Sikkerhed ved strand øges

3. juli 2018

Øget skiltning samt flydespærring skal forebygge ulykker i vandet ud for stranden Trekanten i Hundested.

Trekanten set fra moleområdet.

Fredag druknede en mandlig badegæst i vandet ud for stranden Trekanten i Hundested.
 
De nærmere omstændigheder omkring den tragiske ulykke kendes endnu ikke. Men i lyset af ulykken har Halsnæs Kommune besluttet at gøre en ekstra indsats for at sikre, at gæsterne i området har en tryg badeoplevelse.

Indsatsen sker i dialog med Livredningstjenesten, som holder øje med de badende på Trekanten i sommermånederne, og som også gør en stor indsats for at informere om de lokale forhold ved stranden. Disse informationer suppleres nu med flere skilte, der advarer mod at bade nær den nærliggende havnemole. Desuden lægges der i dag tirsdag en 20 meter lang flydespærring ud ved molen.

"Flydespærringen er i sig selv en synlig måde at vise på, at her er et område, som man ikke skal bevæge sig over i som badende. Skulle man alligevel få den tanke at svømme derhen, fungerer den som en fysisk barriere mellem stranden og moleområdet, så det bliver sværere at komme over i det område ved molen, hvor der kan være farlig understrøm," forklarer Martin B. Lindgreen, teknisk direktør i Halsnæs Kommune.

I samarbejde med Hundested Havn, der ejer molen, vil Halsnæs Kommune desuden genetablere den malede advarsel mod at bade ved molen, som engang var på bolværket ud mod stranden.