Tilbud om besøg af sundhedsplejersken

Sundhedsplejersken tilbyder en række besøg til forældre og kommende forældre. Der tilbydes både graviditetsbesøg og besøg efter fødslen. Forældre til adoptivbørn har samme tilbud.

Ammebarn

Graviditetsbesøg

Er du 1. gangs gravid eller gravid med særlige behov kan I få et besøg af sundhedsplejersken en til to måneder før du forventer at føde.

Sundhedsplejersken vil på dette besøg tale om, hvordan I har det, hvilke tanker I har om at blive mor og far og de ændringer der sker i familien og parforholdet, når der kommer et barn i familien. Du kan læse mere om tilbud om graviditetsbesøg her.

Besøg i barnets 1. leveår

Det første besøg af sundhedsplejersken får du senest en uge efter du er kommet hjem fra sygehuset. På første besøg vil sundhedsplejersken fortælle om de forskellige tilbud der er. Her kan du læse pjecen Sundhedspleje til spæd- og småbørn.

Herefter får alle fødende 4 besøg mere i barnets første leveår. Familien kan få flere besøg, hvis der er behov for det.

På besøgene vil sundhedsplejersken bl.a. give råd om forskellige emner, som kort er beskrevet nedenfor.

Efterfødselsreaktioner

10-14 % af nybagte mødre oplever depressive reaktioner inden det første år efter barnets fødsel. Det kan bl.a. være, hvis du føler dig nedtrykt og trist, har let til tårer, eller du er bange for ikke at være god nok som mor. Sundhedsplejersken kan hjælpe dig med, at finde ud af om du og din mand har særlig brug for hjælp og støtte pga. efterfødselsreaktioner. Her kan du læse mere om efterfødselsreaktioner. Både mænd og kvinder kan en efterfødselsreaktion, det kan du læse nærmere om i artiklerne "Fødselsdepression" og "Farens fødselsdepression".

Halsnæs Kommune tilbyder deltagelse i "Netværksgruppen MOR". - som er en samtalegruppe for mødre med symptomer på efterfødselsreaktioner eller efterfødselsdepression. Her kan du læse mere om "Netværksgruppen MOR"

Har du lyst til at få en baby – Babysimulator

Hvis du overvejer at blive forælder og er i tvivl om hvad det kræver, har du mulighed for at prøve det af. Du kan låne en babysimulator i en uge og få råd og vejledning i forløbet.

Kontakt til babysimulatorteamet.

Klubpædagog Camilla Borch telefon 51 67 54 21

Sundhedsplejerske Winie Birkkjær telefon 23 62 79 35

 

Babysimulator

Børnevaccinationer

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn i Danmark vaccineres mod en række sygdomme. Sundhedsplejersken vil gennemgå børnevaccinationsprogrammet med dig. Her kan du læse Sundhedsstyrelsens børnevaccinationsprogram.

Lege på maven – sove på ryggen

Det er godt for dit barn at ligge på maven, når det ikke sover. Men når barnet skal sove, er det bedst at det ligger på ryggen. Her kan du læse vejledningen Lege på maven – sove på ryggen.

Sikkerhedsinstruks

Halsnæs Kommune har udarbejdet retningslinjer til dagpleje og institutioner om, hvordan børn skal sove. Her er der også gode råd til dig som forælder. Her kan du læse sikkerhedsinstruks vedr. sovende børn.

Mødregrupper

Sundhedsplejersken tilbyder dig at deltage i en mødregruppe. En mødregruppe består af fem til otte kvinder, med jævnaldrende børn. Gruppen mødes med sundhedsplejersken første gang. Resten af aktiviteterne i mødregrupperne foregår privat.

Sidst opdateret 15. juni 2019

Selvbetjening

Kontakt

Kontakt Sundhedsplejen
Telefon: 47 78 40 00

Er du faret vild i kommunen?

Ring til Den Digitale Hotline
Mandag-torsdag 8-20
Fredag 8-16
Søndag 16-20
- Året rundt