
Hvad kan jeg selv gøre for at holde mig sund?
Har du lyst til fordybelse eller føler du at du har brug for redskaber, øvelser eller viden om egen eller pårørendes sygdom for bedre at kunne håndtere hverdagen? Vi har samlet nogle nyttige links så det er let at tilgå.
Grib om Livet er til de borgere, der har en kronisk sygdom tæt inde på livet. Her kan de finde film, hvor andre deler ud af deres erfaringer og gode råd til at leve med demens, hjertekarsygdom, KOL, lænderyglidelser og type 2-diabetes samt børn som patienter og pårørende. Hør om frygt, håb, og hvordan de får hverdagen til at hænge sammen-
Mange med erhvervet hjerneskade oplever sig særligt begrænset pga. hjerneskadetrætheden.
Mere om træthed og hjerneskade på hjerneskadet.dk
Mange pårørende til borgere med erhvervet hjerneskade kan føle sig alene med deres tanker og følelser og måske særligt i denne tid, hvor vi skal holde os mest for os selv.
Hjernewebinar for pårørende og ramte:
https://hjerneskadet.dk/ramtes-liv/hverdagen-med-en-hjerneskade/traethed/skolebaenken-traethed/
Træning til borgere med diabetes
Til borgere med type 2-diabetes eller hjertesygdom og behov for at ændre vaner er der en Digital patientuddannelse. Et fleksibelt tilbud til borgere, der ønsker at være uafhængig af tid, sted og transport. I den digitale patientuddannelse er der flere tilbud, hvor det er muligt at hente inspiration og vejledning, uafhængigt af tid og sted. Man kan vælge indhold efter behov – uanset om det handler om mad, bevægelse, trivsel eller andet i et liv med type 2-diabetes eller hjertesygdom.
Den digital patientuddannelse består af:
- Individuelle telefonsamtaler ved start og afslutning
- E-læring
Online program, her kan borgeren vælge de emner, tips og øvelser, som er relevante for den enkelte. - Webinar
Online undervisning. Til den digitale undervisningen mødes borger online med en sundhedsprofessionel og andre med type 2-diabetes eller hjertesygdom.
Tilmelding
For at deltage kræver det internetadgang samt en computer, en tablet eller en smartphone.
Kontakt
Klinisk Diætist
Dorte Sonnenborg
Tlf.: 51 15 06 54
dorts@halsnaes.dk
Unge mellem 15-25 år eller voksne over 18 år der oplever symptomer på angst og/eller depression fx nedtrykthed, tristhed, træthed, uro, tankemylder, nervøsitet eller bekymringer tilbydes ekstra ordinært LÆR AT TACKLE kurset online. Her kan man helt anonymt, sammen med andre der har det som en selv, gennem en instruktør, værktøjer og de andre kursister lære at tackle sin angst og depression.
Onlinekurset varer seks uger og er inddelt i seks moduler. Hver uge er der en række aktiviteter, som man på egen hånd skal gennemgå på sin computer. Man skal afsætte ca. en time om ugen til at arbejde med aktiviteterne. Én gang om ugen er der live-undervisning, hvor man er logget på samtidig. Live-undervisningen varer en time og styres af kursets instruktør. Her kommunikerer deltagerne med hinanden og med instruktøren via en chat. Der er typisk 15-20 deltagere på et hold.
Deltagelse kræver en telefonisk visitationssamtale med nedenstående, kontakt mig også gerne for yderligere information.
Tilmelding
For at deltage kræver det internetadgang samt en computer.
Kontakt
Sundhedskonsulent
Tina Madsen
Tlf.: 20 35 01 68
tinma@halsnaes.dk