. 

”I år vil vi også hædre de børn, der har måttet undvære en mor eller far, fordi de er eller har været udsendt. Vi har stor respekt for, hvor tapre børnene er, og vi anerkender det savn og de bekymringer, de har haft. Derfor vil vi sammen med Familienetværket overrække medaljer og diplomer til de tapre børn,” siger borgmester Steen Hasselriis.

Mindestund, udstillinger og paneldebat

Ved arrangementet vil der være forskellige spændende stande og udstillinger, samt mulighed for at besøge Knud Rasmussens Hus. Derudover vil der være aktiviteter for børnene – og mulighed for at købe mad og drikke.

Kl. 15.45 spiller Helsingør Pigegardes Musikkorps

Kl. 16.25 holder borgmester Steen Hasselriis tale, og til trompetspil bliver flaget hejst, og forsamlingen mindes de, der betalte med livet som indsats. 

I teltet vil der være oplæg og efterfølgende paneldebat over temaet: ”Et nyt forsvarsforlig i en ny europæisk og global virkelighed”. Lektor Peter Viggo Jacobsen fra Forsvarsakademiets Institut for Strategi giver et oplæg, og deltagerne i paneldebatten er Nick Hækkerup (A), Martin Lidegaard (B), Hans Andersen (V) og Peter Viggo Jakobsen. 

Udover paneldebatten, vil der være oplæg fra leder af Industrimuset Frederiks Værk, Frank Allan Rasmussen, og major Kenneth Myrup Nielsen fra Hjemmeværnsdistrikt Nordsjælland.

Alle er velkomne til at deltage i den officielle del af arrangementet, som slutter kl. 19. Herefter vil der være et lukket arrangement for indbudte udsendte, tidligere udsendte og deres pårørende. 

Se hele programmet på www.halsnaes.dk/flagdag2017