Hundested fik kinesisk besøg

22. maj 2018

En delegation fra Beijing anført af viceborgmester Sui Zhenjiang besøgte i fredags Hundested. Formålet var at høre, hvordan Halsnæs Kommune og Hundested Havn har samarbejdet om at udvikle havneområdet fra fortrinsvis at huse fiskeindustri til nu også at være et spændende kulturområde med nye muligheder og vækst med en samtidig respekt for de eksisterende rammer.

Besøget startede med et gruppefoto på havnen. Viceborgmester Sui ses mellem borgmester Steffen Jensen og havnedirektør Søren Brink.

Borgmester Steffen Jensen tog imod på havnen, da viceborgmester Sui Zhenjiang og en delegation på fem øvrige embedsmænd fra bystyret i Beijing fredag ankom til Hundested.
 
Efter de indledende håndtryk og gruppefotografering fortalte Steffen Jensen om kommunens overordnede visioner for området, og om hvordan det lokale erhvervsliv og borgerne sammen med kommunen har arbejdet for at udvikle Hundested med respekt for kulturhistorien, der knytter sig til havnen.
 
Dernæst fortalte havnedirektør Søren Brink nærmere om den transformation, som havneområdet har gennemgået i de senere år, og hvordan det er lykkedes at tiltrække såvel turister som cruiseskibe til byen.
 
Hundested i spændende udvikling
Fortællingerne gjorde stort indtryk på viceborgmester Sui Zhenjiang og den øvrige delegation, der stillede mange uddybende spørgsmål og efter introduktionen havde lejlighed til selv at gå rundt i havneområdet. Og over en frokost gik snakken videre om byudvikling i henholdsvis Halsnæs og Beijing.
 
"Hundested er i en rigtig spændende udvikling. Mange af de gamle havnebygninger har allerede fået nyt liv med de mange spændende kunsthåndværkere og spisesteder, der understøtter den helt særlige atmosfære i havnen. Det er en udvikling, vi som kommune har understøttet både med lokalplanlægning, sparring med iværksættere og mange gode dialoger med såvel havnen som lokalområdet. Vi synes selv, at Hundested har rigtig meget at byde på, og derfor var det også en stor glæde at kunne fortælle viceborgmesteren fra Beijing om processen med at udvikle havneområdet," siger Steffen Jensen.
 
Den kinesiske delegation var i Danmark som led i Beijing Design Week, hvor København var udvalgt som årets samarbejdsby foran et internationalt felt. I den forbindelse ønskede kineserne også at besøge en lille, charmerende og autentisk havneby, der har arbejdet med at kombinere byudvikling med kultur - og her faldt valget på Hundested.
 
Det kinesiske besøg varede omkring fem timer og sluttede af med en rundvisning i Knud Rasmussens hus ved Hundested og et smukt kig ud over Kattegat.