Særtransporter giver trafikgener i et år

2. marts 2018

Store særtransporter af broelementer kommer fra mandag den 5. marts 2018 til at genere den øvrige trafik på nogle af de store veje i Halsnæs Kommune, når flere daglige transporter kører fra Frederiksværk Havn til Frederikssund – og retur. Transporterne kommer til at køre i et års tid.

Særtransportens rute gennem Halsnæs. De sorte pile angiver steder undervejs, hvor det er godt at se transporten fra. Kort: Vejdirektoratet

Halsnæs Kommune har givet tilladelse til særtransporterne gennem kommunen på sin del af ruten, men samtidig betinget sig, at de meget lange og langsomtkørende transporter af de 100 tons tunge broelementer ikke kommer til at køre i de tidlige morgentimer og om eftermiddagen, når pendlertrafikken er på sit højeste.

Særtransporterne kommer derfor ikke til at køre i timerne fra kl. 06.00-09.00, og samtidig henstiller kommunen til, at transporten også holder stille i tidsrummet kl. 15.00-18.00.

Første transport mandag cirka kl. 9

Broelementerne skal bruges til den nye Kronprinsesse Marys Bro, som er i gang med at blive anlagt i Frederikssund. Elementerne bliver støbt i Polen, og fragtes med skib til Frederiksværk Havn, hvorfra de transporteres resten af vejen med et specialbygget 30 meter langt lastvognstog, der kan køre med de 99-113 tons tunge brodækelementer.

Mandag den 5. marts klokken cirka 9.00 forlader det første broelement Frederiksværk Havn med retning mod Frederikssund. Ruten for transporterne er fra Frederiksværk Havn ad Havnevej og via rute 16/Hundestedvej/Hillerødvej til Kregme, og derfra ad Frederikssundsvej/Rute 211 mod Frederikssund og ned til den nye adgangsvej til Fjordforbindelsen syd for jernbanen.

Håber på forståelse fra trafikanter

Særtransporterne må køre med en hastighed på maksimalt 45 km/t, når de er fuldt lastet, men når de skal passere rundkørslerne på ruten, skal de helt ned i fart. De bliver hjulpet på vej af følgebiler, som vil standse den øvrige trafik ved rundkørslerne, og projektchef i Vejdirektoratet, Henrik Vincentsen, håber på, at medtrafikanterne vil være tålmodige og respektere, at transporterne kører meget langsomt. 

De første 12 ankomne broelementer - af de i alt 492 henover året - bliver kørt fra Frederiksværk til Frederikssund i uge 10 med to-tre daglige transporter. 

Her kan du se transporterne på ruten 

Hvis man som almindelig nysgerrig er interesseret i at se særtransporten, er det særlig godt at se den fra disse steder:

Frederiksværk
Ved rundkørslen mellem Hillerødvej, Sandskårsvej og Karlsgavevej og fra parkeringspladsen ved McDonald’s.  

Kregme

Fra Hillerødvej fx fra parkeringspladsen ved Netto eller Uno-X.  

Frederikssund
Fra udsigtsplatformen ved byggepladsen kan du se aflæsning af elementet.

Læs mere om særtransporter og broprojektet på:
Vejdirektoratet.dk
Fjordforbindelsen.dk