Nærdepot og velfærdsbibliotek åbner

30. april 2018

Halsnæs Kommune har fokus på velfærdsteknologi, som kan støtte og hjælpe kommunens borgere til, at blive mere selvhjulpne, så den enkelte borger oplever større frihed og selvstændighed i hverdagen. Samtidig har kommunen fokus på, at der skal være let adgang til hjælpemidlerne for alle.

foto

Foto af: Broendum & Co

Det er derfor er det en spændende dag, når udvalgsformand Lisbeth Møller åbner Halsnæs Kommunes nye nærdepot og velfærdsbibliotek torsdag den 3. maj.

I anledning af åbningen inviteres borgere, pårørende og interesserede til en dag med indsigt, inspiration og introduktion til ny velfærdsteknologi, som gør en forskel. Her er der mulighed for at høre nærmere om det nye nærdepot og ikke mindst udforske velfærdteknologi i det helt nye velfærdsbibliotek.

Nærdepotet og velfærdsbiblioteket er placeret på Arresø Plejecenter, Løvdalen i Frederiksværk, hvor der fremover vil være åbent, hver torsdag i tidsrummet 10-14.

Program for åbningen

Åbningen finder sted på Arresø Plejecenter, Løvdalen i Frederiksværk torsdag den 3. maj 2018 i tidsrummet 13-15.

  • Kl. 13.00 Officiel åbning af Lisbeth Møller, formand for Udvalget for Ældre og Handicappede.
  • Kl. 13.30 Rundvisning i nærdepotet og velfærdsbiblioteket.
  • Kl. 14.00-15.00 Gå selv på opdagelse og lad dig blive inspireret. Der er mulighed for at prøve en el scooter, kørestol, læselup, eller en loftlift samt meget mere.

Arrangementet er for alle, så kom og vær med til at fejre åbningen, og lad dig inspirere til at bruge velfærdsteknologi i din hverdag.

Nærdepot i Frederiksværk

Halsnæs Kommune har besluttet at oprette et nærdepot i Frederiksværk, så kommunens borgere fremadrettet vil have lettere adgang til at afprøve, afhente og få justeret deres bevilligede hjælpemidler og få straksbevilling på udvalgte hjælpemidler.

Hvad er et velfærdbibliotek?

Velfærdsbiblioteket er et nyt tilbud, hvor kommunens borgere kan komme og se, afprøve og lade sig inspirere til ny velfærdteknologi, som kan give større frihed og selvstændighed i hverdagen. Det er intentionen, at velfærdbiblioteket skal give ny indsigt i velfærdsteknologi, som borgerne kan søge bevillig til, men hvor udgangspunktet er, at borgerne selv kan anskaffe produkterne.

I velfærdsbiblioteket er der indrettet en dagligstue, et køkken og et toilet - fyldt med velfærdsteknologi til inspiration. I velfærdsbiblioteket kan visitationens medarbejdere bedre rådgive borgere og pårørende om den nye teknologi, så borgeren inden køb ved, hvordan produktet virker og ikke mindst, hvordan produktet kan lette dagligdagen og gøre borgeren mere selvhjulpen.