
Kommunen tilbyder en række tilbud til børn, unge og familier. Nogle tilbud er for alle, andre tilbud skal du henvises til via Sundhedsplejen, Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) eller Familieafdelingen.
Åbne tilbud for alle
Et tilbud til dig, som er ung gravid eller nybagt mor. Her kan du få mulighed for at møde andre unge mødre. Det er her, hvor nye venskaber opstår, og hvor vi i fællesskab kan dele erfaringer og støtte hinanden.
I fællesskab bestemmer vi, hvad vi skal bruge tiden og samværet til, og der er mulighed for at tale om problemer, tage forskellige emner op eller bare hygge.
Det koster ikke noget at deltage.
Tilbuddet er kun i Frederiksværk, men alle er velkomne:
Hver torsdag kl. 11-13.30 (Der er lukket i skoleferierne)
Familiehuset
Vognmandsgade 12
3300, Frederiksværk
Familieafdelingen, PPR og Sundhedsplejen tilbyder gratis rådgivning om forskellige problemer til børn, unge og deres forældre eller andre personer, der sørger for et barn eller ung. Rådgivningen kan også foregå anonymt på telefon 47 78 40 00.
Læs mere om, hvordan du kan få råd og vejledning på denne side.
Det har en stor betydning at far og barn får en god relation helt fra starten af barnets første leveår. Fars Legestue er et sted for alle fædre med børn i alderen 0-3 år. Her kan børn og fædre være aktive sammen, og man kan møde andre fædre på barsel, eller som har taget en dag fri.
I Fars Legestue kan du komme og gå som det passer ind i din dag. Der er åbent onsdag i lige uger fra kl. 10-12 i Familiehuset, Vognmandsgade 12 i Frederiksværk. Du bliver mødt af en sundhedsplejeske, der byder velkommen og sikrer, at der er kaffe på kanden. Der er også mulighed for at stille alle de spørgsmål, man måtte have.
Fars Legestue i Halsnæs Kommune er en blandt flere rundt om i Danmark og drives i samarbejde med Forum for Mænds Sundhed.
Der er ikke tilmelding til Fars legestue. Man dukker bare op.
Yderligere oplysninger fås hos
Lone Goldberg Frederiksen, ledende sundhedsplejerske
Mail: longf@halsnaes.dk
Telefon: 23 34 65 77
Liselotte Nielsen, sundhedsplejerske
Mail: lisln@halsnaes.dk
Telefon: 40 60 27 68
Pernille Nielsen, sundhedsplejerske
Mail: pewen@halsnaes.dk
Telefon: 20 18 46 37
Signe Baker Drud, sundhedsplejerske
Mail: sigbd@halsnaes.dk
Telefon: 24 65 92 67
Gruppetilbud
“Stjernerne“ er en udviklingsgruppe- og samværsgruppe for unge piger i alderen 12-18 år. Der kan være op til piger i gruppen. Vi mødes hver onsdag fra 15-17 i unge og kulturcentret og har desuden forskellige ture.
Målgruppe
Målgruppen er piger, der har oplevet mobning, konflikter og sociale problemer i skole og hjemmet, hvilke har ført til ensomhed og problemer med at skabe venskaber med jævnaldrende.
Hvordan henvises man til gruppen
Pigerne henvises til gruppen via skole-sundhedsplejerske- egen læge eller sagsbehandler. Det at en pige deltager i gruppen , registreres ikke som en sag i Familieafdelingen.
Det er gratis at deltage i gruppen.
Hvem står for stjernerne
Det er Unge og Kultur centret, der står for stjernerne.
Henvendelse
Camilla Borch
cabo@halsnaes.dk
Tlf.: 51 67 54 21.
Lene Japsen
lejap@halsnaes.dk
Tlf.: 21 56 49 76.
Labyrinten er et gruppetilbud for børn og unge mellem 8 og 17 år, der lever i familier, hvor ressourcerne periodevis er begrænsede.
Det kan dreje sig om at far eller mor er ramt af stress, depression, angst eller andre former for psykisk sårbarhed – herunder misbrugsproblematikker. Det kan også dreje sig om kronisk somatisk sygdom (fysisk sygdom) som f.eks. ALS, muskelsvind, fibromyalgi, sklerose m.m.
Vi ved, at det kan være svært at have en mor eller far, som lever med psykiske eller fysiske vanskeligheder. Det kan blandt andet betyde, at en forælder i perioder kan være ked af det, bange, vred, fraværende eller smerteplaget. Hvis forældrene i kortere eller længere perioder ikke helt formår at være de forældre, som de gerne vil være, så kommer et barn let til at påtage sig et for stort ansvar. Vi ved, at det kan være svært at tale om det, der bekymrer én, også når man er i familie med hinanden. Børn kommer let til at tilsidesætte deres egne behov og følelser - også selvom de tilsyneladende virker upåvirkede af situationen.
Vi mødes i et shelter i Vinderød Skov året rundt. Her kan man mødes i en mindre gruppe med jævnaldrende, der kender til de samme problemer, som andre har svært ved at forstå. Det er et frirum, hvor man kan tale om de svære spørgsmål, tanker og følelser. Det er også en mulighed for at være i naturen året rundt, og lave kreative aktiviteter, hygge sig og grine sammen omkring bålet. Her kan man blive en del af et fællesskab og måske få nye venner.
Kort og godt:
Labyrinten henvender sig til børn af forældre med en psykisk sårbarhed eller fysisk sygdom, som i perioder forhindrer dem i at slå til som forældre.
Er du forælder til et barn i alderen 8-17 år og spekulerer du på om en samtalegruppe kan være en hjælp til dig og dit barn? Så er du meget velkommen til at ringe eller skrive til os.
Du kan også bede en anden i dit netværk om at kontakte os, eller du kan benytte din egen læge, sagsbehandler, skolelærer, pædagog eller lign.
Gruppens størrelse kan variere, men der er normalt 6-10 børn/unge i en gruppe.
Vi mødes én gang hver 14. dag, og det er gratis at gå i gruppen. Labyrinten Junior (8-12) ligger på onsdage i lige uger fra 14-16. Labyrinten Teen (13-17) ligger på onsdage i ulige uger fra 14-16.
Spørgsmål kan henvendes direkte til gruppelederne:
Gitte Rosel – Telefon: 21 68 39 12. Mail: gitlg@halsnaes.dk
Thomas Weis Petersen – Telefon: 20 23 44 60. Mail: thowp@halsnaes.dk
Rune Strandkvist – Telefon: 22 84 86 08. Mail: runst@halsnaes.dk
Tryghedscirklen er et kursus bestående af 8 kursusgange af 2 timer pr. gang.
Tryghedscirklen er et tilbud til dig, som ønsker et bedre samvær og samspil med dit barn. Kurset er et forældreprogram, og foregår uden børn. Tilbuddet kræver ikke henvisning.
Du kan læse mere om kurset i pjecen "Det positive forældre-barn samspil".
Sorggruppen er for dig, som har mistet en, som du holdt af. Det kan være far eller mor, en søster eller bror, der er død. Det kan være for kort tid siden, men kan også være længere tid siden. Det vigtigste er, at du vil være med i gruppen.
I en sorggruppe møder du andre børn og unge, der også har oplevet at miste en forælder, en søskende eller en anden, som de har været tæt knyttet til. I en sorggruppe kan du fortælle, hvad du oplever, tænker og føler – for de andre har også prøvet at miste.
Sorggrupperne ledes af voksne, der er vant til at tale med børn og unge, som har mistet.
Der er to grupper – for børn fra 6– 11 år og for unge fra 12—17 år. Deltagerne skal være bosat i Halsnæs Kommune. Tilbuddet er gratis.
Læs mere om sorggruppen og se kontaktoplysninger i denne folder.
Øvrige tilbud
Her kan du læse mere om familiebehandlernes arbejde.
Familiebehandling er en forebyggende foranstaltning for familier med børn i alderen 0-18 år med særlige behov for behandling, støtte og rådgivning. Familierne bliver henvist via Familieafdelingen.
Familiebehandlingen tager afsæt i den systemiske referenceramme med fokus på inddragelse af netværk. I familiebehandlingen gør vi brug af forskellige konkrete metoder og tilgange tilpasset familiens behov. Familiebehandlingen kan f.eks. indeholde samtaler med forældre og børn/unge samt aktiviteter enten i hjemmet eller i Familiehuset. Ligeledes kan netværksmøder og lignende indgå som en del af familiebehandlingen.
Med udgangspunkt i de handleplaner, der er udarbejdet i Familieafdelingen sætter familiebehandleren en arbejdsproces i gang i samarbejde med familien, således at familien får mulighed for at udvikle mere hensigtsmæssige samspilsformer og indbyrdes relationer med det formål at skabe trivsel og udvikling for børnene/de unge i familien.
Familiebehandlerteamet varetager derudover:
- Kortere rådgivningsforløb til familier inden for social- og handicapområdet (SEL § 11)
- Observationer og/eller afdækning af samspilsmønstre i familier, som en del af Familieafdelingens børnefaglige undersøgelser
- Familiebånd Halsnæs for børn i alderen 0-2 år
- Ad hoc gruppeforløb
- Livsmodsopgaver
Her kan du læse mere om familievejledernes arbejde i Halsnæs.
Målgruppe
Børn, unge og familier der igennem dialog med en familiesagsbehandler bliver henvist af Familieafdelingen.
Formål
- At afhjælpe mistrivsel hos børn og unge.
- At støtte og vejlede forældre og omsorgspersoner i at varetage børn og unges udvikling.
- At træde til med praktisk hjælp i perioder med belastende omstændigheder.
Arbejdsmetoder
I samarbejde med familie, skole eller børnehave og andet relevant netværk, forsøger vi at finde årsagen til mistrivslen hos barnet eller den unge. Med udgangspunkt i viden om børn og unges udvikling bruger vi pædagogiske og terapeutiske tilgange til at skabe forandring
Vi gør brug af:
- Praktisk støtte i hjemmet i belastede perioder
- Aktiviteter i naturen
- Samtaler i hjemmet, Familiehuset eller udendørs
- Kropsorienterede aktiviteter
- Visuel vejleding - piktogrammer
- Støtte i morgen eller aftenrutiner
- Støtte i forbindelse med anbragte børns samvær med forældre
- Tilpasset indsats på baggrund af tilbagemelding - FIT, Feedback Informed Treatment
Ungehyblerne Halsnæs er en hybelinstitution med plads til 22 unge mennesker.
De unge bor forskellige steder i Halsnæs Kommune. Vi har vores hovedmatrikel på Sonnerupvej 5 samt et bofællesskab beliggende på Strandvejen i Frederikværk. De unge kan også bo i egen bolig eller være anbragt i deres netværk. Personalet støtter de unge uanset deres bopæl. Den konkrete støtte tilrettelægges efter den individuelle unges behov.
Vores kerneopgave er, at tage udgangspunkt i den unge, og få sat ressourcer, kompetencer, og drømme i spil, således at den unge på sigt kan mestre en selvstændig voksentilværelse i egen bolig.
Birkehuset henvender sig til børn og unge mellem 4-14 år, som bor i eget hjem, men har behov for et supplerende omsorgsmiljø.
Børnene/de unge kommer fra familier, som af forskellige årsager, har behov for støtte, til at sikre deres barns trivsel, udvikling, læring og dannelse.
Barnet visiteres fra Familieafdelingen, og er derfor ikke et tilbud, man selvstændigt kan tilmelde sig.
Formålet med tilbuddet er, at barnet/den unge, kan blive i eget hjem, samtidig med, at deres generelle trivsel højnes. Vi supplerer med omsorg, hygiejne, trygge relationer, sociale fællesskaber og mulighed for, at barnet/den unge bevarer kontakten til sit nærområde.
Et tilbud til forældre der ønsker hjælp til en forandring.
Småbørnsteamet er et tilbud til gravide/familier der i en perioder oplever sårbarhed. Sårbarheden kan eksempelvis være forårsaget af psykiske lidelser eller lignende.
Den gravide bliver typisk henvist til tilbuddet via tidlig indsatsjordemoderen på sygehuset, men kan også henvende sig selv. Det er også muligt for nybagte forældre at henvende sig. Tilbuddet er tværfagligt og målet er at skabe de bedst mulige betingelser for at styrke tilknytningen mellem de kommende forældre og deres barn allerede i graviditeten.
Du kan læse mere om Familiebånd Halsnæs i pjecen "Familiebånd Halsnæs - Småbørnsteamet".
Livsmod er Forebyggelse og behandling af selvskadende handlinger, selvmordsadfærd og anden mistrivsel blandt børn og unge.
Livsmod er et tværfagligt netværk, som henvender sig til alle fagpersoner, der arbejder med børn og unge i de nordsjællandske kommuner og hospitalsvæsen.
Forebyggelse og behandling af selvskadende handlinger, selvmordsadfærd og anden mistrivsel blandt børn og unge. Livsmod forankrer den forebyggende og behandlingsmæssige indsats i de 11 nordsjællandske kommuner.