Hunde på stranden

Husk at hunden på stranden skal være i snor i perioden 1. april til 30. september - og ingen hunde på Blå Flag-strandene i sommerhalvåret.

I Halsnæs Kommune er der ingen særlige hundestrande. Derfor gælder Lov om Naturbeskyttelse §22 for alle kyststrækninger i kommunen.

Det betyder at i perioden 1. april til 30. september skal hunde derfor være i snor, når de færdes på stranden. Loven gælder også for private strande. Der er skærpede regler for de Blå Flag strande (Liseleje, Gråstenvej og Trekanten), her må hunde slet ikke være i perioden 1. juni til 15. september.

Husk også at tage din hunds efterladenskaber med til nærmeste affaldsspand.

Hvis du føler dig generet af løse hunde på stranden, kan du ringe til politiet. Overtrædelse af loven medfører bødestraf.

Heste er ligeledes uønskede på alle strande fra maj til august.

Ingen hunde på Blå Flag-strande

Hunde er ikke velkomne på Blå Flag-strandene i perioden 1. juni til 15. september. Så trænger vovsen til en badetur, så tag ud til en af de mange andre strande, Halsnæs har at byde på.

Hvis du vil lade din hund løbe frit, kan du finde en hundeskov. Her behøver du ikke have din hund i snor. Men du skal naturligvis stadig have fuld kontrol over din hund og altid kunne kalde den til dig.

Du kan finde hundeskove på Naturstyrelsens hjemmeside 

Sidst opdateret 1. maj 2019

Kontakt

Miljø og Teknik
Natur og Miljø
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk
Telefon 47 78 40 00
E-mail mail@halsnaes.dk
Få svar her