Mentorer får iværksættere godt på vej

11. september 2017

Nyt mentornetværk under Halsnæs Kommune gør små virksomheder skarpere på forretningsplanen mod succes. Forleden blev første hold iværksættere bragt sammen med hver sin mentor – og der var stor entusiasme fra starten.

Flot fremmøde og entusiasme til mentormøde.

18 iværksættere og 22 erfarne erhvervsfolk mødtes til mentormøde på Halsnæs Rådhus. Foto: Halsnæs Kommune

18 nystartede iværksættere og 22 erfarne virksomhedsledere satte tirsdag gang i et spændende pilotprojekt med fokus på vækst og videndeling.

Det skete ved det første fælles møde i mentornetværket ”Halsnættet”, som er et tilbud i Halsnæs Kommune til nye og små virksomheder om at komme ind i et vækstforløb.

I Halsnættet får de dels konkret inspiration til emner som branding, digital markedsføring og bæredygtighed, og så bliver de matchet med en erfaren mentor, der kan give dem konkret sparring og styrke deres forretningsmodel.

”Når man er iværksætter, har man mange frustrationer, som man sidder med helt alene. Der kan en mentor byde ind med sine erfaringer og løsningsforslag. Det handler meget om at styrke iværksætterens mindset. At de får en forretningsplan og et netværk, hvor de kan spørge alle mentorer om den udfordring, de har. Så selv om man har sin egen mentor, kan man bruge hele netværket,” forklarer senior erhvervskonsulent Inge Ibbi Bak fra Halsnæs Kommune.

Har gavn af sparring
For mentorerne giver Halsnættet mulighed for at skabe nye netværk og hente inspiration til den måde, man selv driver virksomhed på.

Og allerede på det første møde var mentornetværket fyldt med positiv energi og dialog på tværs.

”Det var meget opløftende, inspirerende og effektivt. Der udvises et stort engagement og interesse for de nystartede virksomheder, og min mentor kom allerede dagen efter det første arrangement på Halsnæs Rådhus på besøg i min butik for at se, hvad jeg arbejder med. Forløbet er et flot tilbud til nystartede virksomheder, der kan have gavn af sparring i opstarten. Jeg ser meget frem til dette mentorforløb,” lyder det fra guldsmed Christina Bendix, som var med som mentee.

Mentornetværket er udviklet i et samarbejde mellem Halsnæs Kommune og rådgivervirksomheden Genera, som har stået for at udvikle programmet og skaffe mentorer.

Formålet med netværket er at tilbyde et rum for vækst og udvikling for de mange iværksættere i Halsnæs Kommune og hjælpe dem på vej mod en lønsom forretning.

Når det første hold har været igennem forløbet omkring januar, bliver Halsnættet evalueret. Håbet er derefter, at det kan gentages, hvis der er politisk opbakning til det.