Demens

Har du eller dine pårørende hukommelsesproblemer eller en demensdiagnose? Så kan du her på siden finde information om, hvad Halsnæs Kommune tilbyder. I rullemenuen nedenfor kan du læse nærmere om de forskellige tilbud.

Læs mere

Halsnæs Kommune har følgende tilbud til jer som familie:

  • Rådgivning og hjælp til undersøgelse for demens
  • Støtte til borgere med demens og deres pårørende
  • Orientering om kommunens tilbud
  • Vejledning om fuldmagter og værgemål
  • Oplysning og undervisning om demens
  • Koordinering og kontakt til andre fagpersoner i forbindelse med sygdomsforløb

Demens er betegnelsen for en række symptomer, som kan skyldes forskellige sygdomme i hjernen. En demenssygdom medfører svækkelse og tilbagegang af mentale funktioner. Man kan leve med sygdommen i mange år. Man kan lindre med medicinsk behandling og korrekt pleje, samt omsorg og hjælp fra personer, der har forstand på demens. 

Ønsker du at benytte dig af tilbuddet, kan du kontakte en af kommunens tre demenskonsulenter. Kontaktoplysninger på demenskonsulenterne finder du i kontaktboksene til højre på denne side. 

Gratis træning er til dig, der har eller har haft længerevarende eller svær sygdom.

Træningen tilpasses dig og de gener du har i forbindelse med kronisk sygdom, og ledes af en fysioterapeut eller afspændingspædagog.

Træning af kroppen vil gøre det lettere for dig at leve med eller komme dig efter længerevarende sygdom - fx gigt, hjertekar-sygdom, kræft, lungeproblemer, psykiske problemer, diabetes, demens eller andet. Du vil møde andre mennesker i samme situation som dig, og frivillige byder jer velkommen på stedet.

Tid

Nye forløb annonceres i 2024.

Sted

Frivilligcenter Halsnæs, Skjoldborg, Valseværksstræde 5A, 3300 Frederiksværk
Storebjerghallen, Nørregade 85, 3390 Hundested

Træningen tilbydes i et samarbejde mellem Frivilligcenter Halsnæs, patientforeningsnetværket i Halsnæs og Halsnæs Kommune.

Tilmelding 

Du skal tage kontakt til Sundhedsafdelingen for at tilmelde dig. Kontaktoplysningerne finder du i kontaktboksen til højre på denne side. 

Kontakt til demenskonsulent

Stacey Stuart

Kontakt til demenskonsulent

Rikke Wedel

Kontakt til demenskonsulent

Tina Antonsen

Kontakt til Sundhedsafdelingen