Flyt til Halsnæs og spar penge

13. november 2014

Det betaler sig at pendle. Undersøgelse viser, at der er mange penge at spare ved at flytte fra hovedstaden til Halsnæs.

En børnefamilie på to voksne og to børn sparer mange penge ved at købe hus i Halsnæs Kommune i stedet for at bosætte sig i hovedstaden. Sjællandskortet nedenfor illustrerer, hvor mange penge børnefamilien har tilbage pr. måned, når bl.a. boliglån og transport er betalt. Den ene af de to voksne i familien pendler til sit fuldtidsarbejde i København, mens den anden voksne arbejder i den kommune, hvor familien bor.

Sjællandskort - bosætningsmodel

Halsnæs Kommune kommer ind på en klar førsteplads i Region Hovedstaden og på en tredjeplads på Sjælland, som den kommune, hvor en børnefamilie har størst rådighedsbeløb pr. måned. 

Rådighedsbeløbet er det beløb børnefamilien, der står og skal bosætte sig, har tilbage af deres indkomst om måneden efter skatter, omkostninger til bil, børneinstitutioner, finansiering af bolig, fagforening, a-kasse, forsikringer, licens, telefon, el, vand, varme, grundejerforening og vedligeholdelse. Der er taget højde for børnecheck og transportfradrag.

TV2 Lorry: Flyt og bliv rig 

Du kan se eller gense historien om tilflytter og pendler Rina Sutton, der i 2014 valgte at flytte med mand og barn fra Lyngby til Hundested. Klik her for at se indslaget: TV2 Lorrys hjemmeside. 

Fakta

Tallene stammer fra Dansk Ejendomsmæglerforening, som har udviklet en såkaldt bosætningsmodel. Tabellerne nedenfor viser de 20 kommuner på Sjælland, hvor en børnefamilie har henholdsvis størst rådighedsbeløb og mindst rådighedsbeløb pr. måned, når en af familiens to voksne arbejder fuldtid i København. 

I bosætningsmodellen er indbygget en forudsætning om, at når den voksne, som arbejder på fuld tid i København, har mere end en times transport, vil den anden voksne i familien, som arbejder i "hjemkommunen" være på nedsat tid svarende til den tid, der ligger ud over en times transport.


Flyt til Halsnæs

Overvejer du at flytte til Halsnæs? Her finder du information om kultur, fritid og familieliv i Halsnæs.

Flyt til Halsnæs - naturlegeplads i Ølsted Grusgrav


Læs Halsnæs Kommunes profilmagasin

Forside profilmagasin