Undgå henkastet affald

Henkastet affald kan være alt fra tabte sugerør og cigaretskodder til affaldssække og nedslidte sofagrupper henstillet på tilfældige steder.

Det ser grimt ud, men affaldet kan også skade dyr og natur. Med tiden nedbrydes en del større plastemner nemlig til såkaldt mikroplast, der kan optages i vore fødevarer såsom fisk og muslinger. 

Du kan nemt hjælpe til, så Halsnæs bliver pænere, renere og mere miljøvenlig.

Det kan du selv gøre

Brug skraldespandene

Brug skraldespanden ved stranden, i skolen, i parken eller lignende steder. Er der ingen skraldespand, så tag dit affald med dig. 

Hvis du finder en overfyldt offentlig skraldespand, er du velkommen til at tippe Halsnæs Kommune. Så tager vi os af den eller giver besked videre, hvis den offentlige skraldespand tilhører andre myndigheder. 

Tag en affaldspose med

Er du ryger, kan du med fordel medbringe et lommeaskebæger.

I din bil er det en god idé at medbringe en rulle poser i bilens handskerum eller bagagerum. Du kan også købe affaldsbeholdere til at montere bag på nakkestøtten.

Brug net eller presenning

Når du kører med trailer til genbrugspladsen, skal du sikre dig, at affaldet ikke blæser af. Pak lette, løse småting i klare poser med knuder, så småtterierne når sikkert frem. 

Alle kan være uheldige at tabe en plastpose, ikke mindst i blæsevejr. Tag derfor gerne andres affald med hjem. Jo mindre affald, der ligger på Halsnæs strande, rastepladser og i grøftekanter, jo mindre affald kommer der, for "affald avler affald".

Undgå bøder for henkastet affald

Politiet kan udstede bøder for at henkaste affald. I nyere tid er bødesatserne mellem 300 og 8.000 kr.