Sundhedstilbuddet henvender sig til dig der er over 18 år. Du er i gang med behandling for en kræftsygdom eller har for nylig afsluttet behandling eller du har senfølger. Tilbuddet kræver henvisning fra læge og er gratis.
Formålet er at:
- At øge din viden om egen sygdom
- At forbedre dit fysiske funktionsniveau
- At give dig redskaber til at kunne mestre livet med alvorlig sygdom
Sundhedstilbuddet består af en indledende samtale med en sundhedsprofessionel. Til samtalen afdækkes dit behov for rehabilitering. Du vejledes i relevante og mulige tilbud målrettet mennesker med kræft samt i andre relevante tilbud i civilsamfundet.
Du kan bl.a. blive henvist til følgende for mennesker med kræft:
- Kræftrehabiliteringskursus
- Fysisk træning
- Ergoterapeutisk holdtilbud
- Diætist
Kræftrehabiliteringskursus
På kurset bliver der skabt trygge rammer og mulighed for at skabe nye relationer samtidig med, at man får ny viden og relevant info (citat fra tidligere kursist).
Kurset består af 4 hele kursusdage, hvor forskellige temaer tages op. Hovedtemaerne er: Rør dig godt, spis godt, sov godt, tænk godt, senfølger og tilbage til arbejdet. Som kursist inddrages dine egne erfaringer og udfordringer i undervisningen og en stor del af kurset foregår med dialog og erfaringsudveksling i mindre grupper. På 4. kursusdag inviteres dine pårørende med, og temaet kommunikation er omdrejningspunkt. Kurset afholdes i samarbejde med Frederikssund Kommune, og det er bl.a. sygeplejersker, fysioterapeuter, diætist og rådgivere fra Jobcenter fra de to kommuner og Kræftens Bekæmpelse, der står for undervisning.
Kurset tilbydes også online.
Fysisk træning
Henvises du til fysisk træning vil du blive indkaldt til en opstartssamtale med en fysioterapeut. Træning tilbydes 2 gange om ugen i 8 uger. Træningen ledes af fysioterapeuter og tilpasses dig. Træningen foregår på hold med løbende optag. Der er fokus på konditionstræning, styrke- og udholdenhedstræning og afspænding.
Ergoterapeutisk holdtilbud
Tilbuddet er for dig med komplekse problematikker og udfordringer på baggrund af kræft med senfølger. Dette kan bl.a. være træthed, hukommelses- og koncentrationsbesvær, som gør det udfordrende at få hverdagslivet til at fungere
Tilbuddet består af 4 x 2 timer + en opfølgningsgang i en gruppe på maks. 8 personer. Du bliver præsenteret for redskaber, der kan hjælpe dig med at prioritere og planlægge bedst muligt med de udfordringer du oplever i din hverdag. Underviserne er ergoterapeuter.
Diætist
Du kan tilbydes vejledning af en diætist, hvis du har ernæringsmæssige problemer. Det kan f.eks. være vægttab, synkeproblemer, madlede og kvalme. Du tilbydes oftest 3 samtaler.
Henvisning og information
Tal med din læge om tilbuddet og få en henvisning.
Få mere information på sundhed.dk
Kontakt
Sundhedsafdelingen
Tlf. 47 78 40 00
Vil du spille med på FC Prostata Nordsjælland?
FC Prostata er et fodboldhold til mænd, der har eller har haft prostatakræft eller andre kræftdiagnoser. Holdet er for alle, så du kan være med uanset om du har en fortid som semi professionel på grønsværen eller aldrig har snøret et par fodboldstøvler før.
FC Prostata Nordsjælland startede i september 2019 som et samarbejde mellem Ålholm IF og de fem nordsjællandske kommuner Helsingør, Halsnæs, Gribskov, Fredensborg og Hillerød, Komiteen for Sundhedsoplysning og DBU.
Kom og hør mere i værtsklubben Ålholm IF. Du behøver ikke tilmelde dig, du kan bare møde op.
Tirsdage kl. 17.45-19.00
Teglværksvej 19, 3400 Hillerød.
Desværre rammes rigtig mange mænd af prostatakræft og andre former for kræft. Det kan være svært at finde en god måde at komme i gang med motion (igen) efter et sygdomsforløb, og det kan være en udfordring at finde noget, man har lyst til at blive ved at møde op til i det lange løb. Her er fodbold en rigtig god motionsform der styrker både kroppen og humøret. Det har et stort forskningsprojekt allerede slået fast, og derfor er det oplagt at lave et fodboldhold, hvor mænd med prostatakræft, eller andre kræftdiagnoser, både kan spille fodbold og støtte hinanden.
Træningen indeholder både opvarmning, styrketræning, øvelser og spil. Træneren er udannet i at tage hensyn og give passende udfordringer. Læs mere i folderen og hos FC Prostata hos DBU her.
Sted
Ålholm IF, Teglværksvej 19, 3400 Hillerød.
Tid
Hver tirsdag kl. 17.45-19.00.
Pris
Ca. 300 kr. pr. halvår (der er mulighed for en prøveperiode).
Kontakt
Sundhedsafdelingen
Tlf. 47 78 40 00
Gratis træningstilbud til dig, som har eller har haft længerevarende eller svær sygdom.
Træningen
Tilpasses dig og de gener du har i forbindelse med kronisk sygdom og ledes af en fysioterapeut eller afspændingspædagog.
Tid
Starter tirsdag d. 19. marts 2019 og herefter fast hver tirsdag i 11 uger.
Opdeles på tre hold á 12-15 deltagere.
Sted
Frivilligcenter Halsnæs, Skjoldborg, Valseværksstræde 5A, 3300 Frederiksværk
Storebjerghallen, Nørregade 85, 3390 Hundested.
Træning af kroppen vil gøre det lettere for dig at leve med eller komme dig efter længerevarende sygdom - fx gigt, hjertekar-sygdom, kræft, lungeproblemer, psykiske problemer, diabetes, demens eller andet. Du vil møde andre mennesker i samme situation som dig, og frivillige byder jer velkommen på stedet.
Træningen tilbydes i et samarbejde mellem patientforeningsnetværket i Halsnæs og Halsnæs Kommune.
Kontakt
Sundhedsafdelingen
Tlf. 47 78 40 00