Nu er alle elever klar til digital læring

5. september 2017

Mandag morgen fik de sidste folkeskoleelever i Halsnæs udleveret hver deres digitale enhed til brug i undervisningen. Dermed er alle elever klædt på til at gå på opdagelse i den digitale læring – og det endda over et år inden den frist, som byrådet havde givet skolerne for udrulningen.

Begejstringen var stor i 7.i på Hundested Skole, da de som sidste klasse fik overrakt hver sin Surface-enhed.

Dialog, entusiasme og ansvar.

Det er nøgleordene bag, at Halsnæs’ folkeskoler over et år før tid netop har nået en vigtig milepæl i at ruste eleverne til en digital fremtid.

Mandag morgen kunne formanden for udvalget for Skole, Familie og Børn, Michael Thomsen (V), således udlevere en stak bærbare Surface-enheder til 7.i på Hundested Skole.

Med udleveringen har alle elever i kommunens folkeskoler fået stillet en personlig digital enhed til rådighed.

”Vi havde egentlig sat en frist i byrådet til udgangen af 2018, men skolerne har simpelthen vist så stor entusiasme for projektet, at det er lykkedes at nå i mål allerede nu. Det er jeg som udvalgsformand selvfølgelig meget tilfreds med. Det er så vigtigt, at vi giver eleverne det rette udstyr at arbejde med, så de både kan bruge det til at lære her og nu og også får de teknologiske kompetencer, der skal til for på sigt at begå sig i en stadig mere digital verden,” udtaler Michael Thomsen.

Selv sat fingeraftryk
Forud for udleveringen er gået en dialog og proces, hvor skolerne har fået mulighed for selv at sætte fingeraftryk på såvel udrulningen som planen for, hvordan de digitale enheder nu skal bruges konkret i undervisningen.

Det har været afgørende for, at projektet allerede nu er i mål.

”Det har været rigtig positivt at se den entusiasme og det ansvar, som skolerne har taget. Undervejs har både elever, lærere, pædagoger og ledelser på skolerne været på banen, og det har gjort, at alle har følt ejerskab til projektet. Nu bliver det så spændende at se teknologien blive foldet rigtig ud i undervisningen og i elevernes hænder,” udtaler Henrik Reumert, chef for Børn, Unge og Læring i Halsnæs Kommune.

Udleveringen af digitale enheder er en del af Halsnæs Kommunes strategi for it og læring i folkeskolerne.

Fakta:

  • 0.-6. klasse får udleveret iPads. På iPad'en kan eleverne eksperimentere intuitivt med funktioner og indstillinger og opnå spirende kompetencer til selv at vælge den rette platform (skrift, lyd, video, grafik) til kommunikation og opgaveløsning.
  • 7.-9. klasse kan få udleveret en Surface, som er en bærbar pc med interaktive egenskaber. Her kan de arbejde videre med de mange digitale funktioner og samtidig opøve de klassiske pc-kundskaber og tekstorienterede tilgang, som de får brug for senere i uddannelsessystemet. Eleverne kan også vælge at bruge eget udstyr ("Bring Your Own Device").