Nye skoleledere på Frederiksværk Skole

18. december 2017

På Frederiksværk Skole tiltræder to nye skoleledere i hver sin afdeling først i det nye år. Halsnæs Kommune har ansat Christian Wibeck-Nilsson som skoleleder på afdeling Melby, og på afdeling Enghave er Mette Sabra ansat som ny skoleleder.

De nye skoleledere begynder begge den 1. februar 2018, og kommer til at fungere som ledere af Frederiksværks Skoles eksisterende afdelinger Melby og Enghave dette skoleår ud. 

Herefter fortsætter de som skoleleder på hver sin egen skole, når afdelingerne fra 1. august 2018 igen bliver til to selvstændige skoler, nemlig Melby Skole og Frederiksværk Skole, som Byrådet tidligere i år har besluttet. 

Ny leder i Melby

Christian Wibeck-Nilsson er fra den 1. februar skoleleder på Frederiksværks Skole - Melby. Han er i forvejen et kendt ansigt på skolerne i Halsnæs Kommune, og har sammenlagt otte års ledererfaring fra blandt andet fra Frederiksværk Skole – Melby, hvor han nu er faglig leder. Han har tidligere været afdelingsleder på Kregme Skole, og før det lærer på Lyngholmskolen i Farum. 

Christian er 51 år, bor i Vinderød, er gift og har fem børn, hvoraf to på 11 og 15 år stadig bor stadig hjemme. 

”Jeg er meget stolt over at være blevet skoleleder på Melby Skole. Jeg glæder mig til at fortsætte arbejdet på en skole med dygtige medarbejdere, der hver dag gør en positiv indsats i elevernes læring og udvikling. Jeg ser ligeledes frem til fortsat at være en aktiv del af udviklingen af folkeskolerne i Halsnæs. Særligt samarbejdet med forældre og andre partnere omkring skolen ser jeg frem til. Opbakningen fra forældrene og et bredt samarbejde er nøglen til at udvikle skolen,” siger Christian Wibeck-Nilsson.

Ny leder i Enghaven

Mette Sabra, der fra 1. februar er skoleleder på Frederiksværk Skole – Enghave, kommer fra en stilling som daglig pædagogisk leder på Skolen ved Rønnebær Allé i Snekkersten under Helsingør Kommune. Før det har hun blandt andet haft en tilsvarende stilling på Helsingør Skole, afdeling Gurrevej, og været afdelingsleder på Helsingør Byskole. 

Mette er 49 år, bor i Græsted med sin mand og deres tre store drenge på 15,17 og 19 år. 

”Frederiksværk Skole står overfor en spændende tid, hvor skolens elever om nogle år vil gå i skole på en helt nybygget skole. Jeg glæder mig meget til at stå i spidsen for denne udvikling sammen med skolens elever, medarbejdere, den øvrige ledelse og forældrene. Frederiksværk Skole har sat nogle spændende projekter i gang de seneste år med blandt andet udeskole, fokus på at alle bliver så dygtige som de kan, og læringsvejledere til at understøtte og videreudvikle det daglige arbejde sammen med lærerne og pædagogerne. Jeg ser frem til at blive en del af denne hverdag, og sammen med personalet skulle udvikle og finpudse på de mange gode tiltag,” siger Mette Sabra.