Som social- og sundhedshjælper (SSH) er du den fagperson, som er tættest på borgeren, og derfor har du en vigtig opgave i at observere alt omkring borgeren. Brænder du for det relationelle, omsorg, dialog m.m., så er det SSH du skal vælge. Uddannelsen er meget givende:
”Jeg elsker det her fag. Man gør både de ældre glade, og de gør også én selv glad.”
- Rita, Social- og sundhedshjælperelev
Som social- og sundhedshjælper arbejder du med ældre, syge og handicappede mennesker, som har brug for hjælp til praktiske opgaver, omsorg, aktiviteter, pleje og rehabilitering (hjælp til selvhjælp).
Du kan læse mere om elevstillingen og søge elevplads på "Søg job i kommunen" under rubrikken Ældre, sundhed og pleje, eller du kan søge nu ved at udfylde en kontaktformular. Så ringer vi dig op til en kort samtale, og med baggrund i den går du evt. videre til en formel ansættelsessamtale.
Nedenfor kan du læse mere om selve uddannelsen til social- og sundhedshjælper, adgangskrav, lønforhold, og hvordan du søger om elevplads som social- og sundhedshjælperelev. Eller du kan finde svar på andre ofte stillede spørgsmål her.
Du kan også læse mere om, hvilke karrieremuligheder uddannelsen giver eller ringe til os og få en snak om dine muligheder.
Uddannelsen består af både et grundforløb på 20 uger og et hovedforløb på 1 år og 2 måneder.
Oplæringen er på ca. 8 måneder og foregår primært i Halsnæs Kommune. Her er du i oplæring på både et af Halsnæs Kommunes plejecentre og i hjemmeplejen. Alle steder har uddannet oplæringsvejledere og oplæringsansvarlige. Vi oplever, at det gør en stor forskel, at du altid kan søge vejledning.
For at blive optaget på grundforløbet skal du have folkeskolens afgangsprøve i dansk og matematik med 02 (ny karakterskala) eller 6 (gammel karakterskala).
Du kan løbende søge om elevplads. Der er start af grundforløb 2 4 gange om året: januar, april, juli og oktober.
Du kan læse mere om elevstillingen og søge elevplads via "Søg job i kommunen" under rubrikken Ældre, sundhed og pleje, eller du kan udfylde denne kontaktformular. Så ringer vi dig op til en kort samtale, og med baggrund i den går du evt. videre til en formel ansættelsessamtale.
Hvis du går videre til en ansættelsessamtale, så beder vi dig om at sende os en række dokumenter inden samtalen. Du kan læse mere om, hvordan ansættelsesproceduren er under "Hvordan søger du" længere nede på siden.
Du får løn under uddannelsen som social- og sundhedshjælper både i skoleperioder og i praktikperioder under hovedforløbet. Der udbetales løn i overensstemmelse med gældende overenskomst.
Er du over 25 år har du mulighed for at blive ansat med voksenløn under både grundforløb 2 og hovedforløb.
Når du er uddannet social- og sundhedshjælper har du mulighed for at specialisere dig inden for faget, fx i demens, velfærdsteknologier eller forflytning. Du kan også uddanne dig til praktikvejleder og støtte og hjælpe nye elever gennem uddannelsen.
SSH-uddannelsen giver mulighed for, at du kan læse videre til social- og sundhedsassistent (SSA). Her får du merit på mindst 6 måneder, når du har gennemført SSH-uddannelsen.