Sirener testes den 1. maj 2024

Publiceret 24-04-2024

Sirenerne hyler onsdag den 1. maj 2024 kl. 12, når varslingssystemet afprøves.

Onsdag den 1. maj 2024 fra kl. 12.00 til kl. 12.15 afprøver Beredskabsstyrelsen i samarbejde med politiet det landsdækkende varslingssystem. Dette gøres for at teste hele systemet, men også for at minde befolkningen om sirenernes anvendelse og betydning.

Hvordan lyder signalerne under afprøvningen?

Sirenerne afgiver signal tre gange.

De to første signaler er en tone, der stiger hurtigt og falder langsomt igen. Tonen lyder 4 gange, og signalet varer i alt 45 sekunder.

Under den årlige afprøvning er det kun en test, men normalt betyder signalet: Gå ind og søg information hos DR eller TV2.

Det sidste signal, der betyder ”Faren er forbi”, er én lang tone, der varer i alt 45 sekunder. Signalet betyder normalt: Du kan nu forlade den indendørs beskyttelse.

Der varsles også på mobilen

Fremover vil du også få besked på din mobiltelefon, hvis du befinder dig i et område, hvor der er fare på færde. 

Det nye varslingssystem S!renen afprøves også den første onsdag i maj. 

Afprøvning af sms-varslingssystemet

Døve, hørehæmmede og døvblinde bliver varslet samtidigt med øvrige borgere, og den årlige afprøvning er således også en test af sms-varslingssystemet.

Ring ikke til 112 eller 114

Når sirenerne hyler den 3. maj, er der som nævnt tale om en test. Man skal ikke ringe til 112 eller 114, fordi sirenerne hyler – hverken under testen, eller hvis sirenerne tages i brug på baggrund af en reel fare. Unødvendige opkald kan blokere for livsvigtige opkald til alarmcentralen.

Læs mere om varslingssystemet på dette link til Beredskabsstyrelsens hjemmeside.