
Nye stier langs Strandvejen i Frederiksværk
I 2024 skal der anlægges nye stier langs de sydligste 2,8 km af Strandvejen i Frederiksværk. Den første del af Strandvejen fik nye stier i 2020 og nu skal resten etableres på tilsvarende måde.
Strandvejen har forskellig brede og derfor bliver der tale om både fællesstier, delte stier og cykelbane alt afhængig af bredden. For at nedjustere hastigheden til 40 km/t skal der anlægges ekstra fartdæmpere. Hastighedsgrænsen skal reduceres for at kunne indsnævre kørebanen, så der skabes plads til de nye delte stier.
Formålet med projektet er at skabe en tryg og sikker cykelrute på hele Strandvejen for både skolebørn, pendlere, motionister, turister og folk med ærinder i Frederiksværk. Som en del af projektet lægges der ny asfalt på hele vejbanen og på længere sigt er det planen at strækningen indgår i Supercykelstisforbindelsen mod Frederikssund og Hillerød.
Projektet startede med, at vi inviterede borgere, der bor langs eller færdes ad Strandvejen til at komme med konkrete input til hvilke trafikale aspekter, der skal indgå i projektet. Vi har modtaget nogle rigtig fine forslag og kommentarer. Forslagene indgår i rådgivernes arbejde med at tegne og beregne på løsningsforslag, som vil blive fremlagt på et fysisk borgermøde i efteråret.
Hvis du vil deltage i borgerinddragelsen omkring projektet, klik her
Sundhedstilbuddet henvender sig til dig der er over 18 år. Du er i gang med behandling for en kræftsygdom eller har for nylig afsluttet behandling eller du har senfølger. Tilbuddet kræver henvisning fra læge og er gratis.
Formålet er at:
- At øge din viden om egen sygdom
- At forbedre dit fysiske funktionsniveau
- At give dig redskaber til at kunne mestre livet med alvorlig sygdom
Sundhedstilbuddet består af en indledende samtale med en sundhedsprofessionel. Til samtalen afdækkes dit behov for rehabilitering. Du vejledes i relevante og mulige tilbud målrettet mennesker med kræft samt i andre relevante tilbud i civilsamfundet.
Du kan bl.a. blive henvist til følgende for mennesker med kræft:
- Kræftrehabiliteringskursus
- Fysisk træning
- Ergoterapeutisk holdtilbud
- Diætist
Kræftrehabiliteringskursus
”På kurset bliver der skabt trygge rammer og mulighed for at skabe nye relationer samtidig med, at man får ny viden og relevant info”
~ Citat fra tidligere kursist
Kurset består af 4 hele kursusdage, hvor forskellige temaer tages op. Hovedtemaerne er: Rør dig godt, spis godt, sov godt, tænk godt, senfølger og tilbage til arbejdet. Som kursist inddrages dine egne erfaringer og udfordringer i undervisningen og en stor del af kurset foregår med dialog og erfaringsudveksling i mindre grupper. På 4. kursusdag inviteres dine pårørende med, og temaet kommunikation er omdrejningspunkt. Kurset afholdes i samarbejde med Frederikssund Kommune, og det er bl.a. sygeplejersker, fysioterapeuter, diætist og rådgivere fra Jobcenter fra de to kommuner og Kræftens Bekæmpelse, der står for undervisning.
Kurset tilbydes også online.
Fysisk træning
Henvises du til fysisk træning vil du blive indkaldt til en opstartssamtale med en fysioterapeut. Træning tilbydes 2 gange om ugen i 8 uger. Træningen ledes af fysioterapeuter og tilpasses dig. Træningen foregår på hold med løbende optag. Der er fokus på konditionstræning, styrke- og udholdenhedstræning og afspænding.
Ergoterapeutisk holdtilbud
Tilbuddet er for dig med komplekse problematikker og udfordringer på baggrund af kræft med senfølger. Dette kan bl.a. være træthed, hukommelses- og koncentrationsbesvær, som gør det udfordrende at få hverdagslivet til at fungere
Tilbuddet består af 4 x 2 timer + en opfølgningsgang i en gruppe på maks. 8 personer. Du bliver præsenteret for redskaber, der kan hjælpe dig med at prioritere og planlægge bedst muligt med de udfordringer du oplever i din hverdag. Underviserne er ergoterapeuter.
Diætist
Du kan tilbydes vejledning af en diætist, hvis du har ernæringsmæssige problemer. Det kan f.eks. være vægttab, synkeproblemer, madlede og kvalme. Du tilbydes oftest 3 samtaler.
Henvisning og information
Tal med din læge om tilbuddet og få en henvisning.
Få mere information på sundhed.dk
Kontakt
Rehabiliteringskoordinator
Karna Vinther
Tlf.: 29 16 16 67
kamv@halsnaes.dk
eller
Sundhedskonsulent og forløbskoordinator
Stine Sommer Christensen
Tlf.: 24 89 82 99
Hvis du har en erhvervet hjerneskade, har du mulighed for at få et rehabiliteringstilbud
Hvem kan få tilbuddet
Du over 15 år og du har en nyerhvervet hjerneskade, som følge af:
- Blodprop i hjernen
- Hjerneblødning
- Hjernetraume efter ulykke/vold
- Følger efter infektion i hjernen
- Følger efter iltmangel
- Følger efter tumor i hjernen
- Har brug for støtte i dit sygdoms- og behandlingsforløb
- Har behov for information om relevante rehabiliteringstilbud i kommunen
- Har brug for hjælp til at skabe sammenhæng i indsatserne fra hospital, egen læge og kommune
Kontakt
Hjerneskadekoordinator
Lena Juul Pedersen
Tlf.: 30 69 13 57
lejp@halsnaes.dk
Hvis du har KOL, så tilbyder Halsnæs Kommune et individuelt rehabiliteringsforløb til dig.
Har du brug for mere viden om din sygdom, og hvordan du håndterer den i hverdagen, er der mulighed for at deltage gratis i et rehabiliteringsforløb.
Har du af lægen fået stillet diagnosen KOL, kan Halsnæs Kommune tilbyde dig at deltage i et individuelt rehabiliteringsforløb.
Du skal henvises af din praktiserende læge eller en læge på hospitalet.
Forløbet indledes med en indledende samtale med en forløbskoordinator, hvor dine behov for undervisning og træning afdækkes. Rehabiliteringsforløbet er opdelt i et trænings- og et undervisningsforløb.
Undervisningen foregår på hold for borgere med KOL og strækker sig over ca. 5 uger med fremmøde en gang om ugen á 2 timer og træningsforløbet ca. 10 uger med fremmøde to gange om ugen á en time. Træningen foregår på hold med løbende optag.
Undervisningsforløbet kan evt. også foregå online.
Ved særlige ernæringsproblematikker kan du tilbydes individuel vejledning ved diætist.
Ved at deltage i forløbet får du mulighed for at:
- Opnå viden om din sygdom og behandling
- Opnå viden om, hvad du selv kan gøre for at leve bedst muligt med KOL
- Opnå bedre kondition og højere fysisk styrke gennem træning to gange om ugen
- Blive bedre til at håndtere åndenød, hoste og andre symptomer
- Møde andre mennesker med KOL
Du vil få undervisning og vejledning af et team af kompetente fagpersoner: læge, fysioterapeut, ergoterapeut, sygeplejerske og diætist. Forløbet giver dig mulighed for at opnå/bevare et godt hverdagsliv, hvor du styrer sygdommen med øget aktivitet og livsglæde til følge.
Du finder flere informationer i pjecen Lær at mestre livet med KOL.
Yderligere informationer på Sundhed.dk
Kontakt
Rehabiliteringskoordinator
Karna Vinther
kamv@halsnaes.dk
Tlf.: 29 16 16 67
KOL-Cafeerne er for dig med KOL, dine pårørende og andre med interesse i KOL
Formålet med KOL-caféen er at give dig:
- Mulighed for socialt samvær med andre, som har KOL
- Mere viden om KOL
- Viden om dine muligheder i din kommune, hos din læge og på hospitalet
- Fokus på det væsentlige ved fysisk aktivitet
Der afholdes tre møder årligt, som går på skift på Nordsjællands Hospital, Frederikssund, i Frederikssund Kommune og i Halsnæs Kommune. Møderne afholdes fra kl. 15.30 til 17.30 og der serveres kaffe og kage.
Det er gratis at deltage.
KOL, livskvalitet, håb og håblinger
Der vil være oplæg med Kristoffer Marså, speciallæge i lungemedicin. Du kommer til at høre om livskvalitet og hvad der kan bidrage til det bedste liv med KOL. Du vil høre Kristoffer tale om store håb og små håblinger.
Sted
Nordsjællands Hospital
Frederikssundsvej 30
3600, Frederikssund
Tid
D. 24. januar 2023.
Kl. 15.30 til 17.30.
Tilmelding
Tilmelding skal ske senest d. 17. januar 2023.
Tina Vøttrup
Tlf.: 20 35 14 25
Fremtidige KOL-caféer
1. juni 2023 på Elværket i Frederikssund hvor emnet er Blid yoga og åndedrætsøvelser v. Anne Blåkilde.
1. November 2023 i Rådhussalen Frederiksværk. Emnet er tandsundhed og mundhygiejne v. Helle Kolby, tandplejer.
Kontakt
Rehabiliteringskoordinator
Karna Vinther
Tlf.: 29 16 16 67
kamv@halsnaes.dk
Ny kampagne fra Sundhedsstyrelsen sætter fokus på KOL - Kampagnen henvender sig især til de 40 - 60-årige rygere, både mænd og kvinder.
Lider du af åndenød, har du en pibende vejrtrækning eller hoster du slim op - og har det varet i mere end 2 måneder? Så kan du godt være en af de 320.000 danskere som lider af KOL, hvor op imod halvdelen ikke ved det. Heldigvis er det nemt og hurtigt at få klarhed, og det tager kun 10 minutter. Tag kontakt til din læge og tag det første skridt imod en bedre hverdag!
KOL er en lungesygdom som kommer snigende og udvikler sig langsomt. I begyndelsen mærker du måske at du bliver nemmere forpustet og mange forveksler desværre KOL med dårlig kondition.
Kunne du eller en du kender, måske have KOL og ønsker du at vide mere? Så kan du finde mere information hos Lungeforeningen, Pust Liv.
Hvis du har type 2-diabetes, så tilbyder Halsnæs Kommune et rehabiliteringsforløb til dig.
Har du brug for mere viden om din sygdom, og hvordan du håndterer den i hverdagen, er der mulighed for at deltage gratis i et rehabiliteringsforløb.
Har du af lægen fået stillet diagnosen type 2-diabetes, kan Halsnæs Kommune tilbyde dig at deltage i et individuelt tilrettelagt rehabiliteringsforløb.
Du skal henvises af din praktiserende læge eller en læge på hospitalet.
Forløbet indledes med en indledende samtale med en forløbskoordinator, hvor dine behov for undervisning og træning afdækkes. Rehabiliteringsforløbet er opdelt i et trænings- og et undervisningsforløb. Undervisningen strækker sig over ca. 5 uger og træningsforløbet er op til 1 års varighed med en superviseret indsats.
Tilmelding
Du skal henvises af din praktiserende læge eller en læge på hospitalet.
Kursets indhold
Der undervises bredt i, hvad diabetes er, og hvordan du bevarer et godt liv med sygdommen.
Indholdet består blandt andet af:
- Hvad er diabetes?
- Hvad kan jeg spise, når jeg har diabetes?
- Hvilken betydning har motion for min diabetes?
- Fester, alkohol og rygning
- Hverdagslivet med diabetes
- Fodpleje og senkomplikationer
Kursets forløb
Kursusformen er en kombination af individuelle samtaler og holdundervisning. Der vil være ca. 15 deltagere på holdet. Underviserteamet består af en sygeplejerske, en diætist, en fysioterapeut, en fodterapeut og en praktiserende læge, som alle har alle stor viden om diabetes. Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål, udveksle erfaringer og danne netværk.
Mere information
Du finder flere informationer i pjecen, Lær at mestre livet med en kronisk sygdom.
Der findes også information vedr. ernæring hos Diabetesforeningen.
Yderligere informationer på sundhed.dk
Kontakt
Hjemmesygeplejen
Tlf.: 47 77 11 11
mandag til fredag kl. 8-10 samt kl. 13-15
sundhed@halsnaes.dk
”Lev livet med diabetes” - et digitalt tilbud til dig, som har behov for at ændre vaner i dit liv
Det kan være svært at ændre livsstil, men hvis du er klar til at ændre på dine vaner, så har vi et fleksibelt tilbud til dig.
Den digitale patientuddannelse "Lev livet med diabetes" gør dig uafhængig af tid, sted og transport. Du kan hente inspiration og vejledning, når det passer dig.
Indhold
Den digitale patientuddannelse består af en start- og slutsamtale, e-læring og webinar
E-læring er et online digitalt program, hvor du døgnet rundt kan vælge de emner, der interesserer dig og arbejde med øvelser, der kan støtte dig i at nå den ønskede forandring.
Emnerne er:
- At passe på min krop (bevægelse, mad, blodsukker, følgesygdomme)
- At styrke min psyke (psyken og diabetes, trivsel)
- At søge støtte (familie og netværk, arbejde, andre med diabetes 2, sundhedsprofessionelle)
Webinar er et online program, hvor du deltager i et undervisningsforløb sammen med andre kursister. Det er en sundhedsprofessionel, som står for undervisningen. Der er således mulighed for, at I kan inspirere hinanden undervejs i undervisningen.
Forud for webinaret kan du indsende spørgsmål, som tages op i undervisningen. Sådan sikrer du, at underviseren kommer omkring det, der er relevant for lige netop dig.
Læs mere i folderen: Type 2-diabetes og hjertekar sygdom, Digital patientuddannelse
Krav til IT-udstyr
Du skal have enten en computer, en tablet eller en smartphone, som har internetadgang.
Henvisning
Tilbuddet kræver ikke lægehenvisning. Du kan selv henvende dig.
Mere information
Den digitale patientuddannelse for type 2-diabetes af en af de efterhånden mange digitale uddannelser, som udbydes i det "Digitale Sundhedscenter". Center for Sundhedsfremme står bag det Digitale Sundhedscenter. Den Digitale Patientuddannelse for borgere med type 2-diabetes er udviklet af Region Syddanmark i partnerskab med Varde, Faaborg-Midtfyn, Kolding, Kerteminde og Svendborg kommuner, Diabetesforeningen og Hjerteforeningen.
Kontakt
Klinisk diætist
Dorte Sonnenborg
Tlf.: 51 15 06 54
dorts@halsnaes.dk
Hvis du har en hjertesygdom, så tilbyder Halsnæs Kommune et individuelt tilrettelagt rehabiliteringsforløb.
Har du brug for mere viden om din sygdom, og hvordan du håndterer den i hverdagen, er der mulighed for at deltage gratis i et rehabiliteringsforløb.
Har du af lægen fået konstateret hjertesygdom, kan Halsnæs Kommune tilbyde dig at deltage i et rehabiliteringsforløb. De hjertesygdomme, som der kan være tale om, er f.eks. hvis du har haft en blodprop i hjertet også kaldet akut myokardieinfarkt (AMI), hjertesvigt eller iskæmisk hjertesygdom (manglende ilt til hjertemusklen).
Henvisning
Du skal henvises af din praktiserende læge eller en læge på hospitalet.
Tilbuddets indhold
Undervisningen strækker sig over ca. 5 uger.
Forløbet indledes med en samtale med en forløbskoordinator, hvor dine behov for undervisning og træning afdækkes.
Rehabiliteringsforløbet er opdelt i et trænings- og et undervisningsforløb.
Patientuddannelsen er inddelt i sygdomsspecifik og generel undervisning.
Den sygdomsspecifikke undervisning foregår sammen med andre borgere, som har hjertesygdom og den generelle undervisning foregår sammen for borgere, som har KOL, type 2 Diabetes og Hjertekar-sygdom.
Træningsforløbet foregår på hold med løbende optag og du træner sammen med borgere med forskellige diagnoser, indtil du har opnået de mål, som du har sat sammen med fysioterapeuten.
Ved at deltage i forløbet får du mulighed for at:
- Opnå viden om din sygdom og behandling
- Opnå viden om, hvad du selv kan gøre for at leve bedst muligt med hjertesygdom
- Opnå bedre kondition og højere fysisk styrke gennem træning to gange om ugen
- Blive bedre til at håndtere åndenød og andre symptomer
- Møde andre mennesker med hjertesygdom og andre kroniske sygdomme
Du vil få undervisning og vejledning af et team af kompetente fagpersoner: f.eks. læge, fysioterapeut, sygeplejerske og diætist. Forløbet giver dig mulighed for at opnå/bevare et godt hverdagsliv, hvor du styrer sygdommen med øget aktivitet og livsglæde til følge.
Du finder flere informationer i pjecen: Lær at mestre livet med en kronisk sygdom
Kontakt
Hjemmesygeplejen
Tlf.: 47 77 11 11
mandag til fredag kl. 8-10 samt kl. 13-15
sundhed@halsnaes.dk
”Lev livet med hjertesygdom” - et digitalt tilbud til dig, som har behov for at ændre vaner i dit liv
Det kan være svært at ændre livsstil, men hvis du er klar til at ændre på dine vaner, så har vi et fleksibelt tilbud til dig.
Den digitale patientuddannelse "Lev livet med hjertesygdom" gør dig uafhængig af tid, sted og transport. Du kan hente inspiration og vejledning, når det passer dig.
Indhold
Den digitale patientuddannelse består af en start- og slutsamtale, e-læring og webinar
E-læring er et online digitalt program, hvor du døgnet rundt kan vælge de emner, der interesserer dig og arbejde med øvelser, der kan støtte dig i at nå den ønskede forandring.
Emnerne er:
- At passe på min krop (bevægelse, mad, blodsukker, følgesygdomme)
- At styrke min psyke (psyken og diabetes, trivsel)
- At søge støtte (familie og netværk, arbejde, andre med diabetes 2, sundhedsprofessionelle)
Webinar er et online program, hvor du deltager i et undervisningsforløb sammen med andre kursister. Det er en sundhedsprofessionel, som står for undervisningen. Der er således mulighed for, at I kan inspirere hinanden undervejs i undervisningen.
Forud for webinaret kan du indsende spørgsmål, som tages op i undervisningen. Sådan sikrer du, at underviseren kommer omkring det, der er relevant for lige netop dig.
Læs mere i folderen: hjertesygdom, Digital patientuddannelse
Krav til IT-udstyr
Du skal have enten en computer, en tablet eller en smartphone, som har internetadgang.
Henvisning
Tilbuddet kræver ikke lægehenvisning. Du kan selv henvende dig.
Mere information
Den digitale patientuddannelse for hjertesygdom af en af de efterhånden mange digitale uddannelser, som udbydes i det "Digitale Sundhedscenter". Center for Sundhedsfremme står bag det Digitale Sundhedscenter. Den Digitale Patientuddannelse for borgere med hjertesygdom er udviklet af Region Syddanmark i partnerskab med Varde, Faaborg-Midtfyn, Kolding, Kerteminde og Svendborg kommuner, Diabetesforeningen og Hjerteforeningen.
Kontakt
Klinisk diætist
Dorte Sonnenborg
Tlf.: 51 15 06 54
dorts@halsnaes.dk
Har du eller din pårørende hukommelsesproblemer eller en demensdiagnose?
Så har Halsnæs Kommune tilbud til jer som familie:
- Rådgivning og hjælp til undersøgelse for demens
- Støtte til borgere med demens og deres pårørende
- Orientering om kommunens tilbud
- Vejledning om fuldmagter og værgemål
- Oplysning og undervisning om demens
- Koordinering og kontakt til andre fagpersoner i forbindelse med sygdomsforløb
Demens er betegnelsen for en række symptomer, som kan skyldes forskellige sygdomme i hjernen. En demenssygdom medfører svækkelse og tilbagegang af mentale funktioner. Man kan leve med sygdommen i mange år. Man kan lindre med medicinsk behandling og korrekt pleje, samt omsorg og hjælp fra personer, der har forstand på demens.
Kontakt
Demenskonsulent
Stacey Stuart
Tlf.: 29 41 23 85
stats@halsnaes.dk
Demenskonsulent
Rikke Wedel
Tlf.: 29 41 37 19
rikwe@halsnaes.dk
Demenskonsulent
Pernille Forsingdal
Tlf.: 21 27 24 67
pehaf@halsnaes.dk
Vil du spille med på FC Prostata Nordsjælland?
FC Prostata er et fodboldhold til mænd, der har eller har haft prostatakræft eller andre kræftdiagnoser. Holdet er for alle, så du kan være med uanset om du har en fortid som semi professionel på grønsværen eller aldrig har snøret et par fodboldstøvler før.
FC Prostata Nordsjælland startede i september 2019 som et samarbejde mellem Ålholm IF og de fem nordsjællandske kommuner Helsingør, Halsnæs, Gribskov, Fredensborg og Hillerød, Komiteen for Sundhedsoplysning og DBU.
Kom og hør mere i værtsklubben Ålholm IF. Du behøver ikke tilmelde dig, du kan bare møde op.
Tirsdage kl. 17.45-19.00
Teglværksvej 19, 3400 Hillerød.
Desværre rammes rigtig mange mænd af prostatakræft og andre former for kræft. Det kan være svært at finde en god måde at komme i gang med motion (igen) efter et sygdomsforløb, og det kan være en udfordring at finde noget, man har lyst til at blive ved at møde op til i det lange løb. Her er fodbold en rigtig god motionsform der styrker både kroppen og humøret. Det har et stort forskningsprojekt allerede slået fast, og derfor er det oplagt at lave et fodboldhold, hvor mænd med prostatakræft, eller andre kræftdiagnoser, både kan spille fodbold og støtte hinanden.
Træningen indeholder både opvarmning, styrketræning, øvelser og spil. Træneren er udannet i at tage hensyn og give passende udfordringer. Læs mere i folderen og hos FC Prostata hos DBU her.
Hvor: Ålholm IF, Teglværksvej 19, 3400 Hillerød
Hvornår: Hver tirsdag kl. 17.45-19.00
Pris: ca. 300 kr. pr. halvår (der er mulighed for prøveperiode).
Kontakt
Rehabiliteringskoordinator
Karna M. Vinther
Tlf.: 29 16 16 67
kamv@halsnaes.dk
Gratis træningstilbud til dig, som har eller har haft længerevarende eller svær sygdom
Træningen
Tilpasses dig og de gener du har i forbindelse med kronisk sygdom
Ledes af en fysioterapeut eller afspændingspædagog
Starter tirsdag d. 19. marts 2019 og herefter fast hver tirsdag i 11 uger
Opdeles på tre hold á 12-15 deltagere
Sted
Frivilligcenter Halsnæs, Skjoldborg, Valseværksstræde 5A, 3300 Frederiksværk
Storebjerghallen, Nørregade 85, 3390 Hundested
Træning af kroppen vil gøre det lettere for dig at leve med eller komme dig efter længerevarende sygdom - fx gigt, hjertekar-sygdom, kræft, lungeproblemer, psykiske problemer, diabetes, demens eller andet. Du vil møde andre mennesker i samme situation som dig, og frivillige byder jer velkommen på stedet.
Træningen tilbydes i et samarbejde mellem patientforeningsnetværket i Halsnæs og Halsnæs Kommune.
Kontakt
Anne-Marie Tofte
Tlf.: 23 49 17 06
Annegrete Munksgaard
Tlf.: 40 78 04 89