Os som arbejdsplads

Vi vil være Nordsjællands bedste arbejdsplads!

Det lyder måske som en lidt vild ambition, men vi mener det faktisk. Og vi synes selv, at vi er rigtig godt på vej.

I videoen kan du høre vores kommunaldirektør Niels Milo Poulsen og næstformand i Hoved-MED Hanne Byskov fortælle om ambitionen, og hvordan frihed, fleksibilitet og tillid er nogle af de elementer, der skal bevæge os i den rigtige retning. Du kan også høre en leder og nogle medarbejdere komme med gode eksempler på, hvordan det ser ud i praksis.

For at opfylde ambitionen om at blive Nordsjællands bedste arbejdsplads skal vi være målrettede og gøre os umage. Derfor har vi valgt fire personalepolitiske temaer, som vi vil arbejde fokuseret med: Trivsel og arbejdsmiljø – Mod – Fleksibilitet – Stærk faglighed  

Du kan læse mere om vores ambition for Halsnæs Kommune som arbejdsplads i vores personalepolitik.

Vores personalepolitik

Fleksibilitet i arbejdet

I Halsnæs Kommune har vi nogle løfter til alle ansatte

Vi tilbyder...

  • at du kan få orlov
  • at du kan arbejde på fuld tid
  • at du i høj grad bliver inddraget i tilrettelæggelse af arbejdet
  • at du som elev bliver tilbudt fastansættelse efter tilfredsstillende uddannelsesforløb
Bliv elev i Halsnæs Kommune

Uddannelse med høj kvalitet, fællesskab og jobgaranti

Uddannelse med høj kvalitet, fællesskab og jobgaranti

På disse sider kan du læse om mulighederne for at blive elev i Halsnæs Kommune. Vi har spændende muligheder for dig, der vil være SSH-elev, SSA-elev eller PAU-elev.

”Folk tror, at det er gråt og kedeligt at arbejde som social- og sundhedshjælper, og at alle hverdage er det samme, men det er det bestemt ikke. Beboerne har så meget på hjerte, og jeg griner med dem mindst 5 gange om dagen.”
- Rita, Social- og sundhedshjælperelev

Vil du være en del af et stærkt og rummeligt fællesskab, og samtidig få en uddannelse af høj kvalitet? Så bliv elev i Halsnæs Kommune. Vi kan ovenikøbet garantere dig et job i Halsnæs Kommune efter endt uddannelse.

I Halsnæs Kommune ved vi, hvor vigtigt vores omsorgspersonale er. Derfor gør vi rigtig meget ud af at være et godt uddannelsessted for vores elever. Vil du drage omsorg for vores ældre og syge borgere? Eller vil du bidrage til, at vores yngste borgere får den bedste start på livet? Så kan du læse mere om vores forskellige uddannelsesmuligheder her.

Find den uddannelse, der passer til lige netop dig

Hos os er der gode muligheder for, at du kan finde en uddannelse, der passer lige til dig. Ikke alle kan blive SOSU eller pædagogisk assistent. Men i Halsnæs står vi klar til at hjælpe og støtte dig, så du kan folde dine evner ud som elev.

"Jeg synes ikke, at man kommer sovende gennem uddannelsen. Det er svært og det er relevant, men jeg synes, at både kommunen og skolen er god til at gribe én."
– Cecilie, nyuddannet social- og sundhedsassistent

Nedenfor kan du læse lidt om den støtte, vi kan tilbyde dig. Det gælder også, hvis du har særlige udfordringer, eller hvis du tænker, om din alder er en hindring for at tage en ny uddannelse. Du kan også læse om mulighederne for job efter endt uddannelse, og hvordan du kontakter os, hvis du har flere spørgsmål.

”Du vil aldrig mangle et job, for der er altid brug for sundhedsfaglige medarbejdere, og det er rart at vide, når jeg er færdig. Så kan jeg bare søge, og så har jeg et job næsten lige med det samme”.
- Rita, Social- og sundhedshjælperelev

I Halsnæs Kommune lægger vi vægt på, at du som elev får nogle gode praktikforløb rundt omkring i vores kommunale virksomheder. Det øger dine kompetencer undervejs, og efter uddannelsen er du garanteret job i Halsnæs Kommune og kan fortsætte din karriere med en fastansættelse. 

Under de forskellige uddannelser, kan du læse mere om, hvilke typer job, du kan få, når du er færdiguddannet.

”Vi skal have nogle flere mænd i dette her fag. Der bliver skreget på os alle steder.
Jeg er snart færdiguddannet, og jeg har 5 jobtilbud på hånden”.
- Andreas, Social og sundhedsassistentelev 

”Jeg kommer fra Polen og var til at starte med lidt bange for, hvordan jeg kunne formulere mig. Men der har ikke været nogen, der har grinet af mig eller ikke forstod mig. Jeg fik stor hjælp fra min vejleder, som har støttet mig.”
- Patrycja, Social- og sundhedshjælperelev

Har du en udfordring, som du føler står i vejen for at tage en uddannelse, fx ordblindhed eller at du har dansk som 2. sprog? Det behøver ikke være en hindring - kontakt os, så finder vi ud af, hvordan vi bedst kan støtte dig.

"Der er masser af måder, man kan lære sygepleje på, selvom man er ordblind. Jeg ser videoer næsten hver dag om forskellige ting, der kan støtte mig i forskellige emner. Selvfølgelig læser jeg også, det bliver man nødt til, men det bliver på min måde. Jeg er blevet tilbudt en masse forskellige værktøjer af mine vejledere, som kan hjælpe mig med min ordblindhed."
- Andreas, Social- og sundhedsassistentelev

"Vi har én i vores klasse, hun er 16 år. Det med alderen spiller ingen rolle. Vi har også nogle, der er 57 år. Det handler om, hvor moden du er, og om du vil det her."
- Andreas, Social- og sundhedsassistentelev

En elevplads er både for dig, der lige er gået ud af skolen, og for dig, der allerede har erhvervserfaring, men måske er nervøs for at skulle på skolebænken igen. Det vigtigste er, at du har den rette indstilling og modenhed i forhold til at tage ansvar for egen læring, og at du oprigtigt gerne vil det fag, du vælger.

Uanset hvilken elevuddannelse du vælger, så får du med mennesker at gøre, som har brug for dit nærvær og din omsorg såvel som din faglige ekspertise. Så hvis bare du har den rette indstilling, hjælper vi dig med resten.

”Jeg elsker det her fag. Man gør både de ældre glade, og de gør også én selv glad.”
- Rita, Social- og sundhedshjælperelev

Nedenfor kan du læse mere om selve uddannelsen til social- og sundhedshjælper, adgangskrav, lønforhold, og hvordan du søger om elevplads som social- og sundhedshjælperelev. Eller du kan finde svar på andre ofte stillede spørgsmål her.

Du kan også læse mere om, hvilke karrieremuligheder uddannelsen giver eller ringe til os og få en snak om dine muligheder.

Som social- og sundhedshjælper (SSH) er du den fagperson, som er tættest på borgeren, og derfor har du en vigtig opgave i at observere alt omkring borgeren. Brænder du for det relationelle, omsorg, dialog m.m., så er det SSH du skal vælge. Uddannelsen er meget givende.

Du kan læse mere om elevstillingen og søge elevplads på "Søg job i kommunen" under rubrikken Ældre, sundhed og plejeeller du kan søge nu ved at udfylde en kontaktformular. Så ringer vi dig op til en kort samtale, og med baggrund i den går du evt. videre til en formel ansættelsessamtale.

Nedenfor kan du læse mere om selve uddannelsen til social- og sundhedshjælper, adgangskrav, lønforhold, og hvordan du søger om elevplads som social- og sundhedshjælperelev. Du kan finde svar på andre ofte stillede spørgsmål om SOSU-uddannelserne, eller finde vores kontaktdata, så du kan ringe til os og få en snak om dine muligheder.

Starten på en (ny) karriere som SOSU Få svar på andre ofte stillede spørgsmål om SOSU-uddannelserne Kontakt os

Uddannelsen består af både et grundforløb på 20 uger og et hovedforløb på 1 år og 2 måneder.

Oplæringen er på ca. 8 måneder og foregår primært i Halsnæs Kommune. Her er du i oplæring på både et af Halsnæs Kommunes plejecentre og i hjemmeplejen. Alle steder har uddannet oplæringsvejledere og oplæringsansvarlige. Vi oplever, at det gør en stor forskel, at du altid kan søge vejledning.

  Billedet viser et grafisk overblik over SSH-uddannelsens opbygning. Skoleperiode 1 er i uge 1-4. Oplæringsperiode 1 ligger i uge 5-28. Skoleperiode 2 ligger i uge 29-38. Oplæringsperiode 2 ligger i uge 39-59. Skoleperiode 3 ligger i uge 60-64.

For at blive optaget på grundforløbet skal du have folkeskolens afgangsprøve i dansk og matematik med 02 (ny karakterskala) eller 6 (gammel karakterskala).

Du kan løbende søge om elevplads. Der er start af grundforløb 2 4 gange om året: januar, april, juli og oktober.

Du kan læse mere om elevstillingen og søge elevplads via "Søg job i kommunen" under rubrikken Ældre, sundhed og pleje, eller du kan udfylde denne kontaktformular. Så ringer vi dig op til en kort samtale, og med baggrund i den går du evt. videre til en formel ansættelsessamtale.

Hvis du går videre til en ansættelsessamtale, så beder vi dig om at sende os en række dokumenter inden samtalen. Her kan du læse mere om, hvordan ansættelsesprocessen foregår.

Er du i tvivl om, hvorvidt du opfylder kravene, eller vil du vide mere om uddannelsen, så ring og få en snak med vores uddannelseskonsulenter Maj Oryé på tlf. 29 33 50 71 og Berit Heger på tlf. 21 52 34 90.

Du får løn under uddannelsen som social- og sundhedshjælper både i skoleperioder og i praktikperioder under hovedforløbet. Der udbetales løn i overensstemmelse med gældende overenskomst.

Er du over 25 år, har du mulighed for at blive ansat med voksenløn under både grundforløb 2 og hovedforløb.

Du finder gældende lønsats her.

Når du er uddannet social- og sundhedshjælper har du mulighed for at specialisere dig inden for faget, fx i demens, velfærdsteknologier eller forflytning. Du kan også uddanne dig til praktikvejleder og støtte og hjælpe nye elever gennem uddannelsen.

SSH-uddannelsen giver mulighed for, at du kan læse videre til social- og sundhedsassistent (SSA). Her får du merit på mindst 6 måneder, når du har gennemført SSH-uddannelsen.

Efter endt uddannelse er du garanteret job i Halsnæs Kommune.

Som SSA er du den fagperson, der både udfører SSH-opgaver, men også sygeplejeopgaver.

"Jeg føler en stolthed over at tage denne her uddannelse, fordi jeg ved, at den giver mig en superfaglig viden, som jeg skal bruge, når jeg er færdig."
Mitzie, SSA-elev

Uddannelsen er meget alsidig. Du er både i oplæring på et plejecenter, i hjemmeplejen, i demens/psykiatrien og på et hospital. Langt størstedelen af din uddannelse er i Halsnæs Kommune, men der er som minimum også mindst en oplæringsperiode på et hospital i Region Hovedstaden.

Gennem skole- og oplæringsforløb lærer du at arbejde med mennesker, som har brug for pleje, omsorg og sygepleje. Du får bl.a. viden om sundhed, sygepleje, farmakologi og rehabilitering, der kan støtte borgernes livsførelse og ikke mindst livskvalitet. Du bliver uddannet til at kunne planlægge, udføre og koordinere sygeplejefaglige problemstillinger, såsom sårpleje, medicinadministration m.m. 

Du kan læse mere om elevstillingen og søge elevplads via "Søg job i kommunen" under rubrikken Ældre, sundhed og pleje, eller du kan udfylde denne kontaktformular. Så ringer vi dig op til en kort samtale, og med baggrund i den går du evt. videre til en formel ansættelsessamtale.

Nedenfor kan du læse mere om selve uddannelsen til social- og sundhedsassistent, adgangskrav, lønforhold, og hvordan du søger om elevplads som social- og sundhedsassistentelev. Du kan finde svar på andre ofte stillede spørgsmål om SOSU-uddannelserne, eller finde vores kontaktdata, så du kan ringe til os og få en snak om dine muligheder.

Starten på en (ny) karriere som SOSU Få svar på andre ofte stillede spørgsmål om SOSU-uddannelserne Kontakt os

Uddannelsen er sammensat således:

Når du har gennemført grundforløb 2 på 20 uger, varer hovedforløbet 35 måneder. På hovedforløbet er du i skole ca. 11 måneder og i oplæring ca. 24 måneder.

Er du uddannet social- og sundhedshjælper, skal du ikke tage et grundforløb 2. Du får derudover ca. 6 måneders merit på hovedforløbet.

Billedet viser et grafisk overblik over SSA-uddannelsens opbygning: Skoleperiode - uge 1-5. Oplæringsperiode - uge 6-29. Skoleperiode - uge 30-34. Oplæringsperiode - uge 35-47. Skoleperiode - uge 48-62. Oplæringsperiode - uge 62-83. Skoleperiode - uge 84-96. Oplæringsperiode - uge 97-112. Oplæringsperiode - uge 113-125. Skoleperiode - uge 126-129. Oplæringsperiode - uge 130-141. Skoleperiode - uge 142-144(151).

For at blive optaget på grundforløbet skal du have folkeskolens afgangsprøve i dansk og matematik med 02 (ny karakterskala) eller 6 (gammel karakterskala).

Du kan løbende søge om elevplads til de fire årlige optag i januar, april, juli og oktober.

Du kan læse mere om elevstillingen og søge elevplads via "Søg job i kommunen" under rubrikken Ældre, sundhed og pleje, eller du kan udfylde denne kontaktformular. Så ringer vi dig op til en kort samtale, og med baggrund i den går du evt. videre til en formel ansættelsessamtale. Her kan du læse mere om, hvordan ansættelsesprocessen foregår..

Er du i tvivl om, hvorvidt du opfylder kravene, eller vil du vide mere om uddannelsen, så ring og få en snak med vores uddannelseskonsulenter Maj Oryé på tlf. 29 33 50 71 og Berit Heger på tlf. 21 52 34 90.

Du får løn under uddannelsen som social- og sundhedsassistent både i skoleperioder og i oplæringsperioder på hovedforløbet. Der udbetales løn efter gældende overenskomst.

Er du over 25 år, har du mulighed for at blive ansat med voksenløn under både grundforløb 2 og hovedforløb, når du har en uddannelsesplan fra SOSU H og er optaget på hold til grundforløb 2.

Du finder gældende lønsats her

Når du har uddannet dig til social- og sundhedsassistent, har du mange spændende muligheder for at specialisere dig inden for forskellige aspekter af faget, fx demens, psykiatri eller forflytning. Du kan også blive fx teamleder eller praktikvejleder.

SSA-uddannelsen giver adgang til mange andre uddannelser, fx sygeplejerske, pædagog, socialrådgiver og farmakonom.

Efter endt uddannelse er du garanteret job i Halsnæs Kommune.

Er du glad for at arbejde med pædagogik og omsorg rettet mod børn, unge, voksne eller fysisk/psykisk handicappede? Så er pædagogisk assistentelev-uddannelsen (PAU) måske noget for dig.

For at søge elevplads, skal du være begyndt på grundforløb 2. Læs mere under afsnittet ”Adgangskrav” længere nede på siden.

Vi har rigtig god erfaring med, at du som elev kommer så bredt rundt som muligt og møder børn/unge i forskellige aldersgrupper. Vi tilbyder derfor oplæring både i vuggestue, børnehave, skolefritidsordning, klub og det specialiserede område. Mange elever bliver overraskede over at møde børn i forskellige aldersgrupper, som de ikke havde forventet var deres interesse.

Halsnæs Kommune har mange forskellige praktiksteder, og derfor kan vi ofte finde et oplæringssted, der passer til dine ønsker. Vi har i 2023-2024 uddannet mange pædagogisk assistenter, og derfor vil du højest sandsynlig møde kolleger, som også har samme uddannelse som dig. Du bliver altid tilknyttet en praktikvejleder, og du vil opleve, at ledelsen på oplæringsstedet også tager del i dit elevforløb. Under uddannelsen som PAU-elev er du tilknyttet en central uddannelseskonsulent og HR-konsulent, som altid står klar til at hjælpe dig.

PAU er opbygget således:

Uddannelsen varer i alt 2 år, 6 måneder og 2 uger. Hvis du starter direkte efter folkeskolen, varer uddannelsen i alt 3 år, 1 måned og 2 uger.

Undervejs i uddannelsen skal du i oplæring i en virksomhed ca. 1 år i alt fordelt på mindst to oplæringsperioder.

Billedet viser et grafisk overblik over PAU-uddannelsens opbygning. Skole - uge 1-6. Oplæringsperiode - uge 7-21. Skoleperiode - uge 22-25. Oplæringsperiode - uge 26-32. Skoleperiode - uge 33-44. Oplæringsperiode - uge 45-51. Skoleperiode - uge 52. Oplæringsperiode - uge 53-59. Skoleperiode - uge 60-74. Oplæringsperiode - uge 75-83. Skoleperiode - uge 84. Oplæringsperiode - uge 85-93. Skoleperiode - uge 94-101.

For at blive optaget på grundforløbet skal du have folkeskolens afgangseksamen i dansk og matematik med 02 (ny karakterskala) eller 6 (gammel karakterskala).

Vi søger elever hvert år i marts/april måned med efterfølgende uddannelsesstart i august måned.

 Optagelse og ansættelse som pædagogisk assistent-elev sker i samarbejde mellem SOSU H og Halsnæs Kommune.

For at komme i betragtning til uddannelsen som pædagogisk assistent-elev i Halsnæs Kommune, skal du sende en ansøgning. Du finder annoncen med ansøgningsfrister på Halsnæs Kommunes hjemmeside under rubrikken "Børn, unge og undervisning". Annoncen er aktiv i slutningen af marts og starten af april hvert år.

Du får løn på hovedforløbet som pædagogisk assistent-elev både i skoleperioder og i praktikperioder. Der udbetales løn i overensstemmelse med gældende overenskomst.

Hvis du er over 25 år, har du mulighed for at søge om voksenelevløn, hvis du opfylder følgende:

Du har arbejdet min. 24 timer om ugen inden for overenskomstområdet i mindst 1 år inden for de sidste 4 år.

Du kan først ansøge om ansættelse på hovedforløbet, når du har bestået eller er i gang med det adgangsgivende grundforløb 2 for PAU- uddannelsen på SOSU H.

Du kan søge SU under grundforløbet, dette gælder uanset om du er over eller under 25 år.

Se de seneste lønsatser her.

Du har mange muligheder for efteruddannelse, og du kan også læse videre til pædagog. Her får du merit på pædagoguddannelsen, hvis du er uddannet pædagogisk assistent og har mere end to års erfaring.

Efter endt uddannelse er du garanteret job i Halsnæs Kommune.

Halsnæs Kommune sætter en stor ære i at være med til at uddanne sygeplejersker. Vi tilbyder klinik til 1., 2., 4., 5., 6. og 7. semester i tæt samarbejde med Københavns Professionshøjskole.

I primær sektor bruger du i høj grad din faglighed

På klinikkerne i Halsnæs Kommune går vi op i høj faglighed, og at du lærer mest muligt. Derfor kommer du bredt rundt om så mange opgaver som muligt med tid til fordybelse i netop det, du finder interessant.

Halsnæs Kommune har to koordinerende kliniske vejledere, som er inde over alle forløbene. Derudover er du er tilknyttet en daglig vejleder. Vejlederne varetager alt omkring strukturering af dit forløb – såsom tilrettelæggelse, studiesamtaler, vejledning, simulation, undervisning og ikke mindst refleksion. Vi ønsker, at vores studerende har de bedste forudsætninger for læring af sygepleje med høj kvalitet og etisk/klinisk beslutningstagen.

 

Bliv en del af et fagligt fællesskab

En gang om ugen mødes alle sygeplejerskestuderende i Halsnæs Kommune til monopol, hvor der tilbydes undervisning eller refleksion over jeres praksisoplevelser. Dette er de studerende meget glade for – du kan kun glæde dig. Her er plads til fordybelse, vejledning og sparring. Halsnæs Kommune har desuden et simulationsrum med plejedukken Solveig, hvor vi øver scenarietræning ud fra nogle virkelighedsnære cases.

I alle klinikker er der mulighed for studiebesøg hos tværfaglige eller tværsektorielle samarbejdspartnere, såsom visitation, sygeplejeklinik, akutfunktion el. lign. Vores klinikforløb får gode evalueringer af tidligere sygeplejerskestuderende. De fortæller bl.a.: ”Vi har fået rigtig god vejledning, vi har lært meget, vi har fundet ud af, hvor spændende det er at arbejde som sygeplejerske i en kommune”.

Glæd dig til din klinik i Halsnæs Kommune – du kommer til at lære en masse og opleve, hvor spændende det er i en kommune med mange forskellige sygeplejeopgaver og fokus på netop din udvikling i det nære sundhedsvæsen.

Arbejdsmiljø

Hvordan arbejder vi målrettet med arbejdsmiljø

I Halsnæs Kommune har vi 130 arbejdsmiljørepræsentanter og -ledere, der hver dag arbejder aktivt for et godt og sundt arbejdsmiljø i kommunens forskellige virksomheder og afdelinger.

På kommuneniveau mødes alle arbejdsmiljørepræsentanter- og ledere og tillidsrepræsentanter én til to gange årligt. Her sættes der fokus på forskellige arbejdsmiljørelaterede temaer, ligesom arbejdsmiljø er et fast tema på dagsordenen i Hoved-MED i forskellige afskygninger. Derudover deltager arbejdsmiljøgruppens medlemmer i supplerende arbejdsmiljøuddannelse hvert år.

 

På virksomheds- og afdelingsniveau arbejdes der lokalt med at sikre trivsel og sundhed i dagligdagen bl.a. gennem instruktion og oplæring, APV og forebyggelse af arbejdsskader.  Arbejdsmiljøgruppen, TRIO og MED-udvalgets medlemmer er alle aktive i arbejdet med at sikre det gode arbejdsmiljø.

I videoen til fortæller daginstitutionsleder Bjørk Kuhn Jeppesen og arbejdsmiljørepræsentant Alice Kjær Lynggaard, hvordan man lokalt arbejder med arbejdsmiljø i Børnehuset Kregme.

APV og trivselsundersøgelse 

APV og trivselsundersøgelse gennemføres hvert 2. år. Her tager vi temperaturen på arbejdsmiljøet lokalt og udarbejder handleplaner for, hvilket arbejdsmiljømæssigt fokus virksomhederne/afdelingerne skal have det næste stykke tid.

Vil du vide mere?

Hvis du vil vide mere om, hvordan vi overordnet arbejder med arbejdsmiljø i Halsnæs Kommune, kan du kontakte Halsnæs Kommunes arbejdsmiljøkoordinator, Tina Vesthald.

Halsnæs Kommune kort fortalt

I Halsnæs Kommune er der ikke langt fra idé til handling: Vi sætter pris på det nære. Vi kender hinanden, og derfor er idéudveksling, sparring og beslutningskompetencer aldrig langt væk.

I Halsnæs Kommune har vi mulighed for at gøre, hvad der giver mening for os lokalt i de forskellige afdelinger og virksomheder. Vi er ikke en "one size fits all".

I Halsnæs Kommune gør vi en dyd ud af at forenkle vores arbejdsgange. Vi gør ikke tingene sværere end de er. Jo enklere vi gør tingene, jo mere overskud er der til borgerne, og det gør det rart at gå på arbejde.

Vidste du...

... at det tager

25 minutter

i bil til Halsnæs Kommune fra både Hillerød og Frederikssund? Og at det kun tager 40 min. til kommunegrænsen fra Rådhuspladsen i København i myldretiden!

Når du kører mod Halsnæs om morgenen, kører du mod trafikken.

Jobagent og ledige stillinger

Se vores ledige stillinger i Halsnæs, tilmeld dig jobagent og meget mere.

 

Opret Jobagent

Gå til ledige stillinger her