Almen sundhed

Hvad kan jeg selv gøre for at holde mig sund?

Har du lyst til fordybelse eller føler du at du har brug for redskaber, øvelser eller viden om egen eller pårørendes sygdom for bedre at kunne håndtere hverdagen? Vi har samlet nogle nyttige links så det er let at tilgå.

Læs mere

Grib om Livet er til de borgere, der har en kronisk sygdom tæt inde på livet. Her kan du finde film, hvor andre deler ud af deres erfaringer og gode råd til at leve med demens, hjertekarsygdom, KOL, lænderyglidelser og type 2-diabetes samt børn som patienter og pårørende. Hør om frygt, håb, og hvordan de får hverdagen til at hænge sammen.

Grib om livet videoer kan ses via dette link.

Mange med erhvervet hjerneskade oplever sig særligt begrænset pga. hjerneskadetrætheden.

Mere om træthed og hjerneskade på hjerneskadet.dk

Mange pårørende til borgere med erhvervet hjerneskade kan føle sig alene med deres tanker og følelser og måske særligt i denne tid, hvor vi skal holde os mest for os selv.

Hjernewebinar for pårørende og ramte:

Webinar for pårørende

https://hjerneskadet.dk/ramtes-liv/hverdagen-med-en-hjerneskade/traethed/skolebaenken-traethed/

Unge mellem 15-25 år eller voksne over 18 år der oplever symptomer på angst og/eller depression fx nedtrykthed, tristhed, træthed, uro, tankemylder, nervøsitet eller bekymringer tilbydes ekstra ordinært Lær at tackle kurset online. Her kan man helt anonymt, sammen med andre der har det som en selv, gennem en instruktør, værktøjer og de andre kursister lære at tackle sin angst og depression.

Onlinekurset varer seks uger og er inddelt i seks moduler. Hver uge er der en række aktiviteter, som man på egen hånd skal gennemgå på sin computer. Man skal afsætte ca. en time om ugen til at arbejde med aktiviteterne. Én gang om ugen er der live-undervisning, hvor man er logget på samtidig. Live-undervisningen varer en time og styres af kursets instruktør. Her kommunikerer deltagerne med hinanden og med instruktøren via en chat. Der er typisk 15-20 deltagere på et hold.

Deltagelse kræver en telefonisk visitationssamtale med nedenstående, kontakt mig også gerne for yderligere information.        

Tilmelding

For at deltage kræver det internetadgang samt en computer.

Kontakt

Sundhedskonsulent
Tina Morald Vøttrup
Tlf.: 20 35 14 25
tinmv@halsnaes.dk