.jpg&Width=768&Crop=5)
Ølsted Skole - en skole, hvor der er trygt at være og en skole, hvor det er godt at lære
Fokus på faglig progression
På Ølsted Skole arbejder vi med tidlig indsats og faglige løft på baggrund af datainformerede læringskonferencer, der bygger på kommunale, nationale og lokale testresultater.
Fælleskab med plads til alle
At være elev på en skole er at lære at indgå i et forpligtende fællesskab med både muligheder og krav. Forventninger, ansvar, roller og feedback er vigtige erfaringer, når vi skal begå os i et fællesskab. Når man trives og har det godt, er vejen banet for at opleve, lære og forstå. Børn med særlige behov er en naturlig del af årgangenes fællesskab, blandt andet med støtte fra vores ressourcecenter.
Book en rundvisning
Hvis du er interesseret i at opleve, hvad Ølsted Skole kan tilbyde dig og dine børn, er du meget velkommen til at ringe og booke en rundvisning på skolen.
Kære Forældre
I dette forår er det igen tid til skolebestyrelsesvalg på Ølsted Skole.
Valget afholdes i henhold til styrelsesvedtægten for folkeskolerne i Halsnæs med følgende tidsplan:
Uge 14:
- Offentliggørelse af valg
Den 28 april: Valgmøde og eventuelt fredsvalg
- Mulighed for at lade sig opstille samt at høre opstillede kandidaters holdninger og planer for skolen.
- Har du ikke mulighed for at deltager på mødet men ønsker opstilling skal du via Aula give besked til skolens leder senest den 25. april.
- Hvis der kan nås enighed om 6 opstillede forældre samt suppleanter afholdes fredsvalg
Uge 18 evt valgperiode
- I denne uge vil der hvis nødvendigt blive afholdt valg via aula.
Uge 19:
Offentliggørelse af ny bestyrelse.
Skolebestyrelsen på Ølsted Skole er kendetegnet ved et højt arrangement, og ved suppleringsvalget i efteråret var der kampvalg. Følgende principper er under udarbejdelse på nuværende tidspunkt lejrskole, mobilpolitik, udeordning for udskoling.
Referater af tidligere skolebestyrelsesmøder kan se her: referater
På nuværende tidspunkt ønsker medlem Peter Hvidberg at udtræde af bestyrelsesarbejde da hans datter til sommer afslutter 9. klasse.
Venlig hilsen valgbestyrelsen
Vibeke Frausing
Skolebestyrelsesformand
Thomas Haarup Karlsen
Skoleleder
Her finder du gældende principper for Ølsted Skole:
Princip for kommunikation mellem skole og hjem
Da Ølsted Skole først er blevet selvstændig skole pr. 1.8.2019, vil skolebestyrelsen løbende godkende principper for Ølsted Skole, som løbende vil blive lagt på her på siden så snart de er godkendt.
Ølsted Skole – traditioner vi holder fast i
Som de fleste skoler har vi nogle arrangementer, der følger årstiden og andre der er bestemt af skolens historie. Nogle er fælles for alle, mens andre er knyttet til bestemte årgange. Herunder nævner vi blot nogle af dem.
Arrangementer for alle elever
- Første skoledag med flagallé gennem Ølsted og på skolen ved personalet
- Motionsløb
- Lucia
- Julefest for alle familier
- Juleafslutning med morgenmad, julebingo og fællessamling
- Skolefester
- Fællessamlinger i Hallen
- Sommerferieafslutning
Herudover har vi forskellige traditioner på de forskellige årgange, blandt andet ”bag for en sag”, indskolingens fælles skovtur, mellemtrinnets ”store brætspilsdag”, høvdingeboldturnering, ”skraldedag”, koloni i SFO og klub, studietur i udskolingen blot for at nævne nogle.
I forbindelse med årets skolestart på Ølsted Skole har vi besluttet at øge fokus på skolens globale faglige profil. Siden 2015 har organisationer verden over haft FN’s 17 verdensmål i fokus. Klimadebatten raser som aldrig før blandt unge som ønsker at forandre deres egen fremtid gennem demonstrationer. Verden syder og raser og som skole ønsker vi, at vores elever opnår viden og indsigt om samtlige verdensmål, så vi kan omdanne faglig viden til praktisk handling gennem et dannelsesperspektiv, der er med til at skabe et medborgerligt udsyn både lokalt og nationalt, men bestemt også globalt.
Derfor har vi iværksat konkrete tiltag på Ølsted skole, så det ikke er ren snak, men også bliver til ren handling.
Vi har valgfaget ”Verdensmål og verdensborgerskab”, hvor skolen arbejder på at uddanne egne elever til verdensmålsambassadører gennem stillingtagen og innovative processer, hvor handlingen er en del af forvandlingen. Ved at gøre de store elever til aktører i formidlingen ned igennem klasserækkerne, får de et ejerskab, fordi de selv er hovedansvarlige i formidlingen af verdensmålene.
Eleverne i skolens 8. klasser arbejder gennem organisationen Verdensklasse i et Internationalt Partnership, med elever fra Indien, hvor Verdensmålene er omdrejningspunkt for samarbejdet. Samarbejdet foregår blandt andet via Skype, hvor eleverne udveksler viden.
Hele udskolingen arbejder innovativt og aktivt omkring skrald i lokalmiljøet og undersøger de tiltag der skaber bæredygtige klimaforhold og fødevareproduktion ved at benytte andre faciliteter, såsom de Maritime Nyttehaver. Eleverne har i uge 39 /2019 deltaget som kritiske journalister i en national konkurrence. Ølsted Skoles elever vandt konkurrencen på grund af deres gode avis.
Gennem hele skoleåret vil der være en kobling mellem lokale initiativer og hvordan de kan afspejle sig i en global sammenhæng. Vi vil skabe sammenhængskraft mellem by og skole, lige såvel som vi nu er blevet en del af UNESCOs Verdensmålsskoler, hvorigennem Ølsted Skole vil få mulighed for at indgå i en større sammenhæng og tage del i den positive forandring for alle børn og unge.
Ølsted Skole har i forbindelse med selvstændiggørelsen af skolen per 1. august udarbejdet en vision og mål for skolen, hvor et af målene er, at Ølsted Skole er Verdensmålsskole. Vi ønsker at bringe det globale ind i det lokale liv i Ølsted via FN’s verdensmål.
På Ølsted Skole arbejder vi systematisk med elevernes sociale kompetencer ved at arbejde med konceptet Fri for Mobberi.
Fri for Mobberi er et forebyggende antimobbeprogram til 0 til 9 årige børn, fagfolk og forældre, som Mary Fonden og Red Barnet står bag.
Programmet består af pædagogiske materialer, der gør det konkret målrettet at styrke børnefællesskabet og forebygge mobning.
Fri for Mobberi er baseret på et fællesskabsorienteret mobbesyn og er baseret på værdierne tolerance, respekt, omsorg og mod. Det har en dokumenteret positiv effekt og kræver, at mindst to fagpersoner fra hver institution/skole har deltaget i det obligatoriske grundkursus i Fri for Mobberi. Vi arbejder systematisk med Fri for Mobberi i indskolingen.
På Ølsted Skole vægter vi det gode samarbejde mellem skolen og familierne.
Kommunikationen mellem skole og hjem skal sikre, at skolen og forældrene i samarbejde tager ansvar for det enkelte barns faglige, sociale og dannelsesmæssige udvikling, så alle elever trives og bliver så dygtige, de kan.
Kommunikationen mellem skole og hjem skal være anerkendende og imødekommende og med en gensidig nysgerrighed. Vi investerer i og understøtter samarbejdet gennem vores faste traditioner på skolen.
På Ølsted Skole er vi røgfri skole. Det betyder, at arbejdstiden per 1. januar 2020 er røgfri for vores medarbejdere.
Vi har også nultolerance i forhold til elever der ryger. Det betyder, at forældrene kan forvente at blive kontaktet, hvis vi bliver bekendt med at eleven er begyndt at ryge.
08:00 til 09:30 | 1. og 2. lektion |
09:30 til 10:00 | Frikvarter |
10:00 til 11:30 | 3. og 4. lektion |
11:30 til 12:00 | Spisepause |
12:00 til 12:30 | Spisefrikvarter |
12:20 til 13:15 | 5. lektion |
13:15 til 14:00 | 6. lektion |
14:00 til 14:45 | 7. lektion |