KOL

Hvis du er ramt af lungesygdommen KOL har Halsnæs Kommune en række sundhedstilbud til dig. Du finder en oversigt over tilbuddene i rullemenuen nedenfor, hvor du også kan læse mere om det enkelte tilbud.

KOL

Hvis du har KOL, så tilbyder Halsnæs Kommune et individuelt rehabiliteringsforløb til dig.

Har du brug for mere viden om din sygdom, og hvordan du håndterer den i hverdagen, er der mulighed for at deltage gratis i et rehabiliteringsforløb.

Har du af lægen fået stillet diagnosen KOL, kan Halsnæs Kommune tilbyde dig at deltage i et individuelt rehabiliteringsforløb.

Du skal henvises af din praktiserende læge eller en læge på hospitalet.

Forløbet indledes med en indledende samtale med en forløbskoordinator, hvor dine behov for undervisning og træning afdækkes. Rehabiliteringsforløbet er opdelt i et trænings- og et undervisningsforløb.

Undervisningen foregår på hold for borgere med KOL og strækker sig over ca. 5 uger med fremmøde en gang om ugen á 2 timer og træningsforløbet ca. 10 uger med fremmøde to gange om ugen á en time. Træningen foregår på hold med løbende optag.

Undervisningsforløbet kan også foregå online.

Ved særlige ernæringsproblematikker kan du tilbydes individuel vejledning ved diætist.

Ved at deltage i forløbet får du mulighed for at: 

 • Opnå viden om din sygdom og behandling
 • Opnå viden om, hvad du selv kan gøre for at leve bedst muligt med KOL
 • Opnå bedre kondition og højere fysisk styrke gennem træning to gange om ugen
 • Blive bedre til at håndtere åndenød, hoste og andre symptomer
 • Møde andre mennesker med KOL

Du vil få undervisning og vejledning af et team af kompetente fagpersoner: læge, fysioterapeut, sygeplejerske og diætist. Forløbet giver dig mulighed for at opnå/bevare et godt hverdagsliv, hvor du styrer sygdommen med øget aktivitet og livsglæde til følge.

Du finder flere informationer i pjecen Lær at mestre livet med KOL.

Du kan læse mere om KOL - Rehabiliteringstilbuddet via dette link.

Kontakt

Sundhedsafdelingen
Tlf.: 47 78 40 00

KOL-Cafeerne er for dig med KOL, dine pårørende og andre med interesse i KOL

Formålet med KOL-caféen er at give dig:

 • Mulighed for socialt samvær med andre, som har KOL
 • Mere viden om KOL
 • Viden om dine muligheder i din kommune, hos din læge og på hospitalet 
 • Fokus på det væsentlige ved fysisk aktivitet

På møderne vil der være oplæg ved forskellige relevante fagpersoner fx. læger, fysioterapeuter og præster.

Eksempler på tidligere emner på KOL-café: 

 • KOL, livskvalitet, håb og håbninger
 • Blid yoga og åndedrætsøvelser
 • Bedre søvn, bedre trivsel med KOL

Der afholdes tre møder årligt, som går på skift på Nordsjællands Hospital, Frederikssund, i Frederikssund Kommune og i Halsnæs Kommune. Møderne afholdes fra kl. 15.30 til 17.30 og der serveres kaffe og kage.

KOL-caféen tilbydes i et samarbejde mellem Frederikssund Kommune, Nordsjællands Hospital - Frederikssund, Lungeforeningen og Halsnæs Kommune.

Det er gratis at deltage.

Fremtidige KOL-caféer

Fremtidige KOL-caféer er under plamlægning. 

Kontakt

Sundhedsafdelingen
Tlf.: 47 78 40 00

Kampagne fra Sundhedsstyrelsen og Lungeforeningen sætter fokus på KOL - Kampagnen henvender sig især til de 40 - 60-årige rygere, både mænd og kvinder.

Lider du af åndenød, har du en pibende vejrtrækning eller hoster du slim op - og har det varet i mere end 2 måneder? Så kan du godt være en af de 320.000 danskere som lider af KOL, hvor op imod halvdelen ikke ved det. Heldigvis er det nemt og hurtigt at få klarhed, og det tager kun 10 minutter. Tag kontakt til din læge og tag det første skridt imod en bedre hverdag! 

KOL er en lungesygdom som kommer snigende og udvikler sig langsomt. I begyndelsen mærker du måske at du bliver nemmere forpustet og mange forveksler desværre KOL med dårlig kondition.
Kunne du eller en du kender, måske have KOL og ønsker du at vide mere? Så kan du finde mere information hos Lungeforeningen, Pust Liv.

Gratis træning er til dig, der har eller har haft længerevarende eller svær sygdom.

Træningen tilpasses dig og de gener du har i forbindelse med kronisk sygdom, og ledes af en fysioterapeut eller afspændingspædagog.

Træning af kroppen vil gøre det lettere for dig at leve med eller komme dig efter længerevarende sygdom - fx gigt, hjertekar-sygdom, kræft, lungeproblemer, psykiske problemer, diabetes, demens eller andet. Du vil møde andre mennesker i samme situation som dig, og frivillige byder jer velkommen på stedet.

Tid

Nye forløb annonceres i 2024.

Sted

Frivilligcenter Halsnæs, Skjoldborg, Valseværksstræde 5A, 3300 Frederiksværk
Storebjerghallen, Nørregade 85, 3390 Hundested

Træningen tilbydes i et samarbejde mellem Frivilligcenter Halsnæs, patientforeningsnetværket i Halsnæs og Halsnæs Kommune.

Tilmelding 

Du skal tage kontakt til Sundhedsafdelingen for at tilmelde dig. Kontaktoplysningerne finder du i kontaktboksen til højre på denne side. 

Kontakt til Sundhedsafdelingen