Bliv elev

På disse sider kan du læse om mulighederne for at blive elev i Halsnæs Kommune. Vi har spændende muligheder for dig, der vil være SSH-elev, SSA-elev eller PAU-elev.

Uddannelse med høj kvalitet og fællesskab

”Folk tror, at det er gråt og kedeligt at arbejde som social- og sundhedshjælper, og at alle hverdage er det samme, men det er det bestemt ikke. Beboerne har så meget på hjerte, og jeg griner med dem mindst 5 gange om dagen.”
- Rita, Social- og sundhedshjælperelev

Vil du være en del af et stærkt og rummeligt fællesskab, og samtidig få en uddannelse af høj kvalitet? Så bliv elev i Halsnæs Kommune.

I Halsnæs Kommune ved vi, hvor vigtigt vores omsorgspersonale er. Derfor gør vi rigtig meget ud af at være et godt uddannelsessted for vores elever. Vil du drage omsorg for vores ældre og syge borgere? Eller vil du bidrage til, at vores yngste borgere får den bedste start på livet? Så kan du læse mere om vores forskellige uddannelsesmuligheder her.

Find den uddannelse, der passer til lige netop dig

Hos os er der gode muligheder for, at du kan finde en uddannelse, der passer lige til dig. Ikke alle kan blive SOSU eller pædagogisk assistent. Men i Halsnæs står vi klar til at hjælpe og støtte dig, så du kan folde dine evner ud som elev.

"Jeg synes ikke, at man kommer sovende gennem uddannelsen. Det er svært og det er relevant, men jeg synes, at både kommunen og skolen er god til at gribe én."
– Cecilie, nyuddannet social- og sundhedsassistent

Nedenfor kan du læse lidt om den støtte, vi kan tilbyde dig. Det gælder også, hvis du har særlige udfordringer, eller hvis du tænker, om din alder er en hindring for at tage en ny uddannelse. Du kan også læse om mulighederne for job efter endt uddannelse, og hvordan du kontakter os, hvis du har flere spørgsmål.

Læs mere om social- og sundhedshjælperuddannelsen (SSH) her.

Læs mere om social- og sundhedsassistentuddannelsen (SSA) her.

Her kan du få svar på de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet om SOSU-uddannelserne.

Læs mere om pædagogisk assistentuddannelsen (PAU) her.

Læs mere om sygeplejeskeuddannelsen her. 

 

 

Læs mere

”Du vil aldrig mangle et job, for der er altid brug for sundhedsfaglige medarbejdere, og det er rart at vide, når jeg er færdig. Så kan jeg bare søge, og så har jeg et job næsten lige med det samme”.
- Rita, Social- og sundhedshjælperelev

I Halsnæs Kommune lægger vi vægt på, at du som elev får nogle gode praktikforløb rundt omkring i vores kommunale virksomheder. Det øger dine kompetencer undervejs, og efter uddannelsen har du gode muligheder for at fortsætte din karriere med en fastansættelse i Halsnæs Kommune.

Under de forskellige uddannelser, kan du læse mere om, hvilke typer job, du kan få, når du er færdiguddannet.

”Vi skal have nogle flere mænd i dette her fag. Der bliver skreget på os alle steder.
Jeg er snart færdiguddannet, og jeg har 5 jobtilbud på hånden”.
- Andreas, Social og sundhedsassistentelev 

”Jeg kommer fra Polen og var til at starte med lidt bange for, hvordan jeg kunne formulere mig. Men der har ikke været nogen, der har grinet af mig eller ikke forstod mig. Jeg fik stor hjælp fra min vejleder, som har støttet mig.”
- Patrycja, Social- og sundhedshjælperelev

Har du en udfordring, som du føler står i vejen for at tage en uddannelse, fx ordblindhed eller at du har dansk som 2. sprog? Det behøver ikke at være en hindring – kontakt os, så finder vi ud af, hvordan vi bedst kan støtte dig.

"Der er masser af måder, man kan lære sygepleje på, selvom man er ordblind. Jeg ser videoer næsten hver dag om forskellige ting, der kan støtte mig i forskellige emner. Selvfølgelig læser jeg også, det bliver man nødt til, men det bliver på min måde. Jeg er blevet tilbudt en masse forskellige værktøjer af mine vejledere, som kan hjælpe mig med min ordblindhed."
- Andreas, Social- og sundhedsassistentelev

"Vi har én i vores klasse, hun er 16 år. Det med alderen spiller ingen rolle. Vi har også nogle, der er 57 år. Det handler om, hvor moden du er, og om du vil det her."
- Andreas, Social- og sundhedsassistentelev

En elevplads er både for dig, der lige er gået ud af skolen, og for dig, der allerede har erhvervserfaring, men måske er nervøs for at skulle på skolebænken igen. Det vigtigste er, at du har den rette indstilling og modenhed i forhold til at tage ansvar for egen læring, og at du oprigtigt gerne vil det fag, du vælger.

Uanset hvilken elevuddannelse du vælger, så får du med mennesker at gøre, som har brug for dit nærvær og din omsorg såvel som din faglige ekspertise. Så hvis bare du har den rette indstilling, hjælper vi dig med resten.