Kollektiv trafik

Her kan du finde nogle nyttige informationer om den kollektive trafik i Halsnæs Kommune.

DOT - Din Offentlige Transport 

DOT står for Din Offentlige Transport og er et samarbejde mellem DSB, Movia og Metroselskabet om at skabe en bedre og mere sammenhængende offentlig transport på Sjælland og Øerne.

DOT gør det mere enkelt for dig som kunde, da kundeservice, trafikinformation, priser og billetter, kommunikation og markedsføring er samlet i DOT.

DOT – Din Offentlige Transport består af:

Handicapkørselsordning for svært bevægelseshæmmede

Handicapkørsel er en ordning, der giver svært bevægelseshæmmede mulighed for kørsel til fritidsformål, selvom de ikke kan benytte almindelige busser og tog. Kørselsordningen dækker hele Movias område, det vil sige hele Sjælland, Lolland, Falster og Møn samt de brofaste øer. Kørslen foregår på alle årets dage og hele døgnet.

For at blive medlem af handicapkørselsordningen skal du henvende dig i Borgerservice i kommunen, som visiterer dig til kørslen.

Flextur

Halsnæs Kommune tilbyder Movia Flextur alle dage mellem kl. 6.00 og 23.00. En flextur er ikke som en almindelig bustur. Det er en tur, du bestiller på det tidspunkt, du ønsker. Flextur har ingen fast køreplan. Du bliver hentet ved kantstenen - af en minibus eller en taxa - men det er ikke taxakørsel. Du kører ofte sammen med andre, der også har bestilt kørsel. Så du kører ikke nødvendigvis den direkte vej, men betaler naturligvis kun for den direkte afstand til din destination.

Halsnæs Kommune betjenes af Lokalbanen, der kører mellem Hillerød og Hundested. Vær opmærksom på, at på visse afgange kører toget til Hundested Havn.