Referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
22-06-2022 17:30:00 |
---|---|
Udvalg: |
Byrådet |
Sted: |
Byrådssalen |
Deltagere: |
Ikke registreret |
PDF: |
|
Sagsnr.: 00.00.00-G01-216-21
Beslutning
Byrådet har i marts 2022 besluttet at, udfase Børnehuset Baggersvej 19A. Med byrådets beslutning i marts 2022, blev det besluttet, at en del af Børnehuset Baggersvej udfases i 2023, da bygningen på Baggersvej 19A er i bygningsmæssig så dårlig tilstand, at vedligehold ikke er rentabelt.
Konkrete aktiviteter, der blev truffet beslutning om med budget 2022-2025, og som administrationen har forsøgt at folde yderligere ud med denne sag er:
- Baggersvej 19A nedrives, men at grunden på 5.226 m2 fastholdes
- Produktionskøkken opføres i den tilbageværende institution på Baggersvej 17 – gerne med genbrug af elementer fra Baggersvej 19A
- Hegn etableres så den samlede matrikel kan aflukkes og fremstå som én samlet institution og legeplads. I alt er begge matrikler 9.429 m2
- At den eksisterende legeplads på Baggersvej 19A fastholdes så vidt det er muligt i nedrivningsprocessen
- At grunden reetableres og udjævnes efter nedrivning, men at der ikke etableres nye legepladsredskaber
Punktet er lukket af hensyn til kommunens fremtidige tilbudsindhentning og projektudførelse.
Beslutning på byrådsmødet den 22. juni 2022
Økonomiudvalgets indstilling godkendt
Fraværende med afbud: Frederik Germann (Løsgænger) og Matilde Ørsted (A)
Stedfortrædere: Bitten Jørgensen (V) og Jannik H. Jørgensen (A)
Sagen omhandler salg af ejendom, og behandles derfor som lukket punkt.
Beslutning på byrådsmødet den 22. juni 2022
Økonomiudvalgets indstilling godkendt
Fraværende med afbud: Frederik Germann (Løsgænger) og Matilde Ørsted (A)
Stedfortrædere: Bitten Jørgensen (V) og Jannik H. Jørgensen (A)
Møbler, AV udstyr og whiteboards, en del af udearealerne og legepladsen samt flytning fra og afvikling af gammel Frederiksværk Skole indgår ikke i det afsatte budget til byggeriet af Frederiksværk Skole.
Indtil de væsentlige prisstigninger i byggeindekset, var det forventningen at den største del af disse udgifter kunne dækkes af det afsatte budget til byggeriet. Det er ikke længere muligt.
Denne sag belyser de nødvendige udgifter til de fire forhold samt mulighederne for finansiering heraf, idet der skal træffes beslutning om hvilken finansieringsform, der ønskes.
Sagen er lukket, idet der indgår priser og udbud på de forskellige dele, der skal finansieres.
Lukket bilag indeholder den fulde indstilling og sagsfremstilling.
Beslutning på byrådsmødet den 22. juni 2022
Økonomiudvalgets indstilling godkendt
Fraværende med afbud: Frederik Germann (Løsgænger) og Matilde Ørsted (A)
Stedfortrædere: Bitten Jørgensen (V) og Jannik H. Jørgensen (A)
Sagsnr.: 00.32.10-S00-3-22
Sagens kerne
Indstilling
Beslutningskompetence
Beslutning
Beslutning fra fagudvalg
Direktionens indstilling anbefales
Sagsfremstilling
- Halsnæs Kommunes årsregnskab aflægges i overensstemmelse med lovgivningens krav herom
- trufne dispositioner sker i overensstemmelse med gældende love og sædvanlig praksis
- den økonomiske forvaltning sker i overensstemmelse med reglerne i lov om kommunernes styrelse
- økonomistyringen er hensigtsmæssigt tilrettelagt efter Halsnæs Kommunes forhold
- give revisor adgang til at foretage de undersøgelser mv., som revisor finder påkrævet.
- efterprøve om regnskabet er retvisende, og om de dispositioner, som er omfattet af regnskabsaflæggelsen, er i overensstemmelse med godkendte bevillinger, love og andre forskrifter
- foretage en vurdering af, om der er taget skyldige økonomiske hensyn ved varetagelsen af den kommunale virksomhed
- planlægge og udføre revisionen med henblik på at opnå en begrundet overbevisning om, at årsregnskabet ikke indeholder væsentlig fejlinformation
- rapportere om indholdet, omfanget og resultatet af den udførte revision
- afgive revisionsbemærkninger såfremt regnskabets poster ikke er i overensstemmelse med Byrådets beslutninger, eller der er handlet i modstrid med gældende love og bestemmelser
Lov- og plangrundlag
Økonomi
Bilag
Sagsnr.: 00.32.10-S00-3-22
Sagens kerne
Indstilling
Beslutningskompetence
Beslutning
Beslutning fra fagudvalg
Direktionens indstilling anbefales
Sagsfremstilling
- Periodisering af udgifter - fejlkontering mellem konto vedrørende tilgodehavender og kortfristet gæld på 26,3 mio. kr. Dette giver korrektioner på balancen på tilgodehavender på -26,3 mio. kr. og kortfristet gæld på +26,3 mio. kr. Som følge heraf er note 4 tilrettet med -26,3 mio. kr. under "forskydning i mellemværende med foregående regnskabsår" og "forskydning i leverandørgæld/mellemregning mellem årene". Note 10 er tilsvarende tilrettet under kortfristet gæld med +26,3 mio. kr. Tilhørende nøgletal er tilpasset tilsvarende.
- Kautions- og garantiforpligtelser - fejl i sammentælling i underliggende dokumentation. Garantiforpligtelser var vist i balancen side 10 med henholdsvis 2.477,6 mio. kr. ultimo 2020 og 2.255,2 mio. kr. ultimo 2021. Dette er rettet til 2.527,2 mio. kr. ultimo 2020 og 2.310,9 mio. kr. ultimo 2021. I note 11 er beløbet for garantier rettet til 2.310,9 mio. kr. og Kikhavn Dige- og Kystsikringslag er tilføjet.
- Udlæg forsyningsvirksomheder samt hensatte forpligtelser - fejl i nøgletal 2021. Udlæg forsyningsvirksomheder er rettet fra 2,0 mio. kr. til -1,7 mio. kr. Hensatte forpligtelser er rettet fra -335,7 mio. kr. til -429,7 mio. kr.
- Afdrag på lån - forkert afvigelse. Afvigelsen på side 19 i regnskabet var oplyst til at være 1,9 mindre end korrigeret budget. Den korrekte afvigelse er 1,1 mio. kr.
- Anlægskartotek - manglende aktivering af bygherrerådgivning, interne timer med videre på 11,1 mio. kr. på igangværende anlæg og 2,5 mio. kr. på tekniske anlæg. Rettelsen medfører en forøgelse af materielle anlægsaktiver på 13,6 mio. kr. på balancen på side 10 med modpost for skattefinansierede aktiver. Note 5, anlægsoversigt, er som følge heraf rettet fra 1.019,1 mio. kr. til 1.032,6 mio. kr.
- Afsnit 4.1: Revisionen anbefaler, at sætte fokus på at få Kasse- og regnskabsregulativet gennemgået og ajourført, da regulativet ikke på alle områder beskriver de faktiske forhold.
- Afsnit 4.4: Revisionen anbefaler, at der implementeres yderligere kontroller på virksomheder, hvor de administrative medarbejdere varetager alle opgaver omkring kontantkasser, bankkonti og afstemninger.
- Afsnit 6: Forvaltningsrevision 2021, løn og ansættelsesmæssige dispositioner på drifts- og entreprenør enheder (Natur og Vej). Revisionen anbefaler, at der løbende foretages regulering af prisberegningerne på mandskabs- og maskinpriser.
- Afsnit 7: Revisionen har i ledelsesbrevet anbefalet, at der prioriteres opfølgning på brugerroller i det centrale økonomi- og lønsystem, at gennemgangen af revisorerklæringer i forbindelse med KY (Ydelsessystemet) og KSD (sygedagpengesystemet) dokumenteres, at der implementeres proaktiv logning af aktiviteter på kommunens netværk, og at it-beredskabsplanerne testes af.
- Afsnit 9.2.3: Revisionen anbefaler, at der på flere områder under Borgerservice og Beskæftigelse, bør ske en bedre brug af værktøjet "Min Plan". Revisionen anbefaler, at der bør være et ledelsesmæssigt fokus i forhold til fejlene som fremgår af "Min Plan".
- Afsnit 9.4: Temarevision 2021, refusion vedr. §42, tabt arbejdsfortjeneste. Revisionen anbefaler, at der sættes fokus på arbejdsgange og beregninger, herunder hvordan tabt arbejdsfortjeneste skal udbetales, samt hvordan pensionsbidrag og fradrag for sparede udgifter beregnes.
- Værdien af kommunens aktiver er forøget med 72,9 mio. kr. samt 50,5 mio. kr. i opskrivninger
- De langfristede gældsforpligtelser, primært til pensionsforpligtelser til tjenestemænd og den lukkede lærergruppe, er steget med 94,3 mio. kr.
Lov- og plangrundlag
Høring, dialog og formidling
Bilag
Sagsnr.: 00.30.14-Ø00-7-22
Sagens kerne
Det forventede regnskabs hovedkonklusioner fremgår nedenfor.
Indstilling
- det forventede regnskab pr. 30. april 2022
- princip om, at serviceudgifter til flygtninge fra Ukraine tillægsbevilges tilsvarende principperne om Covid-19, således at udgifterne indstilles bevilget i det omfang at Direktionen har godkendt udgifterne og fundet dem nødvendige i henhold til kommunens forpligtelser i forhold til lovgivningen samt ministeriers og styrelser udmeldinger om de tilkomne ukrainske flygtninge
- tillægsbevillinger til budget 2022 for i alt 10.029.188 kr., jf. principperne for økonomisk styring og specifikationen i bilag 2 i det forventede regnskab samt indstillingens punkt 2
- tekniske korrektioner for -5.296.199 kr. til budgettet for 2023, jf. principperne for økonomisk styring og specifikationen i bilag 2 i det forventede regnskab.
Beslutningskompetence
Beslutning
Beslutning fra fagudvalg
Direktionens indstilling anbefales
Sagsfremstilling
Regnskabsresultatet for 2021 forbedrer desuden primo likviditeten for 2022 med 5,7 mio. kr., hvilket sammen med den forventede forbedring i det forventede regnskab øger den forventede ultimo likviditet 2022 med 14,3 mio. kr.
I forhold til servicedriftsudgifterne forventes der med dette forventede regnskab et merforbrug på 15,7 mio. kr. i forhold til servicedriftsrammen. Dette betyder, at de egentlige servicedriftsudgifter er steget med 22,9 mio. kr., idet der var budgetteret med en buffer på 7,2 mio. kr.
- det specialiserede familie- og voksenområde
- beskæftigelses- og integrationsområdet
- øgede energi- og varmeudgifter
- flygtninge fra Ukraine
- indtægtssiden, hvor der er stor usikkerhed om størrelsen på det afsatte budget til midtvejsregulering
- Overskridelse af servicerammen
- Overskridelse af anlægsrammen
- Der forventes udgifter i størrelsesordenen 0,5 mio. kr. til afholdelse af folkeafstemning vedr. forsvarsforbeholdet den 1. juni. Beløbet vil blive tillægsbevilget, når de endelige udgifter kendes.
- Forsikringer – merforbrug på 1,0 mio. kr. Merforbruget skyldes kapitalisering af en arbejdsskade. Merudgift på elever på 0,8 mio. kr.
- Pulje til sparede driftsudgifter ved ejendomsgennemgang bliver mindre end forventet som følge af ændringer i forhold til den oprindelige ejendomsplan. Merforbrug på 2,4 mio. kr.
- Sygedagpenge: Merudgifter på 6,6 mio. kr., som primært kan henføres til Corna-hjælpepakkerne samt en højere enhedspris end forventet.
- A-dagpenge og ledighedsydelse: Mindreforbrug på 12,8 mio. kr. som følge af færre helårspersoner.
- Kontanthjælp: Mindreforbrug på 6,4 mio. kr. som følge af lavere enhedspriser og færre helårspersoner.
- Integration og uddannelseshjælp: Mindreforbrug på 2,8 mio. kr. som følge af lavere enhedspriser og færre helårspersoner.
- Pension: Merudgift på 3,1 mio. kr., som følge af flere helårspersoner.
- Jobafklaring: Merudgift på 2,2 mio. kr., som følge af flere helårspersoner.
- Øvrige ydelsesområder udviser samlet set et mindreforbrug på 4,4 mio. kr.
Udvalget for Skole, Uddannelse og Dagtilbud - merudgift på 1,4 mio. kr.:
- Det specialiserede område: På baggrund af de kendte antal børn samt en risikoliste med børn på vej til specialundervisningstilbud, forventes der en samlet merudgift på 2,2 mio. kr.
- Der forventes et merforbrug på 0,9 mio. kr. på befordring med specialkørsel til behandlingsskoler og specialskoler.
- Vedrører færre entreindtægter i svømmehallen som følge af færre besøgende.
- Energi - Forventede merudgifter på 3,1 mio. kr. som følge af de store prisstigninger på el, gas og olie samt på fjernvarme i Hundested
- Leje af Frederiksværk Vandrehjem fra 1. maj 2022 til 31. december 2022 til midlertidig placering af flygtninge. Merudgift 1,2 mio. kr.
- Der er benyttet ca. 0,8 mio. kr. på pumper for at sikrer vandstanden i Arresø
- Merudgifter på 1,3 mio. kr. til vintervedligehold som følge af ny kontrakt.
- Covid-19: Merudgifter på 0,9 mio. kr. til håndtering af værnemidler (udgifter til bil, opbevaring og vikarudgifter) og på 0,03 mio. kr. vedr. isolationsudgifter. Beløbene tillægsbevilges
- Botilbud til voksne – mindreudgifter 1,6 mio. kr. På baggrund af en gennemgang af de borgere, der er kendte forventes en mindreudgift på 1,9 mio. kr., som skyldes, at der er 2,1 helårspersoner mindre end budgetforudsætningen for området i 2022 pt. I den samlede vurdering er der dog indarbejdet en risikoliste på kommende udgifter for 0,3 mio. kr. til imødegåelse af nye borgere, således at mindreudgiften, der samlet set forventes, i alt udgør 1,6 mio. kr.
- Undervisningstilbud til voksne – Merudgift på 1,2 mio. kr. som følge af øget tilgang til STU, idet ankestyrelsen har ændret praksis
- Øvrige dag- og døgntilbud – Merforbrug på 1,4 mio. kr. som følge af øget tilgang til forsorgshjem og krisecentre
- Efterværn 18-22 år – mindreudgift på 6,0 mio. kr. Mindreudgiften skyldes dels, at i alt tre unge er stoppet i efterværn, Desuden er en borgers tilbud blevet billigere end forventet ved budgetlægningen, og endelig er to personer overgået til andre tilbud svarende til en mindreudgift på efterværn.
- Økonomiudvalget - Merudgift på 6,0 mio. kr. vedr. byggemodning samt køb og salg af ejendomme
- Udvalget for Skole, Uddannelse og Dagtilbud - Merudgift på 11,3 mio. kr. vedr. reduktion af lejepladspulje samt udgifter til Frederikværk Skole
- Udvalget for Kultur, Idræt og Demokrati - Mindreudgifter på 0,8 mio. kr. vedr. datadrevne haller
- Udvalget for Klima, Natur og Miljø - Mindreudgift på 0,5 mio. kr. vedr. forstærkning af Classens Dige
- Udvalget for Plan og Byg - Mindreudgifter på 1,0 mio. kr. vedr. vej-, cykelsti- og stiprojekter
- Udvalget for Ældre, Sundhed og Forebyggelse - Mindreudgift på 0,8 mio. kr. vedr. kommunens udgift til skæve boliger til udsatte borgere.
Lov- og plangrundlag
Høring, dialog og formidling
Økonomi
2022 | 2023 | |
Indtægter | ||
Drift Heraf udgifter vedr. Covid-19 Heraf udgifter vedr. flygtninge fra Ukraine | 4.732.989 kr. 962.361 kr. 1.389.521 kr. | |
Renter | ||
Anlæg | 5.296.199 kr. | -5.296.199 kr. |
Balanceforskydninger | ||
Optagelse af lån | ||
I alt | 10.029.188 kr. | -5.296.199 kr. |
Bilag
Sagsnr.: 13.03.00-Ø60-2-22
Sagens kerne
Beslutningskompetence
Beslutning
Beslutning fra fagudvalg
Direktionens indstilling anbefales
Sagsfremstilling
Lov- og plangrundlag
- Indenrigs- og Boligministeriets bekendtgørelse nr. 1580 af 17. december 2013 om kommunernes låntagning og meddelelse af garantier mv. (lånebekendtgørelsen).
- Byrådets beslutning af 27. juni 2017 og 11. oktober 2018 om opkrævning af garantiprovision
Høring, dialog og formidling
Økonomi
Bilag
Sagsnr.: 00.00.00-G01-2795-20
Sagens kerne
Indstilling
- at tage potentialerapportens resultater og anbefalinger til efterretning
- igangsættelse af forarbejdet for etablering af en erhvervsdrivende fond, med udgangspunkt i rapportens anbefalinger, ved at indgå aftale om juridisk og faglig bistand og konkretisering
- at der igangsættes arbejde for konkretisering af midlertidige aktiviteter, som skitseret i denne sagsfremstilling.
- at der fremadrettet anvendes arbejdstitlen Horisonten for kommende attraktion på Nordmolen
Beslutningskompetence
Beslutning
Økonomiudvalgets indstilling godkendt med Enhedslistens forslag til tilføjelse til punkt 3 i Direktionens indstilling
Beslutning fra fagudvalg
Direktionens indstillinger anbefales
Sagsfremstilling
- at kernefortællingen anlægges som en modig og åben tilgang til formidlingen af ekspeditionskulturen og kulturmøder, som Knud Rasmussens var en del af.
- at menneskets udfordringer af naturens grænser er en central fortælling.
- at attraktionen finder sin egen typebetegnelse, hvor museet vil være en af flere aktiviteter i en kommende bygning.
- at medejerskabet fra grønlandske og arktiske aktører bør forankres i den kommende organisation, ledelse og partnerskab.
- at det er vigtigt at have fokus på den samlede oplevelse af stedet frem for alene oplysning. Det er oplagt at skabe et multifunktionelt kulturproducerende sted, der for Hundested vil være et samlingssted for eksempelvis foreninger, møder, begivenheder, undervisning, konferencer, udendørskoncerter og fællesskaber.
- at det er vigtigt at skabe en markant attraktion med en stærk hovedfortælling, der er samtidsrelevant og som interagerer med sit publikum.
- at hovedfortælling tager udgangspunkt i Knud Rasmussens historie og fungerer som ramme for en form for oplevelsescenter med fokus på viden og aktiviteter, der omhandler opdagelser, natur, udfordringer mv.
- at attraktionen forventeligt vil være et mindre, men stabilt væksttilskud.
- at attraktionen kan understøtte, at turistsæsonen er mindre sæsonpræget og give et markant løft til oplevelseslandskabet i området.
- at Hundested er attraktiv for den modne generation, men har meget få faciliteter til unge. Og at der vurderes at være grundlag for et fælles tilbud på tværs af generationer.
- at havnen er et stor aktiv, som mange føler ejerskab til og at der er grundlag for et fælles mødested på havnen.
- at attraktionen kan være med til at understøtte kulturliv, aktivt udeliv, iværksætteri og borgerdeltagelse.
- at det vil være relevant at oprette en erhvervsdrivende fond med det formål at etablere attraktionen og senere støtte den.
- at et overslag på en samlet økonomi angiver et årligt kommunalt driftstilskud på mellem 0,6 og 1,9 mio. kr. og et estimeret besøgstal på 35-48.000 årligt.
- Juridisk og faglig sparring
- Midlertidige aktiviteter
- Arbejdstitel Horisonten
Høring, dialog og formidling
Økonomi
Bilag
Sagsnr.: 87.00.00-G01-1-19
Sagens kerne
Indstilling
1. tager indsatserne med henblik på at nedbringe sygefraværet til efterretning
2. godkender en tillægsbevilling på kr. 751.975 til budget 2022, finansieret ved omplacering af beløb fra de enkelte områder jf. tabellen nedenfor
Beslutningskompetence
Beslutning
Beslutning fra fagudvalg
Direktionens indstilling anbefales
Sagsfremstilling
- IT-Understøttelse af ledernes opfølgning på sygefravær
- Kampagne omkring gældende regler for opfølgning og håndtering af sygefravær
- Bedre sygefraværsstatistikker
- Skærpet ledelsesmæssigt fokus
- Løbende drøftelse af sygefravær og indsatser i Hoved-MED ?
- Fremmødekultur
- Dialog med praktiserende læger.
I 2021 lå kommunens sygefravær på 5,7 % hvilket er 0,4 procentpoint mere end i 2020 hvor fraværet var på 5,3 % (Tallene er fraregnet fravær som følge af Covid 19).
- En styrket kvalitet i kommunens serviceydelser, som afhænger af raske medarbejderes tilstedeværelse.
- Et mindsket arbejdspres og en styrket trivsel hos de medarbejdere som er tilbage på arbejdspladsen, når der er kollegaer som er fraværende på grund af sygdom. ?
- At fastholde medarbejdere som er på vippen til at ryge ud af arbejdsmarkedet. ?
- Et mindsket pres på virksomhedernes vikarbudgetter.
Høring, dialog og formidling
Økonomi
- 0,425 mio. kr. til IT-understøttelsesværktøjer og KMD-snitflader i forbindelse med ledernes opfølgning
- 0,025 mio. kr. til forbedrede sygefraværsstatistikker
- 0,300 mio. kr. til administrative opgaver (20/37)
- 0,200 mio. kr. til indsatser, materialer og undervisning.
Sagsnr.: 01.02.05-G01-20-22
Sagens kerne
Indstilling
Beslutningskompetence
Beslutning
Beslutning fra fagudvalg
Direktionens indstillinger anbefales
Beslutning fra Økonomiudvalget, 15. juni 2022, pkt. 112:
Udvalget for Klima, Natur og Miljøs indstilling anbefales
Sagsfremstilling
- Ølsted: Projektet er vedtaget og sat i gang. Der er givet tilladelser i henhold til varmeforsyningsloven, og planarbejdet for varmeværket er igangsat. Det vurderes, at der er meget begrænsede muligheder for senere udvidelser.
- Melby: Projektet er vedtaget og sat i gang. Der er givet tilladelse i henhold til varmeforsyningsloven. Det vurderes, at der er begrænsede muligheder for senere udvidelser idet f.eks. Asserbo antageligvis vil blive sit eget projekt dog koblet til den nye Melby ledning, der påtænkes dimensioneret for denne fremtidige udvidelse.
- Nordligste del af Hundested: Stort potentiale for udvidelse af fjernvarme i villaområder.
- Lynæs: Stort potentiale for udvidelse af fjernvarme. Både Lynæs og Hundested Nord kræver antageligvis et nyt varmeværk i Hundested.
Lov- og plangrundlag
Konsekvenser
Økonomi
Sagsnr.: 82.00.00-G01-1-22
Sagens kerne
Indstilling
Beslutningskompetence
Beslutning
Beslutning fra fagudvalg
Direktionens indstilling anbefales, idet det forudsættes at brandkravene overholdes.
Beslutning fra Økonomiudvalget, 15. juni 2022, pkt. 113:
Udvalget for Klima, Natur og Miljøs indstilling anbefales
Sagsfremstilling
Lov- og plangrundlag
Konsekvenser
Høring, dialog og formidling
Økonomi
Sagsnr.: 00.15.00-G01-60-22
Sagens kerne
Indstilling
- Anlægsbevilling på 500.000 kr. til igangsættelse af forundersøgelser, teknisk rådgivning mv. til arbejdet med at etablere ladestandere ved kommunale ejendomme, finansieres af rådighedsbeløbet ”Pulje – Ladestandere” i 2022.
Beslutningskompetence
Beslutning
Beslutning fra fagudvalg
Direktionens indstilling anbefales
Beslutning fra Økonomiudvalget, 15. juni 2022, pkt. 114:
Udvalget for Plan og Bygs indstilling anbefales
Sagsfremstilling
Lov- og plangrundlag
Konsekvenser
Høring, dialog og formidling
Økonomi
Sagsnr.: 82.07.00-P20-1-22
Sagens kerne
Indstilling
- Anlægsbevilling på 3.000.000 kr. til projektet ”Omorganisering af Unge- og Kulturcenter” hvor der etableres UKC på Melby og Ølsted Skole, finansieret af det afsatte rådighedsbeløb på investeringsoversigten til projektet i 2022 og 2023
- At rådighedsbeløbet til efterslæb på foreningshuset i Ølsted på 436.000 kr. flyttes fra anlægsprojektet "Omorganisering af Unge- og Kulturcentret" til et særskilt anlægsprojekt under ejendomsgennemgang 2021-2030.
Beslutningskompetence
Beslutning
Beslutning fra fagudvalg
Direktionens indstilling godkendt, idet der lægges vægt på ungerådets inddrages i processen inden den endelige placering
Udvalget for Skole, Uddannelse og Dagtilbuds indstilling anbefales
Sagsfremstilling
- Optimal udnyttelse af m² på kommunens arealer
- Overholdelse af bevilliget budget
- Egnede eller allerede indrettede udearealer
- Synergi og samspil med skolens øvrige funktioner
Ombygninger i Melby og Ølsted | 2.200.000 kr. |
Inventar i Melby og Ølsted inkl. udearealer | 600.000 kr. |
Myndighedsbehandling, uforudsete udgifter, honorarer mv. | 700.000 kr. |
Totaløkonomi | 3.500.000 kr. |
Brugerproces | Maj og juni 2022 |
Udbudsfase | August og september 2022 |
Indflytning | April 2023 |
Konsekvenser
Høring, dialog og formidling
Økonomi
Sagsnr.: 05.00.00-S55-1-22
Sagens kerne
Indstilling
- Der gives henholdsvis en anlægsindtægts- og anlægsudgiftsbevilling på 1.550.000 kr. finansieret af merbevilling fra Realdania. Merbevillingen er søgt til dækning af stigende materialepriser.
- Den foreslåede inddragelses- og beslutningsproces godkendes, hvorved den politiske styregruppe bemyndiges til at træffe beslutninger om prioriteringer, eventuelle reduktioner og valg af endeligt tilbud.
- Den foreslåede tidsplan godkendt.
Beslutningskompetence
Beslutning
Beslutning fra fagudvalg
Beslutning fra Økonomiudvalget, 15. juni 2022, pkt. 116:
Direktionens indstillinger anbefales, idet styregruppen sørger for politisk behandling i tilfælde af, at piletræerne ved Is Salonen kommer til at indgå i beslutningen ved valg af tilbud.
Sagsfremstilling
Konsekvenser
Høring, dialog og formidling
Økonomi
Sagsnr.: 05.01.00-G01-20-22
Sagens kerne
Indstilling
Beslutningskompetence
Beslutning
Beslutning fra fagudvalg
Sagen sendes retur til administrationen, med henblik på at forslaget indgår i de kommende forhandlinger af budget for 2023.
Udvalget for Plan og Bygs indstilling anbefales
Sagsfremstilling
- Oplæg til placering af større infotavler med information til borgere, trafikanter og turister med henvisning til seværdigheder i området.
Lov- og plangrundlag
Konsekvenser
Høring, dialog og formidling
Økonomi
Bilag
Sagsnr.: 18.20.00-A26-6-22
Sagens kerne
Indstilling
Beslutningskompetence
Beslutning
Beslutning fra fagudvalg
Beslutning fra Økonomiudvalget, 15. juni 2022, pkt. 129:
Udvalget for Kultur, Idræt og Demokratis indstillinger punkt 1, 2 og 3 anbefales
Sagsfremstilling
Lov- og plangrundlag
Økonomi
Bilag
Sagsnr.: 02.34.02-P19-418-21
Sagens kerne
Indstilling
Beslutningskompetence
Beslutning
Beslutning fra fagudvalg
Direktionens indstilling anbefales
Beslutning fra Økonomiudvalget, 15. juni 2022, pkt. 119:
Udvalget for Plan og Bygs indstilling anbefales
Sagsfremstilling
to 10 MW energioptagere med tilhørende maskinhal, varmeakkumuleringstank samt vandtank til opsamling af det afgivne kondensvand. Maskinhallen vil indeholde varmepumper, overvågning, værksted og mandskabsfaciliteter til understøtning af anlæggets daglige drift.
.
Lov- og plangrundlag
Konsekvenser
- Administrationen vurderer, at det ikke vil påvirke levesteder for Bilag-IV arter
- Administrationen vurderer, at støjen vil holde sig under grænseværdierne i nærmeste boligområder
- Administrationen vurderer, at trafikken ikke vil stige væsentligt og at stigningen vil kunne klares af eksisterende vejanlæg
- Administrationen, vurderer, at der i det rekreative område syd/vest for varmepumpeanlægget, kan der i vinterhalvåret forventes en overskridelse af Miljøstyrelsens vejledning omkring støjgrænser. Dette skønnes dog ikke, at være et problem da området ikke anvendes til boligformål og generelt bruges meget lidt i vinterhalvåret.
Høring, dialog og formidling
Økonomi
Bilag
Sagsnr.: 82.20.00-1-21
Sagens kerne
Indstilling
Beslutningskompetence
Beslutning
Beslutning fra fagudvalg
Direktionens indstilling anbefales
Sagsfremstilling
Økonomi
Budget 2022 | Budget 2023 | I alt | |
Nuværende bevillinger | |||
Melby Skole, renovering | 11.732.056 | 28.000.000 | 43.129.093 |
Melby Skole, udskiftning af oliefyr | 800.000 | 8.560.000 | 9.360.000 |
Fremtidig bevilling | |||
Melby Skole, renovering inkl. varmeforsyning | 12.532.056 | 36.560.000 | 52.489.093 |
Sagsnr.: 01.00.00-118-21
Sagens kerne
Indstilling
Beslutningskompetence
Beslutning
Beslutning fra fagudvalg
Beslutning fra Økonomiudvalget, 15. juni 2022, pkt. 122:
Udvalget for Plan og Bygs indstilling sat til afstemning:
Sagsfremstilling
Lokalplanen udlægger lokalplanområdet i en række delområder, hvori de nøjagtige muligheder fastlægges.
- Muligheden for at etablere en hal til bygning af et vikingeskib tages ud af lokalplanen
- 28 ud af 40 skure på molerne er taget ud af lokalplanen. Der er derefter mulighed for 12 skuer, der skal placeres parvis med en bænk imellem ligeligt fordelt på de to moler.
- Der er sket en skærpelse i forhold til skiltning idet skilte der oplyser et større områder/arealer ikke vil være tilladt
- Der sker en justering i forhold til størrelser på de mobile overnatningsenhederne (hytter må være maksimalt 12 m2 og telte 15 m2) og der sættes em maksimal størrelse på 20 m2 på værelserne i skipperstuen
- Der er tilføjet en § der skærper at ”Naturbeskyttede, fredede eller strandbeskyttede områder fastholdes, og må ikke ændre anvendelse og/eller karakter.”
- Der er indsat et krav om forhøjet sokkel ved byggeri da Lynæs Havn er udpeget som område med særlig risiko for oversvømmelse og erosion.
- Væsentlighedsvurderingen i forhold til Natura2000 og bilag IV arter er yderligere uddybet. Konklusionen på den udvidede habitatvurdering er at mulighederne i lokalplanen ikke vil betyde en væsentlig påvirkning.
Lov- og plangrundlag
Konsekvenser
Høring, dialog og formidling
Økonomi
Bilag
Sagsnr.: 01.02.05-P16-11-20
Sagens kerne
Indstilling
Beslutningskompetence
Beslutning
Beslutning fra fagudvalg
Direktionens indstilling anbefales
Beslutning fra Økonomiudvalget, 15. juni 2022, pkt. 121:
Udvalget for Plan og Bygs indstilling anbefales
Sagsfremstilling
Høringssvarene omhandler forskellige aspekter ved lokalplanens bestemmelser. Overordnet drejer det sig om grundstørrelser, afstand til skel, boligareal/bebyggelsesprocent, forskellige forhold omkring ubebyggede arealer, håndtering af affald herunder fælles affaldshåndtering, materiale- og farvevalg i forbindelse med bebyggelse, proportioner på bygninger samt, at flere mener, at planen er for restriktiv og sætter for store begrænsninger for den enkelte grundejer.
Oversigt over de enkelte høringssvar er vedlagt sagen (se bilag 2).
- For grunde under 30 meter i bredden, bliver bestemmelserne omkring afstand til skel variabel, hvilket gør, at der altid er minimum 14 meter hvor huset kan placeres. Dog minimum 5 meter til skel.
- Bestemmelser angående terrasse giver nu mulighed for etablering af op til 50 m2 terrasse i delområde A.
- Et af lokalplanens formål er at sikre, at området forsat fremstår som et sommerhusområde, hvor der er mulighed for varieret og atypisk bebyggelse. Bebyggelsen skal dog ikke kunne have karakter af parcelhus bebyggelse. Der er derfor tilføjet en bestemmelse
om, at bebyggelsen i området skal have sommerhuskarakter, og et understøttende afsnit om samme er tilføjet redegørelsen.
I forlængelse af høringssvarene er der lavet yderligere SAVE vurderinger i området, hvilket har ført til, at fire nye ejendomme er blevet erklæret bevaringsværdige. Dette har været i en supplerende høring hos de pågældende grundejere
.
Flere ændringer af mindre karakter, der blandt andet omfatter tilføjelse af svenskrød som mulig bygningsfarve, bestemmelser for inddækning af varmepumper samt forklaring af, hvad der definerer større legeanlæg. Derudover er der lavet få mindre ændringer omkring forslag til planter samt indsat tekst om invasive arter.
Lov- og plangrundlag
Konsekvenser
Bortfald af lokalplan 01.37 gør, at hele området bliver reguleret efter samme bestemmelser. Den nye lokalplan er mere restriktiv, men kan dog kun regulere fremadrettede forhold.
Høring, dialog og formidling
Økonomi
Bilag
Sagsnr.: 01.02.05-1-21
Sagens kerne
Indstilling
- forslag til lokalplan 09.5 for bevaring af Lynæs godkendes med henblik på udsendelse i høring
- der ikke udarbejdes en miljørapport
- lokalplanforslaget offentliggøres og sendes i høring jf. Planlovens regler.
Beslutningskompetence
Beslutning
Beslutning fra fagudvalg
Beslutning fra Økonomiudvalget, 15. juni 2022, pkt. 123:
Anja Rosengreen (F) gjorde opmærksom på, at hun eventuelt vil være inhabil i sagen - såfremt SF's forslag om ændring af minimumsgrundstørrelsen, der blev fremsat i Udvalget for Plan og Byg, genfremsættes ved behandlingen af sagen Byrådet, da hun ejer en ejendom i det berørte lokalplansområde.
Sagsfremstilling
Lokalplanens formål er at sikre, at de historiske og karakteristiske huse og strukturer i Lynæs bevares.
Lokalplanens bestemmelser skal sikre, at ny bebyggelse tilpasser sig den eksisterende bebyggelse, herunder arkitektur, materialer, belægninger med mere.
Lov- og plangrundlag
Konsekvenser
Høring, dialog og formidling
Økonomi
Bilag
Sagsnr.: 01.05.10-P19-4-22
Sagens kerne
Indstilling
- administrationen skal arbejde videre med areal-afgrænsning 2 for fredningsforslaget
- fredningens hovedformål er at bevare og forbedre de landskabelige værdier, og at fredningens øvrige formål er at bevare og forbedre de biologiske, kulturhistoriske og rekreative værdier i overensstemmelse med de anbefalinger, der fremgår af sagsfremstillingen
- der indføres § 34 forbud (Naturbeskyttelsesloven) på relevante ejendomme.
Beslutningskompetence
Beslutning
Beslutning fra fagudvalg
Afstemning om indstilling nr. 1., 2. og 3
Beslutning fra Økonomiudvalget, 15. juni 2022, pkt. 124:
Michael Thomsen (V) stillede ændringsforslag om, at Udlodsvej 15 udtages af areal-afgrænsning 2 for den kommende fredning
Sagsfremstilling
Lov- og plangrundlag
Konsekvenser
Høring, dialog og formidling
Økonomi
Bilag
Sagsnr.: 01.02.05-G01-1-20
Sagens kerne
Jf. beslutning på Økonomiudvalgets møde den 15. juni 2022, er der foretaget enkelte redaktionelle ændringer samt opdateret bilag og et bilag fjernet.
Indstilling
- Den i bilag vedlagte strategisk-fysisk udviklingsplan for Råt og Autentisk Hundested
- At administrationen arbejder videre med at realisere elementerne i udviklingsplanen, herunder konkretisering af samarbejder om realisering, anlægsbeskrivelser, fundraising og -økonomi, samt et opdateret plangrundlag.
- At den nedsatte styregruppe i 2022 fortsat koordinerer og følger op på udmøntningen af udviklingsplanens initiativer, samt at der til Byrådet inden udgangen af 2022 udarbejdes et forslag til en permanent organisering af arbejdet med realiseringen af udviklingsplanens initiativer.
Beslutningskompetence
Beslutning
Beslutning fra fagudvalg
Direktionens indstilling anbefales, idet Økonomiudvalget lægger vægt på, at de foreslåede skitser er ideoplæg ud fra principperne i planen. Den konkrete udformning bliver fastsat i den videre proces.
Sagsfremstilling
- Trafik og Parkering: At skabe trafiksikre overgangsrum for at øge tilgængelighed mellem by og havn samt øge havnebyens parkeringskapacitet.
- Klimatilpassede Byrum: At skabe rum for fællesskab og byudvikling i Hundested, der binder byen og havnen visuelt, trafikalt og funktionelt sammen.
- Helårligt, alsidigt kultur- og erhvervsliv: at fremme helårsbyen og turismen gennem et attraktivt kultur- og handelsliv.
- Overnatning: At facilitere et tidssvarende, alsidigt udbud af besøgsfaciliteter og overnatningsmuligheder
- At skalere ned på bygningsvolumener og sikre mere tydelige kig mellem by og havn.
- At den mindre, ældre Hundested Krobygning bevares og indbygges i en ny bygningsmasse på matriklen.
- At Nordre Beddingsvej mellem Kajgade og Strandvej omdannes fra vej til byrum eller legeplads.
- At der ikke etableres boliger på havnens arealer.
- At det markeres at et strandhotel placeres på den nuværende P-plads mellem trekanten og Amtsvejen.
- At strandhotellet ud mod Trekanten afgrænses af et rekreativt forløb eller promenade, således at hotellet ikke ’privatiserer’ strand- og klitoplevelsen på Trekanten.
- At de foreslåede skitser til Horisonten kun er en idé til en ud af flere mulige måder at indpasse eller udvikle byggeriet.
- At Hundested Havn togstation flyttes cirka 100 m mod øst således at stationen placeres parallelt med Amtsvejen, med større synlighed for havnens brugere..
- At Nørregade er det fungerende centrum for detailhandel, og at fremtidens detailhandelsområde forventes koncenteret i den nordlige del af Nørregade omkring byrummet 'diagonalen' for at styrke flow og forbindelse mellem by og havn.
- At der er opbakning til de fire strategiske åbningstræk, som vil blive prioriteret nærmere i det efterfølgende arbejde.
indeholder konkrete forslag til
- Uge 24, 2022: Nordre Beddingsvej indrettes til gågade
- Uge 28, 2022: Passagen over strandvejen styrkes med opstribning af vejarealet ud for Nordre Beddingsvej
- 2022: Ensretning i Nørregade vil forsøgsvis at blive vendt på strækningen mellem Havnegade og Jernbanegade.
- 2022: Forbedret wayfinding fra Hundested Station ned til Hundested havn og vice versa
- 2023: På Strandvejen fra Havnegade til ud for Nordre Beddingsvej tillades hen over sommeren kun bus- og lastbiltrafik
- 2023-2026: Etablering af midlertidig parkering på de dele af rangerarealerne, der idag ikke anvendes aktivt i Lokaltogs drift og service af materiel.
- Nordre Beddingsvej omdannes til gågade og Strandvejen-overgangen ved Nordre Beddingsvej samt Nørregade-overgangen ved Gubben forbedres, så bløde trafikanter bedre kan krydse mellem havnen og den centrale bymidte
- Amtsvejen opgraderes til bedre at facilitere bløde trafikanter og bedre forbindelse mellem Nordmolen/Trekanten og Hundested Havn stationsområdet.
- Der etablereres permanente parkeringsarealer på Lokaltogs tidligere rangerarealer, efter mulig erhvervelse af arealer efter 2026.
- Etablering af private parkeringsarealer i konstruktionen under Hundested Kro og Hotel og ved opførsel af nyt strandhotel.
- Forskydning af placering af Hundested Havn Station med 100 meter mod øst for at sikre bedre adgang og forbindelse mellem det inderste havnebassin/bymidten og Nordmolen/Trekanten.
- Etablering af et eventuelt nyt parkeringsanlæg ved Meny/Coop 365.
- Uge 24 2022: Forskønnelse af Nørregade og Pladsen v. Gubben m. flere træer og bænke samt lukning af Nordre Beddingsvej
- 2023: Midlertidige bylivsunderstøttende tiltag på Nordmolen.
- Etablering af ny park med trygge aktiviteter for større børn ved den nordlige del af Mellemrummet, evt. med nyt underjordisk spildevandsbassin, der fungerer som et bufferbassin for Hundested Syd ÅBNINGSTRÆK IV
- Etablering af et nyt sammenhængende byrum gående fra Rangérarealet i øst til det nordlige indre havnebassin i vest med særlig fokus på stykket fra Gubben til havnefronten/promenaden ved Kajgade.
- Etablering af synlige regnvandsløsninger med bylivs- og wayfindingskvaliteter i den nordlige del af Nørregade.
- Etablering af nyt byrum/markedsplads oven på nyt underjordisk bufferbassinanlæg anlagt af Halsnæs Forsyning for Hundested Nord
- Klimasikring af østlig havnekaj med træbrygge og nye byrumskvaliteter samt maritim legeplads ÅBNINGSTRÆK I
- Etablering af diagonalt byrum gennem Hundested Kro og Hotel
- Etablering af et tydeligt markeret promenadeforløb langs havnekajen og supplerende wayfinding rundt i byen, der afprøver og kvalificerer ny fælles designmanual for byrumsarmatur (belysning, bænke m.m) for havne- og byarealerne i Hundested.
- Udbygning og udvidelse af Gubben, der kan skabe et nyt overdækket fællesrum for byen. Omdannelse af pladsen foran Gubben. ÅBNINGSTRÆK II.
- Etablering et nyt havbadanlæg med sandfangsfunktion i forlængelse af Nordmolen ÅBNINGSTRÆK III.
- Flytning af specifikke kommunale funktioner til Gubben for styrke bygningen som byens centrale offentlige og kulturelle mødested.
- Etablering en attraktion med arbejdstitlen ”Horisonten” på Nordmolen (se særskilt sag herom).
- Fortætning af detailhandlen i den nordlige del af Nørregade og opkvalificering af butikkernes udendørs arealer.
- Etablering af et eller flere nye større private byggerier/bygningskomplekser:
- Et område med 1-2 500-600 m2 detailhandels- og erhvervslejemål inkl. offentlige gårdrum på vodbinder/smedje-grunden for at styrke de handlendes flow mellem kulturmolen og Nørregade.
- Et erhvervs-, hotel-, markeds- og evt. restaurationsområde omkring Hundested Havns Station.
- Udvikling af bygninger og levende bygningsfacader i området omkring Gubben og MENY.
- Lokaltog A/S overvejer at afhænde den del af deres arealer og remise, der ikke bruges i daglig drift, hvorved der kan frigives et stort centralt areal til potentiel byudvikling.
- Etablering af en egentlig havnepromenade, der både løber langs kajkanten og på tværs af by og havn.
- Afsøge muligheden for tilknytning af et hotelskib til byen.
- Omdannelse af Hundested Kro og Hotel gennem nybygning og omdannelse til hotel, ferielejligheder og eventuelt andre funktioner.
- Opførsel af nyt områdemed ferielejligheder inkl. erhverv ved ’havnehytte-grunden’.
- Opførsel af et nyt strandhotel i tilknytning til Trekanten og Horisonten og nord for Amtsvejen.
Lov- og plangrundlag
Konsekvenser
Høring, dialog og formidling
Økonomi
Bilag
Sagsnr.: 01.02.05-G01-16-22
Sagens kerne
Indstilling
- udpeger Ølsted By til områdefornyelse
- igangsætter udarbejdelsen af et byfornyelsesprogram for Ølsted By.
Beslutningskompetence
Beslutning
Beslutning fra fagudvalg
Direktionens indstilling anbefales
Beslutning fra Udvalget for Kultur, Idræt og Demokrati, 9. juni 2022, pkt. 54:
Direktionens indstilling anbefales.
Beslutning fra Økonomiudvalget, 15. juni 2022, pkt. 125:
Udvalget for Plan og Byg samt Udvalget for Kultur, Idræt og Demokratis indstilling anbefales
Sagsfremstilling
Lov- og plangrundlag
Konsekvenser
Høring, dialog og formidling
Økonomi
Sagsnr.: 06.01.32-P19-50-21
Sagens kerne
Indstilling
- der gives en midlertidig tilladelse gældende i fem år til fase 1 med vilkår, som angivet i udkast til tilladelse
- der meddeles afgørelse om, at projektet ikke er VVM-pligtig.
Beslutningskompetence
Beslutning
Beslutning fra fagudvalg
Direktionens indstilling anbefales
Beslutning fra Økonomiudvalget, 15. juni 2022, pkt. 126:
Udvalget for Klima, Natur og Miljøs indstilling anbefales
Sagsfremstilling
- Risikoen for grundvand
- Uforsvarligt med anlæg uden indhegning
- Bekymring for gener i form af fluer og lugt
- Risikoen for grundvand: Risikoen er på et acceptabelt niveau.
- Uforsvarligt med anlæg uden indhegning: Der er reelt ingen risiko for mennesker.
- Bekymring for gener i form af lugt og fluer: Der kan være lugtgener lokalt ved rensningsanlægget, men ikke i naboafstanden. Det forventes ikke, at der vil ske en væsentlig ændring i bestanden af fluer.
Lov- og plangrundlag
Konsekvenser
Høring, dialog og formidling
Økonomi
Bilag
Sagsnr.: 82.20.03-P20-1-21
Sagens kerne
Indstilling
- fase 2 – revideret idéoplæg til Helhedsplanen for Magleblik (bilag 1)
- fase 3 igangsættes
Beslutningskompetence
Beslutning
Beslutning fra fagudvalg
Direktionens indstilling nr. 1 og 2 anbefales
Beslutning fra Økonomiudvalget, 15. juni 2022, pkt. 127:
Udvalget for Kultur, Idræt og Demokratis indstilling anbefales
Sagsfremstilling
Diverse idrætsforeninger i kommunen
- Magleblikskolen
- Idrætshallerne
- Idrætsrådet
- Aktivitetshuset Paraplyen, Træning og Aktivitet og andre kommunale virksomheder, der beskæftiger sig med sundhed og bevægelse
- Frivilligcenteret, Ældresagen, Hjerteforeningen og øvrige organisationer med interesse for idræt og bevægelse
- Private investorer i fx padeltennis faciliteter.
Lov- og plangrundlag
Konsekvenser
Høring, dialog og formidling
Under arbejdet med fase 2 af for-analysen, fra april-juni 2022, blev der afholdt et borger- og brugermøde d. 2. maj 2022, hvor interesserede borgere og brugere var inviteret til at bidrage med idéer og kommentarer til udviklingen af Magleblik området. Der deltog omkring 40 interesserede i borgermødet, som var et åbent, administrativt arrangement. Halsnæs Kommunes idrætsforeninger var blevet inviteret skriftligt til at deltage, ligesom der var blevet indrykket en notits i lokalavisen, som opfordrede borgerne til at komme og deltage.
- Orientering om planerne for Magleblik Idrætscenter
2. Workshop: ideer og forslag til Magleblik Idrætscenter
Økonomi
Bilag
Sagsnr.: 00.01.00-A00-4-22
Sagens kerne
Indstilling
- fagudvalgene inden for eget område indstiller delegationsplanen til godkendelse
- Byrådet godkender delegationsplanen for perioden 2022-2025.
Beslutningskompetence
Beslutning
Beslutning fra fagudvalg
Direktionens indstilling anbefales, idet det anbefales, at følgende sætning indføjes i indledningen til delegationsplanen efter de fire principper: "Alle sager af principiel karakter uagtet ovenstående principper altid forelægges politisk."
Beslutning fra Udvalget for Ældre, Sundhed og Forebyggelse, 7. juni 2022, pkt. 55:
Direktionens indstilling anbefales.
Beslutning fra Udvalget for Skole, Uddannelse og Dagtilbud, 8. juni 2022, pkt. 55:
Direktionens indstilling anbefales.
Beslutning fra Udvalget for Erhverv og Beskæftigelse, 8. juni 2022, pkt. 47:
Direktionens indstilling anbefales.
Beslutning fra Udvalget for Klima, Natur og Miljø, 9. juni 2022, pkt. 46:
Direktionens indstilling anbefales, idet det anbefales, at følgende sætning indføjes i indledningen til delegationsplanen efter de fire principper: "Alle sager af principiel karakter uagtet ovenstående principper altid forelægges politisk."
Beslutning fra Udvalget for Kultur, Idræt og Demokrati, 9. juni 2022, pkt. 52:
Direktionens indstilling anbefales, idet det anbefales, at følgende sætning indføjes i indledningen til delegationsplanen efter de fire principper: "Alle sager af principiel karakter uagtet ovensta°ende principper altid forelægges politisk."
Beslutning fra Økonomiudvalget, 15. juni 2022, pkt. 128:
Økonomiudvalget anbefaler fagudvalgenes indstillinger.
Sagsfremstilling
Lov- og plangrundlag
Økonomi
Bilag
Sagsnr.: 00.00.00-G01-216-21
Beslutning
__________________________ Steffen Jensen (A) Borgmester |
| |||||||||||||||||||||||||