Hvad er beskyttet beskæftigelse og aktivitetstilbud?
Formålet med beskyttet beskæftigelse og aktivitetstilbud
- Beskyttet beskæftigelse er for dig, der ikke kan arbejde på normale vilkår eller ikke kan få arbejde efter anden lovgivning fx revalidering, fleksjob eller løntilskudsordninger. Du skal være under folkepensionsalderen, når du søger.
- Samværs- og aktivitetstilbud er for dig, der har så nedsat arbejdsevne, at du ikke kan deltage i beskyttet beskæftigelse eller almindelige fritidstilbud.
I Halsnæs Kommune har vi beskyttet beskæftigelse på Sølager Værksted.
Sølager giver mulighed for beskæftigelse i forskellige værksteder: naturværksted, gartneri, smedje, landbrug, snedkeri og kreativt værksted. Værkstederne ligger i smukke landlige omgivelser, tæt på skov og strand. Læs mere om Sølager Værksted her.
Vi har også to samværs- og aktivitetstilbud:
Trekløverets Aktivitets- og Klubtilbud (TAK) er et aktivitets- og samværstilbud til borgere med varig nedsat fysisk- og psykisk funktionsevne eller særlige sociale problematikker. I TAK er der cafe og multiværksted, køkken samt stor aula med mulighed for sport, musik og andre aktiviteter.
Midgårdens daghjem er for borgere, som typisk skal have fuld hjælp til daglig levevis og i sociale sammenhænge. I daghjemmets aktiviteter er der vægt på sansestimulation, musik, og forskellige forløb tilrettelagt ud fra en neuropædagogisk vinkel med oplevelser af selvværd, nærhed og nærvær i centrum. Læs mere om Midgården her.
Vi bevilger også tilbud, som ligger i andre kommuner, hvis det passer bedre til dine behov.
Halsnæs Kommune fastlægger, hvor mange dage om ugen, du kan være i beskyttet beskæftigelse eller aktivitets- og samværstilbud. Det gør vi på baggrund af en vurdering af dine behov og muligheder.
Som udgangspunkt bevilger Halsnæs Kommune 3-4 dages beskyttet beskæftigelse eller aktivitets- og samværstilbud pr. uge. Antallet af dage vil kunne variere fra 1-5.
Vi forventer, at du deltager i dit tilbud. Din rådgiver vil sammen med dig og dit tilbud løbende vurdere, hvor meget du udnytter tilbuddet. Hvis du ikke deltager aktivt, vil I sammen se på hvad der skal til for, at du kan deltage, og om det stadig er det rette tilbud for dig.
Tilbuddet er gratis for dig. Du skal dog betale for udflugter og materialer, som ikke indgår i en produktion.
Du skal som udgangspunkt selv sørge for transport til dit tilbud. Hvis du ikke kan transportere dig selv, kan du få bevilget kørsel af Halsnæs Kommune.
Hvis du har beskyttet beskæftigelse, vil der være en egenbetaling for transporten.
Hvis du arbejder i beskyttet beskæftigelse fastsætter Halsnæs Kommune din løn, så du aflønnes efter indsats.
Hvis du mener, at du har behov for beskæftigelses- eller aktivitetstilbud, skal du henvende dig til Åben Rådgivning for voksne.
I åbningstiden kan du komme ind til Åben Rådgivning og få en samtale med det samme.
Eller du kan få tid til en samtale eller telefonisk rådgivning ved at ringe til Åben Rådgivning for voksne på telefon 29 60 34 77.
Du kan også skrive til Åben Rådgivning på borger.dk til Halsnæs kommune, eller hvis du har en sikker mail kan du skrive til aaben_raadgivning@halsnaes.dk.
Adresse: Hermannsgade 3, 3300 Frederiksværk.
Åbningstiden er:
Mandag kl. 10-13
Torsdag kl. 14-17 (Fra uge 32 ændres åbningstiden til kl. 13-16)
Bevilling af beskyttet beskæftigelse sker efter Servicelovens § 103.
Bevilling af et aktivitets- og samværstilbud sker efter Servicelovens § 104.
Denne beskrivelse udgør Halsnæs Kommunes kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse og samværs- og aktivitetstilbud vedtaget af Byrådet i 2021.
Byrådet har også vedtaget en række grundlæggende principper, der er en ramme for vores vurderinger og tilbud. Du kan læse mere om principperne i den politiske strategi.