Kreative unge søges til eventmageri

8. september 2017

Kom og skab dig! Sådan lyder opfordringen til kreative unge mellem 14-25 år, som Halsnæs Kommunes kultur- og idrætsafdeling lancerer et gratis eventhold for i samarbejde med Unge- og Kulturcenteret. Der holdes indledende idécamp og workshop for alle unge den 16. september.

Holdet skal skabe et brag af en åbningsevent for kommunens unge, når det nye Unge- og Kulturcenter i november slår dørene op på Krudtværksområdet i Frederiksværk. 

Projektet hedder USKIK og udspringer af den regionale kulturaftale Kulturmetropolen, der arbejder på at gøre regionens unge til fremtidens kulturentreprenører. I Halsnæs starter projektet op som et eventhold, hvor unge kreative hoveder får frit spil i forhold til at skabe en ungefestival, en udstilling, en koncert, en performance eller lignende. 

Der er frit slag, så længe udviklingen af eventen sker i samarbejde med kommunens kulturinstitutioner, som står klar med deres kulturfaglige ekspertise, lokaler, udstyr og goodwill, når de unge skal hjælpes på vej i udformningen af deres event. 

Åben idécamp og workshop for alle unge

Det går løs lørdag den 16. september 2017 fra kl. 12-17, hvor alle kommunens unge inviteres til workshop og idécamp i Krudthuset i Frederiksværk. Her er alle unge med en projektmager i maven velkomne til at komme og idéudvikle over en pizza. 

Ud fra de fremmødtes idéer og ønsker formes et forløb med yderligere workshops i oktober og november. Selve eventen skal afvikles den 25. november 2017, og være med til at markere, at de unge indtager deres eget hus – Unge- og Kulturcenteret i den gamle brandstation, der i november står klar som dynamo for kommunens ungekulturliv.  

Få boostet dine evner som projektmager

 Eventholdet er åbent for alle unge mellem 14-25 år. Uanset om man drømmer om at skabe sin egen event sammen med andre, kan spille musik eller optræde på anden vis, er en haj til lys og lyd eller bare har lyst til at være kreativ, så er eventholdet det rette sted at dukke op. 

Gennem forløbet kan deltagerne se frem til at få udviklet deres evner inden for event- og projektmageri, ligesom de bliver introduceret til kommunens kulturinstitutioner og de mange muligheder for at skabe sine egne kulturevents. 

Håbet er, at de unge får øjnene op for, at de selv kan være med til at skabe den kultur, de drømmer om. På eventholdet kan man prøve sine kreative idéer af og møde andre, der har lyst til det samme.

Projektleder på eventholdet er scenekunstner, musiker, projektmager og kulturentreprenør Simon H. Hansen. Sammen med ham skal eventholdet planlægge en fantastisk fest fuld af overraskelser. Al deltagelse er gratis, man skal bare huske at tilmelde sig på www.ungdomsskolenhalsnaes.dk under Undervisningshold - USKIK.

Fakta om USKIK

Hvad: Eventhold for unge mellem 14-25 år. 
Hvornår: Der afholdes workshop og idécamp lørdag den 16. september fra 12-17 i Krudthuset, Krudtværksalléen 15b i Frederiksværk. Efterfølgende workshops planlægges løbende med udgangspunkt i de unges idéer og ønsker. Selve eventen afvikles den 25. november 2017 i forbindelse med åbningen af det nye Unge- og Kulturcenter. 
Tilmelding: Tilmelding sker på www.ungdomsskolenhalsnaes.dk under Undervisningshold – USKIK.