
”Jeg oplever, at de små forskelle i løbet af dagen højner livskvaliteten for beboerne. Det giver mig en god følelse og høj selvtillid.”
– Social- og sundhedshjælperelev
Har du lyst til at arbejde med ældre, syge og handicappede mennesker, som har brug for hjælp til praktiske opgaver, omsorg, pleje og rehabilitering? Så er social- og sundhedshjælperuddannelsen måske lige dig.
Uddannelsen som social- og sundhedshjælper kvalificerer dig til at arbejde med mennesker, som har brug for praktisk hjælp, omsorg, pleje og aktivitet. Du kan søge elevplads på "Søg job i kommunen" under rubrikken Ældre, sundhed og pleje.
Du har også mulighed for at søge elevplads hos os, ved at udfylde en kontaktformular. Så ringer vi dig op til en kort samtale, og med baggrund i den går du evt. videre til en formel ansættelsessamtale.
Nedenfor kan du læse mere om selve uddannelsen til social- og sundhedshjælper, adgangskrav, lønforhold, og hvordan du søger om elevplads som social- og sundhedshjælperelev.
Hør Rita fortælle om uddannelsen.
Hør Patrycja fortælle om uddannelsen.
Gennem skole- og oplæringsforløb lærer du at arbejde med mennesker, der har brug for omsorg og pleje. Det kan være i hjemmeplejen eller i pleje- og ældreboliger.
Du arbejder både med enkeltpersoner og grupper af ældre, syge og handicappede. Der kan være tale om hjælp til personlig hygiejne og til daglig livsførelse, fx vask og rengøring, men du tager dig også af sundhedsfremmende og forebyggende aktiviteter for at støtte borgeren i at klare hverdagen i eget hjem. Du tilrettelægger i samarbejde med borgeren, hvordan han/hun bedst kan hjælpes, når det gælder sundhed, sygepleje og aktiviteter, der kan øge livskvaliteten.
Efter grundforløb 2 på SOSU H varer hovedforløbet på uddannelsen i udgangspunkt 1 år og 2 måneder, hvoraf du vil være på skolen ca. 6 måneder og i oplæring ca. 8 måneder. Længden af din uddannelse er afhængig af dine kompetencer.
Du kan også søge videre på social- og sundhedsassistentuddannelsen efter din social- og sundhedshjælperuddannelse.
Vi sørger for at tilmelde dig til SOSU H skoleforløb og finde oplæringssteder til oplæringsperioderne.
Derefter kan du læse videre til sygeplejerske, fysioterapeut, ergoterapeut, radiograf eller socialrådgiver. Du kan læse mere om uddannelsen på SOSU H’s hjemmeside.
Du kan søge elevplads hos os, ved at udfylde nedenstående kontakt- formular. Så ringer vi dig op til en kort samtale, og med baggrund i den går du evt. videre til en formel ansættelsessamtale.
Du kan også søge elevplads via "Søg job i kommunen" under rubrikken Ældre, sundhed og pleje.
Hvis du går videre til en ansættelsessamtale, så beder vi dig om at sende os en række dokumenter inden samtalen. Du kan læse mere om, hvordan ansættelsesproceduren foregår på vores hjemmeside (link indsættes).
Du har gennemført eller er i gang med grundforløb 2 eller har anden relevant uddannelse. Er du over 25 år har du mulighed for at blive ansat med voksenløn under både grundforløb 2 og hovedforløb. For at blive ansat med både grundforløb 2 og hovedforløb, skal du have været i kontakt med SOSU H før du søger, og være optaget på et hold på SOSU H til grundforløb 2.
Kontakt evt. Uddannelsesvejledningen på SOSU H, hvis du er i tvivl om adgangskravene.
Du får løn under uddannelsen som social- og sundhedshjælper både i skoleperioder og i praktikperioder under hovedforløbet. Der udbetales løn i overensstemmelse med gældende overenskomst.
Er du over 25 år har du mulighed for at blive ansat med voksenløn under både grundforløb 2 og hovedforløb.
Du kan søge elevplads via "Job i kommunen" under rubrikken Ældre, sundhed og pleje.
Der er uddannelsesstart 4 gange om året: januar, april, august og oktober og ansøgningsfrist er ca. 4 måneder før uddannelsesstart.
Når du ønsker at søge elevplads hos os, skal du bare udfylde nedenstående kontaktformular. Så ringer vi dig op til en kort samtale, og med baggrund i den går du evt. videre til en formel ansættelsessamtale.
Hvis du går videre til en ansættelsessamtale, så beder vi dig om at sende os en række dokumenter inden samtalen.
Dokumenter som vi ønsker at se fra dig er en acceptabel straffeattest, opholdstilladelse, såfremt du ikke har dansk statsborgsskab. Beviser såsom brand og førstehjælp, samt fraværsregistrering fra GF2, såfremt du går eller har gennemført dette. Evt. kørekort vil vi gerne se eller tage en kopi af.
Du har også mulighed for at se mere på vores hjemmeside.
Hold øje med Halsnæs Kommunes hjemmeside under Søg job i kommunen, hvor de præcise ansøgningsfrister fremgår under rubrikken Ældre, sundhed og pleje.
Vi afholder løbende samtaler og vi gør os altid umage, så det bliver så behageligt som muligt og en god oplevelse, så vi kan se hvem du er.
Ved en evt. samtale vil du møde vores uddannelseskonsulent samt vores to ansvarlige vejledere der kommer fra området for hjemmeplejen og plejecentre.
Hvis du bliver ansat som SOSU-elev i Halsnæs Kommune, sørger vi for at du bliver tilknyttet SOSU H i Hillerød til skoleperioderne og sørger også for at finde de oplæringssteder du skal ud til i oplæringsperioderne.
Halsnæs Kommune ansætter i alt 19 social- og sundhedshjælper-elever om året.
Når din ansøgning er modtaget, sender Halsnæs Kommune brev (digitalt) til de ansøgere, som indkaldes til en ansættelsessamtale. De ansøgere, der desværre ikke kan ansættes, vil modtage et brev med begrundet afslag.