Affaldshøring i vinterkulden

8. februar 2019

Natur & Miljø-afdelingen i Halsnæs Kommune drager på turné kommunen rundt i forbindelse med høringsperioden for kommunens nye affaldsplan.

Selvom affaldsverdenen er fuld af teknik, er det stadig borgernes gode sorteringsvaner og adfærd på affaldsområdet, der gør allermest nytte.

Et bemandet pavillontelt besøger i februar og marts otte torve og parkeringspladser i Halsnæs Kommune.
 
Den mobile affaldsudstilling medbringer varm te og kaffe lavet på stedet med 100 procent bioflaskegas - nok Danmarks første af slagsen -, en miniudstilling af køkkenunderskabe med systemer til hjemmesortering, en snak om affaldsplan og borgernes mulighed for at indsende høringssvar samt en sjov og nem affaldskonkurrence.
 

Keramik og tulipaner i præmie

Præmien i konkurrencen er en stor buket forårstulipaner i en solid, lokalproduceret, keramisk pokalvase, som er dekoreret til lejligheden og lavet til at holde.
 
"Det bedste affald er det, der rent faktisk aldrig bliver til affald," udtaler miljøsagsbehandler Christian Oxenvad fra Natur & Miljø i Halsnæs Kommune.
 
"Pokalvasen er specialdesignet til flere størrelser buketter - og tulipaner er i øvrigt fremragende sorteret som bioaffald, når de er brugt op".
 
Alle er velkomne til at få en snak i øjenhøjde om nationale og kommunale ambitioner for mindre (rest)affald og i stedet mere genbrug, mere genanvendelse, mere reparation, et renere miljø og et mere stabilt klima.
 

Halsnæsturneen starter 15. februar

Turnéen lægger ud ved 'Kvickly-passagen' i Frederiksværk fredag eftermiddag d. 15. februar kl. 14-17, hvor flere byrådspolitikere også vil være til stede.
 
Herefter ser turnéplanen således ud:
• Lørdag d. 16. feb. kl. 10-13   Meny, Hundested
• Fredag d. 22. feb. kl. 14-17   SuperBrugsen, Ølsted
• Lørdag d. 23. feb. kl. 10-13   SPAR/Min købmand, Liseleje
• Fredag d. 15. marts kl. 14-17 REMA1000, Kregme
• Lørdag d. 16. marts kl. 10-13 JEM&FIX, Frederiksværk
• Fredag d. 22. marts kl. 14-17 REMA1000, Hundested
• Lørdag d. 23. marts kl. 10-13 Nordtorvet, Nørregade, Frederiksværk