Prisen stiger på flexture i Halsnæs

20. april 2018

Fra 1. juni bliver det 12 kroner dyrere at tage en flextur i Halsnæs Kommune. Byrådet har besluttet at skifte fra kommunetakst til den højere grundtakst, lige som i flere andre nordsjællandske kommuner.

En flekstur i Halsnæs bliver fremover 12 kr. dyrere. Foto: Movia

Brugerbetalingen for flexture inden for kommunen stiger dermed fra 24 kr. til 36 kr. for de første 10 kilometer. Prisen for kørsel ud over de første 10 kilometer er fortsat seks kroner pr. kilometer, lige som grundtaksten fortsat gælder for flexture til andre kommuner.

Halsnæs Kommune indførte i 2012 Movia Flextur som et supplement til den traditionelle kollektive trafik. Frem til nu har den lavere starttakst (kommunetaksten) været gældende, for at udbrede og øge interessen for flextur. Transportformen er efterhånden blevet almindelig og udbredt at bruge, og starttaksten ændres nu til grundtaksten i forbindelse med en generel sparerunde i kommunen.

Flextur er en åben kørsel under Movia, som alle borgere kan bestille. Bussen kører på alle offentlige veje så tæt på start- og slutadressen som muligt. Turene koordineres så meget som muligt med andre kørsler i Flex-ordningerne for at opnå samdriftsfordele, og dermed samlet set en billigere kørsel. 

Ordningen supplerer den almindelige buskørsel, idet borgere, der bor i områder langt fra de almindelige buslinjer, kan tage en flextur til for eksempel den nærmeste station, og derfra rejse videre med toget. Flextur skal bestilles i forvejen, og kører mellem kl. 06 og 23.

Over 400 ture om måneden

I Halsnæs Kommune køres der i dag 400-450 flexture om måneden - et tal der har været langsomt stigende, siden flexkørslen begyndte i 2012. Med så mange månedlige ture kan det konstateres, at flextur er blevet godt indarbejdet blandt de potentielle brugere. 

Ifølge erfaringer fra andre kommuner vil den højere grundbetaling medføre et fald i antallet af rejser, hvilket primært skyldes, at en del brugere i stedet for en skræddersyet flextur hellere vil bruge de almindelige gule Movia-busser – og så gå lidt længere til og fra bussen.

Fakta om Flextur

  • Flextur er åben kørsel for alle. Hver tur bestilles hos Movia – der er 10 procent onlinerabat. 
  • Halsnæs Kommune har haft Movia Flextur som tilbud siden 2012, og i 2018 er der 400-450 månedlige brugere. 
  • Starttaksten for de første 10 kilometer stiger 1. juni 2018 fra 24 kroner til 36 kroner per passager. 

Læs mere om Flextur