Vil du hjælpe?

Ønsker du at hjælpe med modtagelsen af fordrevne fra Ukraine her i Halsnæs, så er der flere måder, du kan bidrage på.

Du kan blandt andet stille bolig til rådighed, donere tøj, legetøj m.m. eller melde dig som frivillig. Det kan du alt sammen læse mere om nedenfor.

Læs mere

I Halsnæs modtager vi fortsat børn og voksne, som er flygtet fra krigen i Ukraine. I den forbindelse har vi brug for hjælp til indkvartering.

Derfor leder Halsnæs Kommune pt. efter private, som ønsker at udleje deres bolig.

Har du et hus, en lejlighed, et anneks eller lignende, som du vil leje ud, så kontakt kommunens task force team på ukraine@halsnaes.dk.

Boligen skal kunne udlejes på længerevarende basis, ligge i Halsnæs Kommune, og der skal indgås en lejekontrakt mellem udlejer og lejer.

Halsnæs Kommune står alene for at formidle kontakten mellem udlejere og ukrainske flygtninge. I skal således selv stå for at indgå lejekontrakten.

Har du ikke kendskab til leje- og skattereglerne på området i forvejen, så anbefaler kommunen, at du sætter dig ind i reglerne på forhånd. Du kan blandt andet finde information om reglerne via nedenstående links:

www.skat.dk

www.lejeloven.dk

Ønsker du at donere legetøj, tøj m.m., så skal du tage kontakt til en nødhjælpsorganisation for at høre nærmere om, hvad de eventuelt har behov for.

Mange ønsker at hjælpe fordrevne ukrainere, der kommer til Danmark.

Ønsker du at være med at tage godt i mod dem, så kan du melde dig som frivillig gennem en af de nødhjælpsorganisationer, som står for at koordinere den frivillige indsats.

Bliv parathjælper

Hos Dansk Røde Kors kan du melde dig som parathjælper. Så vil du blive kontaktet, når og hvis der opstår et behov for hjælp til en konkret opgave i dit lokalområde.

Du kan læse mere om det at være parathjælper, og hvordan du melder dig på Dansk Røde Kors' hjemmeside eller via linket her.

Bliv frivillig i dit lokalområde

Hos Dansk Flygtningehjælp kan du melde dig som frivillig, og blive tilknyttet til en lokal frivilliggruppe i dit lokalområde.

Du kan læse mere om, hvordan du bliver frivillig på Dansk Flygtningehjælps hjemmeside eller via linket her.

Fordrevne ukrainere der kommer til Halsnæs kan have brug for hjælp til at få en god start på en ny hverdag.

I den forbindelse har Red Barnet lavet et nyt website med gode råd, viden, links og materialer til, hvordan du kan hjælpe til. Her kan du finde inspiration, uanset om du er barn, fagperson, frivillig, forælder eller vært for ukrainere.

Du finder Red Barnets informationsside via linket her