Flagdag 2023

Vær med til årets flagdag for udsendte i Danmarks tjeneste

Halsnæs Kommune markerer flagdagen for udsendte og tidligere udsendte i Danmarks tjeneste. Det sker med et arrangement tirsdag den 5. september kl. 16-20 i Marineforeningen, Skovridderstien 3, Frederiksværk.

I år sætter vi særligt fokus på dét at komme hjem samt livet som yngre veteran.

Arrangementet er gratis og åbent for alle. Vi håber at se dig og dine pårørende. Tag familien med, vi sørger for aktiviteter til børnene.

Dagens program byder på mange spændende oplæg:

Afghanistan tur/retur - af tidligere professionel soldat Morten Agerskov

”Afghanistan tur/retur” er en fortælling om livet som professionel soldat i frontlinjen i Afghanistan med de hårdeste kamphandlinger, danske soldater har deltaget i siden 1864. En fortælling om hverdagen i Armadillo med alt fra vask af tøj på den gamle måde, 55 graders varme, Camel Spiders, daglige kamphandlinger mod Taliban, tab af kammerater, frygt, adrenalin og nærdødsoplevelser. Men også det at komme hjem igen og tilpasse sig en hverdag – med PTSD som fast følgesvend.

Hvad gør krig ved os mennesker – af journalist Emil Arenholdt Mosekjær

Emil Arenholt Mosekjær er journalist og tidligere soldat. I løbet af fem år i Forsvaret var han udsendt to gange, heriblandt til Afghanistan. Han har som journalist og redaktør især beskæftiget sig med forsvars- og veteranpolitik samt internationale forhold og har ofte blandet som debattør i både de skrevne medier samt på radio og tv. I foråret 2023 udgav han bogen ”Soldaterhjerte”, hvor han gennem samtaler med veteraner forsøger at blive klogere på, hvad oplevelsen af krig gør ved os som mennesker. Fortællingen er ikke blot en rejse ud i verden, men også ind i ham selv.

Verdens største konflikter – af historiker Bent Jensen

Bent Jensen er særligt specialiseret i russisk og sovjetisk historie, men vil også stille skarpt på emner som Den Kolde Krig, præsident Donald Trump og konflikten mellem Israel og palæstinenserne. Bent Jensen vil desuden give sit perspektiv på krigen mellem Rusland og Ukraine.

Når soldaten vender hjem – af Veterancentret

Veterancentret fortæller om krigens konsekvenser for de hjemvendte soldater, og hvilke muligheder veteraner har for at bearbejde de oplevelser, man måtte have fået som udsendt.

Flagdagen slutter af med fællesspisning med lækker mad og stemningsfuld musik. Under spisningen er der mulighed for dialog med blandt andre borgmester Steffen Jensen om, hvad vi som kommune kan gøre mere af for at støtte op om veteranerne.