Kulturelle muligheder og oplevelser i Halsnæs

I Halsnæs har du rig mulighed for at gå på kulturel opdagelse.

I området omkring Hundested byder Hundested Havn på en masse forskellige tilbud med gode spisesteder, et lokalt bryghus, spændende lokale butikker med alt fra specialiteter til håndværk og kunst. Samtidig er du ikke langt fra Lynæs, hvor Lynæs Surfcenter er garant for et væld af oplevelser. Du kan prøve kræfter med forskellige former for vandaktivitet, men der findes også arrangementer på landjorden med udgangspunkt i områdets natur. Derudover har du også mulighed for at få stillet sulten på Lynæs Madbar.

Kikhavn er en autentisk gammel fiskerby, som du også finder tæt på Hundested. I Kikhavn er det de flotte gamle huse, der præger billedet og fortæller en historie om, hvordan det engang var en blanding af fiskeri og landbrug, der her sikrede de lokale overlevelse. Der er fortsat en ganske særlig stemning i Kikhavn, og byen ser i store træk ud, som den gjorde for 200 år siden. Blandt andet kan du ikke køre i bil i byen, da gaderne simpelthen er for smalle, så hvis du vil opleve denne perle, skal bilen parkeres i udkanten af byen. Du kan selvfølgelig også hoppe på cyklen og nyde det skønne landskab i Halsnæs på din vej til Kikhavn.

Er du på udkig efter kulturelle tilbud i den mere klassiske forstand, så skal du holde øje med arrangementerne i Gjethuset i Frederiksværk. Gjethuset er Halsnæs førende kulturhus med afholdelse af både koncerter, foredrag, børneteater og meget andet. Derudover er Gjethuset Nordsjællands smukkeste kulturhus, og bygningen i sig selv er bestemt et besøg værd.