Ny borgmester fik kæden på

13. december 2017

Steffen Jensen blev tirsdag aften formelt udnævnt som borgmester med virkning fra 1. januar 2018, og fik for første gang borgmesterkæden på ved det konstituerende møde i det nyvalgte byråd i Halsnæs Kommune.

Det konstituerende møde i det nye Halsnæs Byråd blev indledt med Helge Friis som mødeleder i sin egenskab af at være det længst siddende byrådsmedlem. Han blev første gang valgt ind i det daværende Frederiksværk Kommune i 1994, og blev siden borgmester først i Frederiksværk og siden Halsnæs Kommune frem til 2014, hvor Steen Hasselriis tog over. 

Helge Friis ønskede både nyvalgte og gamle medlemmer tillykke med valget, blandt andet med ordene: 

”Jeg plejer at sige, at det er en kunst at blive valgt første gang, men det er stor kunst at blive valgt igen.”

Herudover kom han med nogle betragtninger om at være folkevalgt, om alle de opgaver og pligter der følger med arbejdet, men også de privilegier og fornøjelser der ligger i at have medindflydelse og være med til at gøre en forskel i lokalsamfundet. 

Herpå gik Helge Friis til mødedagsordenens første punkt, valg af borgmester, hvor resultatet med baggrund i konstitueringsaftalen var givet på forhånd. 

Steffen Jensen fik lagt borgmesterkæden om halsen, og kunne - efter en længere fotoseance fra pressens side - som sin første officielle opgave dele blomsterbuketter ud til sine nyvalgte byrådskolleger og ønske alle tillykke med valget. 

Herefter kunne han sætte sig i borgmesterstolen i Byrådssalen, og indlede sit første byrådsmøde i rollen som borgmester med en lang dagsorden med valg af viceborgmestre, udvalgsmedlemmer samt medlemmer til diverse råd, nævn og bestyrelser for den kommende periode. 

Valgt som viceborgmester er Anja Rosengreen og 2. viceborgmester er Helle Vibeke Lunderød.

Se web-tv fra det konstituerende møde her

Flere billeder fra mødet

En glad Steffen Jensen med borgmesterkæden på.

Der var blomster til de nyvalgte byrådsmedlemmer - her Susan Eirfeldt.

Steffen Jensen indtog borgmesterstolen i Byrådssalen for første gang for at lede det konstituerende møde.

Udsnit af det ny byråd med flere af de nyvalgte medlemmer.

Det nye byråd stillede op til gruppefoto. Fra venstre Helge Friis, Henrik Tolstrup, Olaf Prien, Anja Rosengreen, Helle Lunderød, Lisbet Møller, Kirsten Lauritsen, Torben Hedelund, Sarah L. Thøgersen, Tommy Frøslev, Annette Westh, Steffen Jensen, Jannik Haulik Jørgensen, Thomas Møller Nielsen, Susan Eirfeldt, Michael Thomsen, Sune Raunkjær, Walter Christophersen, Gitte Hemmingsen, Steen Hasselriis og Frederik Germann.