Rusmiddelbehandling

Hos os kan du få målrettet støtte, hvis du har problemer med stoffer og/eller alkohol, og ønsker hjælp til at ændre dine vaner.

Du er også meget velkommen til at henvende dig, hvis du som pårørende, ven eller kollega er bekymret for en andens forbrug af alkohol og stoffer. Som pårørende kan du have brug for at tale med nogen, som forstår dig og din families situation.

Alkohol- og Stofrådgivningen er også et tilbud til dig, der er under 18 år.

Det første svære skridt

Det kan være svært at tage det første skridt i retning af at sætte ord på de udfordringer, man står i, men vores erfaring viser, at man kan have stor gavn af at tale med nogen om de svære ting, der rører sig i ens liv.

Empati, anerkendelse og åbenhed

For os er det vigtigt, at du føler dig trygt taget imod og mødt med empati, anerkendelse og åbenhed af vores kompetente personale i huset. Vi ser frem til at byde dig velkommen i vores indbydende lokaler på Hermannsgade 3, 1. i Frederiksværk, hvor vi står klar til at hjælpe dig med dit ønske om at ændre dine vaner.

Vores rådgivning og behandling er gratis for dig. Du har mulighed for at henvende dig anonymt, hvis du ønsker.

Læs mere

Alkohol- og Stofrådgivningen tilpasser råd, vejledning og behandling til din situation som helhed.

Sammen med dig fokuserer vi på hele din dagligdag. Det vil sige lige fra kontakt til familien og venner til sundhedsmæssige, økonomiske og arbejdsmæssige forhold. På den måde kan vi hjælpe til med at finde en løsning, som kan give de bedste fremtidsmuligheder for dig.

Det betyder også, at vi lægger vægt på at støtte dig i din kontakt med andre, for eksempel kommunale tilbud, egen læge eller hospital, hvis du ønsker det.

Vi tilbyder:

  • Samtaler med råd og vejledning 
  • Kortlægning af rusmiddelforbrug og en behandlingsplan. I den forbindelse tager vi stilling til, om du skal have tilbud om screening for eventuelle psykiske lidelser eller andre sygdomme.
  • Behandling i grupper 
  • Individuel ambulant behandling 
  • Behandling for pårørende 
  • Behandling med medicin, eksempelvis campral 
  • Behandling med substitutionsmedicin
  • Behandling for abstinenser – afrusning og afgiftning.

Vores tilbud startes op indenfor 14 dage efter, at du har kontaktet Alkohol- og Stofrådgivningen.

Du sætter dine egne mål for behandlingen, og vi støtter dig i målrettet at arbejde på at komme tættere på dine mål. Der kan indgå øvelser eller hjemmearbejde i behandlingen, som det er vigtigt, at du engagerer dig i for at behandlingen har så god en effekt, som muligt.

Vi vil tale med dig om, hvem du har lyst til at involvere i din behandling. Det gør vi fordi dine pårørendes viden om dig, og den behandling du gennemgår, kan være med til at gøre behandlingen bedre, og senere fastholde de mål du når gennem behandlingen. Pårørende kan for eksempel være din familie, en nær ven eller et andet menneske, som kan støtte dig i at gennemføre behandlingen. Det er dog på ingen måde et krav, at pårørende deltager.

Hvis du ønsker det, kan du være anonym, når du får ambulant behandling af alkoholafhængighed hos Alkohol- og Stofrådgivningen.

Du har også mulighed for at få anonym ambulant gruppe-behandling af stof-afhængighed, hvis du ikke har andre sociale problemer end misbrug. Halsnæs kommune har indgået aftale med

Du kan henvende dig direkte til et af de to behandlingssteder, som vil vurdere, om du er i målgruppen for tilbuddet. Hvis ja, vil de tilbyde dig et behandlingsforløb. Begge behandlingssteder tilbyder gruppeforløb, der kan vare op til 16 uger. Tilbuddet er gratis.

Alkohol- og Stofrådgivningens rådgivning og behandling er gratis for dig.

Med appen AlkoLog kan du få overblik over, hvor meget du drikker og gode råd til, hvordan du selv kan skære ned på dit alkoholforbrug.

Link til Alkolog IOS Apple.
Link til Alkolog Android.

Har du brug for hjælp til spilafhængighed/ludomani kan du tage kontakt til Stopspillet eller Center for Ludomani