Enestående rundvisning på DanSteel

14. december 2017

DanSteel åbner for første gang portene for en rå og autentisk rundvisning i det historiske stålværksområde. I 2018 har interesserede borgere en enestående mulighed for, at komme helt tæt på varmen fra de glohede jernplader, når Halsnæs Kommune og NMLK DanSteel A/S i samarbejde inviterer til rundvisning.

Foto: NMLK DanSteel A/S

Foto: NMLK DanSteel A/S

Det Danske Stålværk blev etableret i 1940 og eksisterede frem til 2002, hvor de gik konkurs. Samme år overtog Russiske NMLK DanSteel stålværket. Siden da har DanSteel fortsat produktionen af jernplader og sikret, at stålværket fortsat er med til at sætte Halsnæs på verdenskortet.

”Stålværket har altid haft, og har stadig, en stor betydning for Halsnæs. Det er derfor spændende for os som virksomhed, at vi i samarbejde med Halsnæs Kommune har skabt mulighed for at invitere interesserede borgere indenfor på en rundtur. Vi ser frem til at vise vores unikke omgivelser og give et indblik i vores arbejde,” fortæller Igor Sarkits administrerende direktør for NMLK DanSteel A/S.

Åbner portene for første gang

DanSteel er en aktiv del af Halsnæs historie, og for første gang åbner de portene og inviterer interesserede borgere og turister til et sjældent indblik i arbejdet med jernpladerne i de rå omgivelser.

”I Halsnæs Kommune værdsætter vi det gode samarbejde med DanSteel, og det er med glæde, at vi sammen kan åbne portene og invitere kommunens borgere og turister på rundvisning i de historiske rammer DanSteel udgør. Det er en enestående oplevelse at møde de passionerede medarbejdere og se den fascinerende arbejdsproces. Det er en ubeskrivelig oplevelse selv at mærke varmen fra ovnen og duften af jern,” siger Helge Friis, formand for Udvalget for Vækst og Erhverv.

Fire rundvisninger

Der er planlagt i alt fire rundvisninger i 2018, hvor den første finder sted torsdag den 25. januar i kl. 12-14. 

Det er vigtigt at tilmelde sig i god tid, da der er et begrænset antal pladser på rundvisningerne.

Tilmelding sker på Halsnæs Kommunes hjemmeside under Erhverv, hvor du finder Arrangement kalenderen.

Tilmeldingen åbner den 14. december 2017.

Rundvisninger i 2018:

  • Torsdag den 25. januar 2018 fra kl. 12-14.
  • Torsdag den 26. april 2018 fra kl. 12-14.
  • Torsdag den 26. juni 2018 fra kl. 12-14.
  • Torsdag den 25. oktober 2018 fra kl. 12-14.

 
Tilmeld dig på Arrangementkalenderen