Som borger i Halsnæs Kommune har du mulighed for at oprette et forslag, som du ønsker dine lokalpolitikere skal drøfte. Det kan eksempelvis være et konkret ønske eller en problemstilling, du gerne vil have taget op.
For at sikre, at forslaget er relevant for andre end bare dig, skal det bakkes op af andre borgere. Det kræver 750 stemmer at få et forslag drøftet af Byrådet.
Du skal være opmærksom på, at dit forslag skal have relevans i forhold til den type af opgaver, kommunen løser, ligesom forslag ikke kan drøftes, hvis Byrådet tidligere har truffet beslutning om det.
Opret forslag
Du skal angive dit navn, din adresse, din e-mail sammen med en beskrivelse af dit forslag. Det vil kun være dit navn og forslag, der vil være synligt for andre. Link til at oprette forslag finder du herunder og nederst på denne side.
Kommunen behandler alle fysisk og digitalt indkomne forslag, hvorefter de vil være tilgængelige på kommunens hjemmeside. Ligger dit forslag ikke inden for rammerne for borgerdrevne forslag, vil det ikke blive lagt ud på hjemmesiden.
Stem på forslag
Er du enig i et forslag har du mulighed for at stemme på forslaget. Det gør du ved at skrive dit navn, din adresse og din e-mail under det forslag, du gerne vil støtte. Dine kontaktoplysninger vil ikke være synlige for andre.
Hvem kan oprette og stemme på forslag
Du skal have stemmeret til kommunalvalg i Halsnæs for at kunne oprette og/eller støtte et forslag. Er du i tvivl om, hvorvidt du kan oprette eller støtte et forslag, kan du kontakte Ledelsesbetjening og Kommunikation gennem kommunens hovednummer.
Der foretages regelmæssige tjek af navne og adresser for at sikre, at det kun er borgere med stemmeret i Halsnæs Kommune, der opretter og stemmer på forslag.
Fysiske underskrifter
Du har også mulighed for at indsamle fysiske underskrifter til dit forslag. De borgere i Halsnæs Kommune, der støtter forslaget skal angive navn, adresse og underskrift. Det skal være tydeligt, hvilket forslag borgerne støtter. De fysiske underskrifter skal afleveres til Halsnæs Kommune, Rådhuspladsen 1, 3300 Frederiksværk, att.: Ledelsesbetjening og Kommunikation.
-
07. nov 2020
Forslag: Et indlæg om kloakering af sommerhusområderne i Halsnæs kommune.0 stemmer -
30. nov 2020
Forslag: Kæmpe trold411 stemmer -
11. maj 2021
Forslag: Borgerforslag, -Etablering af Havn i Liseleje374 stemmer -
04. jul 2021
Forslag: Nørregade som gågade0 stemmer -
20. nov 2021
Forslag: Smukke alleer på indfaldsvejene1 stemmer -
01. maj 2022
Forslag: Regulering af højder for bygninger og bevarelse af erhverv på vores havne.6 stemmer -
05. maj 2022
Forslag: Begrænsning af brugen af soundbokse og lignende.15 stemmer -
17. jan 2023
Forslag: Test0 stemmer
For at et forslag kan blive behandlet, skal det have støtte fra 750 borgere.
Tallet 750 er valgt, fordi det er det antal stemmer, der skulle til for at blive valgt til kommunalbestyrelsen for valgperioden 2018-21.
Du støtter et forslag ved at stemme på det ved hjælp af Nem-ID.
Du skal skrive navn, mail og adresse. Disse oplysninger vil ikke være tilgængelige for andre.
Når du støtter et forslag, giver du samtykke til, at dit navn registreres i den tekniske løsning.
Der kan kun afgives én støtte på hvert forslag.
Et forslag er aktivt på kommunens hjemmeside i 6 måneder. Hvis forslaget ikke opnår det nødvendige antal stemmer inden for seks måneder, bortfalder det og bliver slettet fra hjemmesiden.
Et forslag som har opnået det nødvendige antal støtter 14 dage før et kommunalbestyrelsesmøde, vil blive behandlet på førstkommende møde.
Opnås det nødvendige antal støtter senere end 14 dage før, vil forslaget blive behandlet på det efterfølgende møde.
Forslag behandles for åbne døre i kommunalbestyrelsen.
Det er kommunalbestyrelsen, der beslutter, hvad der skal ske med et forslag. Kommunalbestyrelsen kan fx godkende et forslag, sende det videre til behandling i fagudvalg eller afvise det.
Når et forslag har opnået tilstrækkeligt antal støtter til at blive behandlet, vil forslagsstiller modtage orientering om, hvornår forslaget behandles. Forslagsstiller vil også modtage orientering om resultatet af behandlingen.
De der har støttet et forslag vil ikke modtage orientering om forslagets behandling eller resultatet heraf, men må holde sig orienteret via dagsorden og/eller referat fra kommunalbestyrelsens behandling. Dagsordener og referater finder du via kommunens hjemmeside.
Forslag som kommunalbestyrelsen ikke kan behandle, er forslag der:
- ikke udgør noget konkret forslag, herunder hvis det alene har karakter af ren meningstilkendegivelse.
- vedrører personlige forhold og/eller navngivne ansatte i kommunen.
- indebærer behandling af fortrolige oplysninger.
- er ulovlige eller opfordrer til forbrydelser.
- ikke vedrører kommunale opgaver.
- indeholder injurierende eller groft stødende udsagn, åbenlyst urigtige påstande, eller nedsættende, forhånende eller truende bemærkninger.
- indeholder reklame eller opfordring til at støtte bestemte organisationer m.v.
- har præg af at være en vittighed eller i øvrigt virker useriøse.
- har været behandlet som borgerforslag inden for det seneste år eller er identisk med en sag, der tidligere har været behandlet i Kommunalbestyrelsen.
Forslag, der ikke kan behandles af disse grunde slettes fra kommunens hjemmeside.
Oplysninger om forslagsstiller og støtter opbevares i den periode, hvor forslaget er offentliggjort på kommunens hjemmeside, herefter slettes oplysningerne. Dette gælder ikke for forslag, der optages på kommunalbestyrelsens dagsorden. Disse bliver journaliseret og arkiveret i kommunens ESDH-system, og kasseres efter arkivlovens gældende regler.
Borgerforslag er omfattet af persondataforordningens regler.
Du finder kommunens informationer om databeskyttelse på dette link