Type 2-diabetes

Hvis du har type 2 diabetes kan du benytte dig af Halsnæs Kommune forskellige tilbud. I rullemenuen nedenfor kan du læse om tilbuddene. 

Læs mere

Hvis du har type 2-diabetes, så tilbyder Halsnæs Kommune et individuelt tilrettelagt rehabiliteringsforløb. 

Har du brug for mere viden om din sygdom, og hvordan du håndterer den i hverdagen, er der mulighed for at deltage gratis i et rehabiliteringsforløb.

Har du af lægen fået stillet diagnosen type 2-diabetes, kan Halsnæs Kommune tilbyde dig at deltage i et individuelt tilrettelagt rehabiliteringsforløb.

Du skal henvises af din praktiserende læge eller en læge på hospitalet.

Forløbet indledes med en indledende samtale med en forløbskoordinator, hvor dine behov for undervisning og træning afdækkes. Rehabiliteringsforløbet er opdelt i et trænings- og et undervisningsforløb. Undervisningen strækker sig over ca. 5 uger og træningsforløbet er op til 1 års varighed med en superviseret indsats.

Tilmelding

Du skal henvises af din praktiserende læge eller en læge på hospitalet.

Kursets indhold

Der undervises bredt i, hvad diabetes er, og hvordan du bevarer et godt liv med sygdommen.

Indholdet består blandt andet af:

 • Hvad er diabetes?
 • Hvad kan jeg spise, når jeg har diabetes?
 • Hvilken betydning har motion for min diabetes?
 • Fester, alkohol og rygning
 • Hverdagslivet med diabetes
 • Fodpleje og senkomplikationer

Kursets forløb

Kursusformen er en kombination af individuelle samtaler og holdundervisning. Der vil være ca. 15 deltagere på holdet. Underviserteamet består af en sygeplejerske, en diætist, en fysioterapeut, en fodterapeut og en praktiserende læge, som alle har alle stor viden om diabetes. Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål, udveksle erfaringer og danne netværk.

Mere information

Du finder flere informationer i pjecen, Lær at mestre livet med en kronisk sygdom, via dette link.
Du kan finde information om ernæring på Diabetesforeningens hjemmeside via dette link.

Du kan finde yderligere information på sundhed.dk via dette link

Hjemmesygeplejen
Tlf.: 47 77 11 11
Mandag til fredag kl. 8-10 samt kl. 13-15
sundhed@halsnaes.dk

 

Gratis træning er til dig, der har eller har haft længerevarende eller svær sygdom.

Træningen tilpasses dig og de gener du har i forbindelse med kronisk sygdom, og ledes af en fysioterapeut eller afspændingspædagog.

Træning af kroppen vil gøre det lettere for dig at leve med eller komme dig efter længerevarende sygdom - fx gigt, hjertekar-sygdom, kræft, lungeproblemer, psykiske problemer, diabetes, demens eller andet. Du vil møde andre mennesker i samme situation som dig, og frivillige byder jer velkommen på stedet.

Tid

Nye forløb annonceres i 2024.

Sted

Frivilligcenter Halsnæs, Skjoldborg, Valseværksstræde 5A, 3300 Frederiksværk
Storebjerghallen, Nørregade 85, 3390 Hundested

Træningen tilbydes i et samarbejde mellem Frivilligcenter Halsnæs, patientforeningsnetværket i Halsnæs og Halsnæs Kommune.

Tilmelding 

Du skal tage kontakt til Sundhedsafdelingen for at tilmelde dig. Kontaktoplysningerne finder du i kontaktboksen til højre på denne side. 

I appen 'Mit liv - min sundhed finder du det digitale forløb 'Lev livet med diabetes'. Forløbet kan give dig støtte til at håndtere din hverdag med diabetes. Du kan tilgå det når det passer bedst ind i din hverdag. Alle temaer i forløbet kan du til- eller fravælge alt efter dine behov og interesser.

Forløbet indeholder følgende temaer:

 • Introduktion
 • Type 2-diabetes
 • Vaneændringer
 • Mad
 • Bevægelse
 • Livsglæde
 • Intimitet og nærhed
 • Følgesygdomme
 • Netværk
 • Afslutning

Forløbet “diabetes” er udviklet af kommunale sundhedsfaglige samt patientforeninger og er udviklet med fokus på mikrolæring og høj fleksibilitet. Det vil sige at forløbene kan tages i små bidder af ca. 15 min varighed og du kan tage forløbet lige når det passer dig, på din telefon eller tablet.

Appen 'Mit liv - min sundhed' kan gratis downloades i App Store eller i Google Play.