Flere tipper kommunen med Tip Halsnæs

3. august 2017

Flere borgere benytter sig af elektroniske muligheder for at tippe kommunen om ukrudt og fejl på vejene. ”Tip Halsnæs” giver hurtigt overblik, så der kan blive taget hånd om alle henvendelser.

Ukrudt ved Kregme Syd.

Ukrudt ved Kregme Syd.

Med et klik på mobiltelefonen kan man hurtigt tage et foto, hvis man opdager et hul i vejen eller et væltet vejskilt et sted i Halsnæs Kommune. Og blot med få klik til kan man indrapportere fejlen til kommunen, så der kan blive gjort noget ved det.

Med Tip Halsnæs, som både findes som app og på kommunens hjemmeside, kan man nemlig gøre netop det, som navnet antyder – tippe kommunen om, at der for eksempel trænger til at blive fjernet mælkebøtter et bestemt sted på en offentlig vej. 

Det er en mulighed, som stadig flere borgere benytter sig af. Ifølge vejingeniør Jan Hansen fra Halsnæs Kommune kommer der i snit 15 henvendelser ind om ugen om forskellige fejl og mangler, og derudover ringer nogle også ind.

Det nytter at tippe

Antallet af henvendelser er cirka dobbelt så mange som sidste år. Men at flere ”tipper” kommunen, er ikke nødvendigvis et udtryk for, at der er kommet flere fejl og mangler, men snarere at det er blevet nemmere end tidligere for borgerne at gøre det, vurderer Jan Hansen. 

”Alle indberetninger om fejl og mangler bliver taget alvorligt,” understreger Jan Hansen.

Den seneste tid har der været debat i lokalpressen om især ukrudtsbekæmpelsen. Halsnæs Kommune reagerer altid hurtigst muligt på en henvendelse, men man kan som borger ikke forvente, at alle opgaver bliver udbedret med det samme. 

”Opgaver af akut og hastende karakter kommer naturligvis altid i første række. Men nogle gange kan det være mere hensigtsmæssigt at samle mindre ting fra samme område sammen i puljer, som så tages på én gang,” forklarer Jan Hansen.

Der kan altså være en årsag til, at der måske går lidt længere tid, end man havde forventet, inden problemet er løst. For nogle år siden gik Halsnæs Kommune desuden væk fra at bekæmpe ukrudt med kemi af hensyn til vores drikkevand, hvilket betyder, at ukrudtet kommer hurtigere igen. Man kan derfor ikke forvente, at ukrudtsbekæmpelsen er helt så god, som dengang man brugte sprøjtegifte.

Men at der sker noget, kan man forvisse sig om på det statuskort, som findes på halsnaes.dk. Her kan man også se, om opgaven er sendt videre til en anden myndighed. Hvis indberetningen handler om en statsvej, er det f.eks. Vejdirektoratets ansvar, i statsskovene er det Naturstyrelsen, og ved kysten kan det være Kystdirektoratet. 

”Samlet set er Tip Halsnæs et rigtig godt redskab både for os i forvaltningen og for borgerne. Det gør det nemmere at nå hinanden og få overblik, så opgaverne kan blive løst hurtigst muligt.”


Fakta:

  • Tip Halsnæs kan hentes som gratis app til smartphone og tablet i Google Play eller App Store.
  • Du kan også indberette fejl via formularen på Halsnæs Kommunes hjemmeside.
  • Tilføj meget gerne et foto af problemet. Tilføj også gerne gps-koordinater så tæt på problemet som muligt – det gør det lettere at finde.
  • Når man indmelder noget via Tip Halsnæs-appen eller formularen på halsnaes.dk, bliver det automatisk registreret på et statuskort, som du kan se her på www.halsnaes.dk.
  • Hver sag har en farvet taleboble med en uddybning, hvis man klikker på den. Grøn betyder opgaven udført. Gul betyder modtaget og registreret, men ikke udført/udbedret endnu. Og er den rød, så er sagen afvist af kommunen.