Legeskibet besøger Hundested igen

7. september 2018

Legeskibet kommer i næste uge igen til Halsnæs Kommune, og sætter fokus på leg, bevægelsesglæde og ungeliv. Legeskibet lagde første gang vandvejen forbi Hundested i 2016, og lægger denne gang til kaj ved Nordmolen i Hundested den 11.-15. september.

Legeskibet 2018

Legeskibet besøger Halsnæs Kommune for anden gang. Foto: Legeskibet

De fire første dage fra tirsdag til fredag er Legeskibet centrum for skoleforløb for kommunens skoleelever med legeundervisning ved skibet og workshops i skraldekunst, landart, maleri og fotomaraton på Hundested Havn, planlagt af skolerne selv, med fokus på de praktiske og musiske fag. Alle kommunens 5. og 6.klasses-elever får en oplevelsesrig dag på havnen. 

Visionssejlads om det gode ungeliv

Onsdag er der budt ind til Visionssejlads med fokus på Det Gode Ungeliv i Halsnæs. Her deltager unge fra Ungerådet, Det Fælles Elevråd i Halsnæs og voksne, der arbejder med at skabe gode rammer og muligheder for de unge i kommunen. Herunder bestyrelsen fra Unge- og Kulturcentret og repræsentanter for kulturinstitutionerne samt idræts- og erhvervsområdet.

Leg på havnen hver dag

Hver eftermiddag fra tirsdag til fredag er legeområdet på havnen åbent for alle mellem kl. 15-17. Her kan man prøve: 

• Maritimt inspirerede fælleslege og fællesdans iscenesat af Legematroserne
• Sjov og udfordrende klatre- og aktivitetsrute rundt på hele installationen
• Undervisning og demonstration af parkour på Legeskibets store parkourstativ
• Bouldering i Legeskibets specielt indrettede legecontainer
• Sømands-CrossFit-udstyr til træning på alle niveauer
• Bevægelseslege på blødt underlag for de mindste
• Kaste- og kamplege for de lidt større
• Mindst ti forskellige gamle og nye bordspil

Åbent skib, fri leg og udstilling

Det hele kulminerer lørdag den 15. september, hvor alle børn og voksne kan besøge Hundested Havn og lege igennem på de mange legeredskaber. Legematroserne sætter legen i gang, og der er noget for både små og store sømænd og landkrabber. 

Legene finder sted på kajen, men selve skibet er også åbent for besøg denne dag, så du kan se, hvordan det er at bo i det flotte sejlskib Lilla Dan. Dagen byder også på kreative oplevelser. Du kan blandt andet opleve en udstilling lavet af genbrugsmaterialer og selv bygge din egen skrot-robot sammen med en lokal kunstner. Desuden kommer Klovnen Tapé, der både tryller, jonglerer og musicere til stor fornøjelse for tilskuere i alle aldre. 

Læs hele programmet på Oplev Halsnæs 

Fokus på medborgerskab og ungeinddragelse

Legeskibet er midt i sit fjerde sommertogt, som igen i år bringer leg og bevægelsesglæde til de danske havnebyer – for anden gang i Hundested. Legeskibet har lastet erfaring fra mere end 50 samarbejdskommuner fra hele landet og besøger i år både tidligere værtskommuner og nye og spændende havnebyer. 

I år er der særligt fokus på aktivt medborgerskab og ungeinddragelse i forbindelse med visionær udvikling i havnebyerne samt nok så vigtigt på leg som katalysator for trivsel, kreativitet og fremragende læringsmiljøer på folkeskolerne.

Mere info om Legeskibet