Det kan du først og fremmest få i
Åben Rådgivning for voksne. Her kan du få rådgivningssamtaler og du kan få bevilget workshops- og gruppeforløb eller et individuelt støtteforløb på op til 6 måneder.
Hvis vi sammen i de indledende samtaler, undervejs eller ved afslutningen af dit forløb i Åben Rådgivning vurderer, at du har brug for mere hjælp til at løse dine udfordringer, vil medarbejderne hjælpe dig videre til yderligere støttemuligheder.
Er du under 30 år, skal du henvende dig i
Ungeværket.
Hvad er støtte til en selvstændig tilværelse?
Formålet med støtten er, at du kan tage hånd om dig selv og fastholde eller udvikle en så selvstændig tilværelse som muligt.
Du får vejledning og støtte til at udvikle eller fastholde de færdigheder, du skal bruge for at kunne få dit hverdagsliv til at fungere.
Når vi yder støtte, tager vi altid udgangspunkt i din livssituation, dine ønsker og drømme, det du i forvejen kan, og det dit netværk kan byde ind med.
Vi vil typisk have fokus på et eller flere af disse områder:
- Vejledning og øvelse i at strukturere din hverdag, holde styr på din økonomi og boligsituation.
- Motivation og støtte til at begynde eller fastholde behandlingsforløb, gå til lægen mv.
- Hjælp til hvordan du får/ fastholder sociale netværk og et liv med arbejde og uddannelse.
- Støtte og vejledning, så du selv kan strukturere og udføre praktiske daglige opgaver som fx oprydning og rengøring, tøjvask, indkøb, madlavning og personlig hygiejne.
Støtten er baseret på hjælp til selvhjælp, dvs. at du skal lære og træne færdighederne. Det er hensigten, at du efterhånden skal kunne klare flere opgaver selv eller få mindre hjælp til opgaverne.
Hvis du kan bruge hjælp fra tilbud, som findes andre steder, vil vi hjælpe dig med kontakten hertil. Det kan fx være hjælp til digitale løsninger i Borgerservice, kommunale sundhedstilbud (fx Lær-at-tackle kurser), frivillige foreningers aktiviteter, aktivitetshuset Paraplyen mv. Ligeledes hvis du kan få den nødvendige støtte gennem dit netværk eller ved brug af hjælpemidler.