Ny discgolfbane indvies i Frederiksværk

11. september 2017

Nu er discgolfen også kommet til Halsnæs. Den 14. september indvier kommunen sammen med masser af lokale skolebørn den første discgolfbane i Halsnæs på Carlsvej 4 i Karlsgave-området i Frederiksværk. Fra kl. 15 åbner banen for alle interesserede.

Discgolfbanen ligger ved Carlsvej i Frederiksværk, hvor etableringen var i fuldgang midt i august (billedet).

Dermed introducerer Halsnæs Kommune borgerne for den anden nye idrætsgren på bare to uger. Sidst var det spillet krolf, en blanding af kroket og golf, da der i slutningen af august på Torvet i Frederiksværk blev åbnet den første af i alt fire kommunale krolfbaner, som er fordelt rundt om i Halsnæs. 

Nu er turen så kommet til discgolf, som er meget sammenligneligt med golf. Men i stedet for at ramme huller i jorden med en golfbold, skal man ramme en særlig discgolfkurv med en specialdesignet frisbee. 

Discgolf oplever stigende interesse på landsplan, hvorfor projektet er i god tråd med en generel tendens på idrætsområdet. 

Skoleelever indvier discgolfbanen

Halsnæs Discgolfbane indvies torsdag den 14. september på Carlsvej 4 i Frederiksværk. Dagen igennem prøver elever fra flere af kommunens skoler og gymnasiet den nye bane af. Midt på dagen foretager udvalgsformand Annette Westh den officielle åbning, og fra kl. 15 får alle Halsnæsborgere mulighed for at blive instrueret af nogle af Danmarks dygtigste discgolfere, mens man kan vinde sin helt egen Oplev Halsnæs-disc. 

Kl. 9-15: Otte skoleklasser kommer til træningssessioner – både fra Magleblik Skole, Hundested Skole og Frederiksværk Gymnasium. 

Kl. 12: Den officielle indvielse foretages med tale af Annette Westh, formand for Udvalget for Sundhed og Kultur, Halsnæs Kommune.

Kl. 15-17: Alle interesserede er inviteret til at deltage.  

Oplev Halsnæs har indkøbt nogle discs, som vil blive placeret i banens træningskurv til fri afbenyttelse for alle interesserede. 

Et spil for alle

Idrætsgrenen henvender sig til børn såvel som voksne, herunder amatører såvel som professionelle. For at flest muligt kan blivet udfordret på Halsnæs Discgolfbane, laves der to tee-steder til hvert hul, så der er et baneforløb tilpasset nye spillere og et baneforløb tilpasset de mere øvede spillere. 

Banen er designet af det anerkendte discgolf-firma, ProdigyDisc, der har anlagt flere hundrede baner rundt omkring i Europa. Der er derfor garanti for, at banen er af høj kvalitet. 

Projektet er et led i Halsnæs Kommunes Idrætsstrategi, der blandt andet har et mål om, at naturen i endnu højere grad skal indbyde til øget fysisk aktivitet. I overensstemmelse med dette mål er der for nyligt anlagt fire frit tilgængelige krolfbaner fordelt i henholdsvis Frederiksværk og Hundested.