Hjertesygdom

Hvis du har en hjertesygdom har du mulighed for at deltage i et rehabiliteringsforløb. Derudover kan du benytte appen 'Mit liv - Min sundhed' som en støtte i hverdagen. Læs nærmere om begge dele i rullemenuen nedenfor.

Læs mere

Har du brug for mere viden om din sygdom, og hvordan du håndterer den i hverdagen, er der mulighed for at deltage gratis i et individuelt tilrettelagt rehabiliteringsforløb.

Har du af lægen fået konstateret hjertesygdom, kan Halsnæs Kommune tilbyde dig at deltage i et rehabiliteringsforløb. De hjertesygdomme, som der kan være tale om, er f.eks. hvis du har haft en blodprop i hjertet også kaldet akut myokardieinfarkt (AMI), hjertesvigt eller iskæmisk hjertesygdom (manglende ilt til hjertemusklen).

Du skal henvises af din praktiserende læge eller en læge på hospitalet.

Tilbuddets indhold

Undervisningen strækker sig over cirka 5 uger.

Forløbet indledes med en samtale med en forløbskoordinator, hvor dine behov for undervisning og træning afdækkes.

Selve rehabiliteringsforløbet er opdelt i et trænings- og et undervisningsforløb.

Patientuddannelsen er inddelt i sygdomsspecifik og generel undervisning. Den sygdomsspecifikke undervisning foregår sammen med andre borgere, som har hjertesygdom og den generelle undervisning foregår sammen for borgere, som har KOL, type 2 Diabetes og Hjertekar-sygdom.

Træningsforløbet foregår på hold med løbende optag og du træner sammen med borgere med forskellige diagnoser, indtil du har opnået de mål, som du har sat sammen med fysioterapeuten.

Ved at deltage i forløbet får du mulighed for at: 

  • Opnå viden om din sygdom og behandling
  • Opnå viden om, hvad du selv kan gøre for at leve bedst muligt med hjertesygdom
  • Opnå bedre kondition og højere fysisk styrke gennem træning to gange om ugen
  • Blive bedre til at håndtere åndenød og andre symptomer
  • Møde andre mennesker med hjertesygdom og andre kroniske sygdomme

Du vil få undervisning og vejledning af et team af kompetente fagpersoner: f.eks. læge, fysioterapeut, sygeplejerske og diætist. Forløbet giver dig mulighed for at opnå/bevare et godt hverdagsliv, hvor du styrer sygdommen med øget aktivitet og livsglæde til følge.

Du finder flere informationer i pjecen 'Lær at mestre livet med en kronisk sygdom'

Tilmelding

For at tilmelde dig rehabiliteringsforløbet skal du kontakte Hjemmesygeplejen. Hjemmesygeplejen kan kontaktes mandag til fredag kl. 8-10 samt kl. 13-15. Kontaktoplysningerne finder du i kontaktboksen øverst til højre på denne side.

Kontakt til Hjemmesygeplejen